Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia paljasti testauskäytäntöjään - katso kuvat

22
Markus Lehtiniitty

Nokia paljasti testauskäytäntöjään - katso kuvat
Nokia on avautunut testauskäytännöistään, joilla se tuotekehitysvaiheessa puhelintensa rakennetta testaa. Nokia julkaisi kuvia sekä pari YouTube-videota, joilla esitellään erilaisia testausmenetelmiä. Nokialla on yhteensä 11 puhelin kestävyyden testauslaboratoriota ympäri maailmaa.

Puhelimet joutuvat tietenkin kestämään monenlaisia olosuhteita ja näin ollen myös testien oltava on monipuolisia. Nokian esittelemässä kuva- ja videomateriaalissa puhelin altistetaan muun muassa pudotukselle, taivutukselle, väännölle, kulumiselle, pölylle, kosteudelle sekä vesipisaroille. Edellä mainittujen lisäksi Nokia testaa puhelintensa kestävyyttä luonnollisesti myös monin muin tavoin - niin kylmässä kuin kuumassa.

Lisää kuvia Nokian testausmenetelmistä jutussamme olevien jatkoksi löytyy Nokian lehdistösivuilta. Jutun lopusta löytyvät Nokian julkaisemat kaksi videota. Varsinkin puhelimen pudotustesti näyttää melko jännältä. Nokia käyttää pudotuksen kuvaamiseen kameraa, joka ottaa 100 000 kuvaa sekunnissa. Videolla näkyy selvästi N79:n muodon muutokset sen iskeytyessä betoniin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

Anonyymi käyttäjä
Waltsu (vahvistamaton)

2

Mun mielestä nokia vois panostaa enemmän siihen, että miten ohjelmisto ja tekniikka toimii. En tiedä, mutta melkein kaikki kenet tunnen ja Nokia löytyy niin ne on rikki tai jotain muuta vastaavaa on käynyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Juha (vahvistamaton)

3

Näyttää hyvältä. Jos joku on kiinnostunut kuvauttamaan omia laitteitaan niin ainakin Jyväskylän ammattikorkeakoululta ja KIHU:lta (kilpailun ja huippu-urheilun tutkimuskeskus) löytyvät kamera, joilla voi ottaa 160000 fbs kuvia. Käy katsomassa sivut www.fastmotion.fi

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joni (vahvistamaton)

4

Jep jep...kyllä nauratti ekan videon miehen englanti...ala asteellakin kuulee parempaa englantia..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
defic (vahvistamaton)

5

Ite kyllä oon tyytyväinen omaan nokian 6131 puhelimeen, joka on nyt palvellut 30kk. On tipahdellut paljon, kerran betonirappuset ja käynyt kerran vessanpöntössä omassa kusessani (mitäs juttelen kun oon vessassa :D). Ja vielä toimii niinkuin ennenkin paitsi akku kestää lyhyempää. Ainut mitä on jäänyt jäljelle puhelimeen pahoinpitelyistäni, ovat ulkoiset naarmut ja kuoren lohkeama.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Juuso (vahvistamaton)

6

Erittäin hyvä huuto Nokialta! Herättää kyllä enemmän luottamusta kännykän kestävyyteen kun tietää, että niitä testataan. Hyvä marknninointikikka +++ ja
Mielestäni Nokialainen tomii hyvin. Vertailupohjaa muihin merkkeihin ei ole. Käytössäni on ollut 3 eri Nokialaista, josta ensimmäisen sain n. 9 vuotta sitten. Karkeasti siis 3 vuotta kestää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Janne (vahvistamaton)

7

Olen samaa mieltä Waltsun kanssa. Ei nämä videot paljon vakuuta, kun käytännön tasolla on nähty etteivät laitteet juuri koskaan kestä kolmea kuukautta pidempään. Luotettavampiakin merkkejä on olemassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Keke (vahvistamaton)

8

"Olen samaa mieltä Waltsun kanssa. Ei nämä videot paljon vakuuta, kun käytännön tasolla on nähty etteivät laitteet juuri koskaan kestä kolmea kuukautta pidempään. Luotettavampiakin merkkejä on olemassa."

Aikamoista liioittelua. Mitään tilastoja en ole nähnyt mutta mutu-tuntumalla ja vaikka kuulopuheiden perusteella tuo on liioittelua. Tuskin kovin iso prosentti Nokian puhelimista on fyysisesti hajonnut kolmen kuukauden käytön jälkeen, ellei sitä tosiaan ole paiskottu miten sattuu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Waltsu (vahvistamaton)

9

Itse ostin n. vuosi sitten sen nokian "työpuhelimen" ja se oli puolenvuoden aikana 6 kertaa huollossa. Aina tuli näyttöön Contact Service tai muuten vaan äänet tai muut toiminnot ei toiminut. Kaiken huipuksi nokia ei antanut edes uutta kännykkää kertaakaan, uusi koneisto kyllä oli parikin kertaa mutta edes kuoria ei voinut vaihtaa, kun esim. Ericssonilla saa uuden kännykän jos se käy pari kertaa huollossa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Keke (vahvistamaton)

10

"Itse ostin n. vuosi sitten sen nokian "työpuhelimen" ja se oli puolenvuoden aikana 6 kertaa huollossa. Aina tuli näyttöön Contact Service tai muuten vaan äänet tai muut toiminnot ei toiminut. Kaiken huipuksi nokia ei antanut edes uutta kännykkää kertaakaan, uusi koneisto kyllä oli parikin kertaa mutta edes kuoria ei voinut vaihtaa, kun esim. Ericssonilla saa uuden kännykän jos se käy pari kertaa huollossa.."

Mistä tiedät ettei kyse ollut softaongelmista? Niitähän Nokian luureista löytyy. Mutta tässä mainostetaan fyysisiä testejä/kestävyyttä. Noihin huoltomenettelyihin en ota kantaa, omat Nokialaiset ei ole ikinä olleet huollossa, hyvää tuuria?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Waltsu (vahvistamaton)

11

Softaongelmista varmaan ovatkin kiinni, mutta kun aiemmin mainitsin, Nokia voisi myös panostaa niihin softiin että toimisivat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
30146264 (vahvistamaton)

12

jotenki tuntuu etää kulumista ei todellakaan ole testattu (ainakaan aiemmin) kun omasta suunnilleen viime jouluna ostetusta n81 -puhelimesta on jo maalipinta todella paljon kulunut ja muutenkin on vaikuttanut hieman keskeneräiseltä mallilta, 5 kertaa ollut houllossa ja vieläkin jotkut osat on esim. huonosti kiinni jne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Maani (vahvistamaton)

13

Näiden testien pohjalta tehdään sitten varmasti takuut, koska lähes jokainen puhelimeni on hajonnu juuri takuun mentyä umpeen..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nobody (vahvistamaton)

14

Mielen kiintosia testejä pakko myöntää mutta olisi saanut kertoa vähän ennenmän noista testeistä. Pikku siskollla on kaikki omat puhelimet ja melkein kaikki laina puhelimet on ollut nokialaisia varmaan jokainen niistä on käynyt huollossa takuu aikana.
Hänen uusin nokialainen on käynyt jo kaks kertaa huollossa vuoden aikana ja on vielä tällä hetkelläkin huollossa.

Ja kuka ostais uusia puhelimia jossei vanhat hajoais missään vaiheessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Somebody (vahvistamaton)

15

Joo onhan ne nokiat ihan kestäviä paitsi puhelimet joissa on lisänäppäimiä... Volumenappi rikki niin ei voi kuunnella enää musiikkia... Niin ja toinen ongelma on käyttöjärjestelmä joka ei ole kovinkaan vakaa ainakaan nokia n95.. kaatuu 2-3kertaa viikossa ilman mitään syytä ja hidas kuin mikäkin käyttää..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Anomanees (vahvistamaton)

16

Luovuin vanhasta nokialaisestani siksi, että se oli niin vanha. 0,3Mpxl kamera, ei musasoitinta tai muistaripaikkaa jne. Mutta kertaakaan en käyttäny sitä huollossa ja moitteettomasti toimi.
Uus 6267 on melko uus, tippunu vaan muutaman kerran lattialle, joten tietty moitteettomasti toimii.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nokia kestää (vahvistamaton)

17

Mulla on ollut kaksi nokiaa: toinen oli käytössä yli kolme vuotta ennen kun hajosi (heitin seinään) Koko aikana ei ollut kertaakaan huollossa eikä ollut mitään vikoja/ongelmia.
Toinen nokialaiseni täytti juuri neljä vuotta ja hyvin toimii edelleen (eikä oo ollu huollossa eikä mitään muutakaan) Kerran oon akun vaihtanu kun alkoi mennä tyhjäksi niin nopeesti.
Suurimmalla osalla kavereistani on myös nokialainen enkä ole heidänkään kuullut pahemmin haukkuvan.
Että näin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kommarimies (vahvistamaton)

18

Ei voi kukaan voi kieltää ettei Nokia olisi fyysisesti kestävä puhelin. Ainoa on vaan juuri noitten käyttöjärjestelmien kanssa: Ainoastaan s40 on ainoa, mikä ei minulla ole ikinä tiltannut. Nokia voisi panostaa samalla tavalla käyttöjärjestelmiin kuin Sony Ericsson. On ollu tuollainen SE K610i käytössä vuoden, mutta ei ollut todellakaan fyysisesti kestävä puhelin, mutta käyttöjärjestelmä ei IKINÄ tiltannut.

Nyt on käytössä Nokia 9500 communicator ja se kyllä tilettää aika paljon. Rahaa kun löytyisi olisi vissiin tuo E90 seuraava hankinta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
maailmankansalainen (vahvistamaton)

19

Tämä on kyllä mielenkiintoinen ilmiö.
Sama on nähtävissä missä tahansa kotimaisessa tuotteessa.
Ulkomailta tuotettu on muka aina hienompaa ja parempaa.

Maailmaa jo 16 vuotta työni puolesta kiertäneenä voin kertoa että
Nokia on ympäri eurooppaa ja amerikoissa arvostetuimpia brändejä.
Ei sikäläisillä keskustelupalstoilla tai kikotinsivustoilla
juurikaan moitteen sanaa löydä, suitsutus sen sijaan on hurjaa.

Oikeastaan Japani on ainoa alue jossa Nokiaa on moitittu.
Tämäkin johtuu siitä että japanilainen osaa arvostaa omaa
ammattitaitoaan, työtään ja ennen kaikkea isänmaataan.

Meidän tulisi ottaa heistä oppia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

20

Jotkut ulkomailla tuotetut ovat parempia kuin tietyt osat esimerkiksi Nokian käyttiksessä tai käyttöliittymässä. Mutta ei se maa vaikuta mihinkään, kyllä sitä Suomessakin voitaisiin tuottaa jos haluttaisiin. Ja moni ulkomailla tuotettu on paljon huonompaa kuin Nokia.

Nokian ongelma ei ole brändi. Ongelmia on tuotepaletin älytön laajuus, josta tuotteiden eroa saa usein oikeasti hakea, tietyt aspektit erityisesti Series 60:ssa sekä käyttöliittymien ja käyttökokemuksen viimeistely. (E series on tässä suhteessa varsin iloinen parannus, toivottavasti homma jatkuu samaan tapaan)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kari nurmela (vahvistamaton)

21

Nokian kännyköitä en enää osta, eivät kestä puoltavuotta kauempaa kovassa käytössä...viimeinen tiltannut on 3120 classic, ostan heti maanantaina Samsungin, kestää paremmin, huomattavasti paremmin, kesti melkein 3v. edellinen samsungi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
teme565 (vahvistamaton)

22

Testaisivat vielä softat yhtä hyvin, eivätkä pistäisi puhelinta markkinoille softalla, jonka voisi kuvitella olevan vasta alfa-vaiheessa.
Parhaimpia/pahimpia esimerkkejä viime ajoilta on N96. Tuli markkinoille täysin keskeneräisellä softalla. Nyt tullut jo kaksi major-päivitystä softaan, muttei vieläkään mainittavaa kehitystä. Yhä sammuilee/boottailee/jumiutuu. Enää ei sentään soittoäänet lakkaa yhtäkkiä kuulumasta, sen verran ovat saaneet korjattua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja