Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

IcePhone ja Toshiban G450 - uusia tuulia puhelinten muotoiluun

5
Markus Lehtiniitty

IcePhone ja Toshiban G450 - uusia tuulia puhelinten muotoiluun
IcePhone ja Toshiban G450-malli ovat muotoilultaan ja rakenteeltaan kumpikin omalla tavallaan melko poikkeuksellisia puhelimia.

Toshiban G450 on rakenteeltaan perinteistä patukkamallia, mutta muuten sen muotoilu eroaa merkittävästi valtavirrasta. G450:n ulkonäköä hallitsee kolme ympyrää: ylimmäisessä on näyttö, keskimmäisessä numeronäppäimet 1-6 ja alimmaisessa loput numeronäppäimet.
G450:ssä on siis hieman samaa kuin Nokian aikoinaan järjestyksessään toisessa S60-älypuhelimessa, 3650:ssa, jossa myös oli pyöreä näppäimistö. Lopulta 3650:sta julkaistiin myös tavallisella näppäimistöllä varustettu versio 3660. Syynä tähän oli pyöreän näppäimistön heikko käytettävyys.

Toshiba itse kertoo G450:n tuotesivuilla laitteen olevan yhtä paljon niin puhelin kuin musiikkisoitin ja modeemi. G450:n ominaisuuksiin kuuluvat 96x39 pikselin mustavalko-OLED-näyttö, 160 megatavun sisäinen muisti, musiikkisoitin ja herätyskello (!). G450 tukee kolmea GSM-taajuutta ja GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä sekä 3G-verkkoja HSDPA-datayhteyksien kera.

Alla näkyvässä kuvassa esiintyvä IcePhone eroaa G450:stä kuin yö päivästä.Kyseessä on äärimmäisen monipuolinen laite, jonka rakenne on mielenkiintoinen. IcePhonesta löytyy kolmen tuuman kosketusnäyttö (tarkkuus 240x400 pikseliä), QWERTY-täysnäppäimistö ja suuret toimintonäppäimet sekä näppäimet pelaamista varten. Laite koostuu kolmesta eri osasta, jotka taittuvat yhteen.

IcePhone on varustettu Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä ja pitää sisällään kolmen megapikselin kameran automaattitarkennuksella, GPS-paikannuksen, WLAN-yhteyden sekä 1250 milliampeeritunnin akun. Painoa on luonnollisesti kertynyt melko paljo, 210 grammaa, ja IcePhonen mitat ovat 127x60,8x23,3 millimetriä. Kyseessä on nelitaajuus-GSM- ja yksitaajuus-3G-puhelin. IcePhone tukee GPRS-, EDGE- ja HSDPA-datayhteyksiä.

Lisätietoa IcePhonesta löytyy Unwired View -sivuston artikkelista. IcePhonen kerrotaan olevan jo tuotannossa ja Thaimaan markkinoille sen pitäisi saapua aivan lähiaikoina. Maalis-huhtikuussa laitteen pitäisi puolestaan saapua Ison-Britannian markkinoille. Hinta-arvio laitteelle on "hieman alle 1000 dollaria".

---

G450 ja IcePhone osoittavat, että myös puhelinten muotoilun ja rakenteen osalta voi vielä keksiä paljon uusia jippoja. G450 tuskin on esimerkiksi ahkerassa tekstiviestikäytössä kovinkaan kätevä ja myös IcePhonen kolmiosaisuuden tarpeellisuus voidaan asettaa kyseenalaiseksi. Ne ovat kuitenkin joka tapauksessa loistavia esimerkkejä mielenkiintoisista tuotteista, joita löytyy paljon markkinoilta suurten valmistajien ulkopuoleltakin.

Kommentit (5)

Ware (vahvistamaton)

1

Kun luodaan ihan uusia malleja nii onkohan idea se että joko tää lyö läpi markkinoilla tai sitte mennää metsään ja kunnolla. Yleensä sit mennäänki luomaan sellasia missä ei oo mitää järkee ja ihmetellää ku ei kelpaa kellekkään.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

2

Okei... Aika kaameita minun mielestä!

Ja on taas osattu laittaa huisisti muistia musiikkipuhelimeen! 160 Mt ei riittäisi ainakaan minulle alkuukaan.

Ja tuo ihmeen kolmiosainen härpäke onkin jo ihan omaa luokkaansa. Niin paljon nappeja, että huh!

Vastaa
sally (vahvistamaton)

5

uusia tuulia tosiaan... käytettävyys on sitten unohdettukin tässä muotoilussa tyystin. Miten tuollaisella (toshiba) voi tekstiviestiä kirjoittaa ilman kiroilua? tuo toinenkin on aivan kaamea, ehkä ruminta mitä olen viihde-elektroniikan saralla nähnyt sitten Nokian ekojen GSM puhelimien...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja