Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen äänihaku saatavilla iPhonelle

Markus Lehtiniitty

Googlen äänihaku saatavilla iPhonelle
Googlen puhetta ymmärtävä hakusovellus on nyt saatavana Applen iPhonelle. Uusi Googlen mobiilisovelluksen päivitysversio mahdollistaa hakujen tekemisen Googlen hakukoneella vain puhumalla. Toistaiseksi sovellus kuitenkin ymmärtää vain englantia.

Sovellus toimii niin, että käyttäjän puhe nauhoitetaan ja lähetetään Googlelle, jossa se analysoidaan ja yritetään muuttaa tekstimuotoon, joka puolestaan lähetetään hakukoneelle. Esimerkiksi CNET-verkkopalvelu on testannut Googlen äänihakua ja kehuu sitä mahtavaksi.
Googlen mobiilisovelluksessa voidaan hyödyntää myös paikkatietoa ja etsiä vain lähellä olevia kohteita, kuten ravintoloita tai terveyskeskusta. Sovellus on ladattavissa Applen App Storesta. Mielenkiintoista on, että Google toi äänihakunsa ensin iPhonelle ennen omaa Android-mobiilialustaansa. Googlen suunnitelmissa on kuitenkin tulevaisuudessa laajentaa tuettujen puhelinten määrän myös muihin älypuhelimiin kuin pelkkään iPhoneen.

Alta löytyy video, jossa esitellään Googlen mobiilisovelluksen toimintaa:

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja