Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftilta oma älypuhelin?

8
Markus Lehtiniitty

Microsoftilta oma älypuhelin?
Microsoftin omasta älypuhelimesta liikuu jälleen huhuja. Huhujen mukaan Microsoft julkistaisi älypuhelimensa ensi vuoden helmikuussa mobiilialan vuoden päätapahtumassa, Mobile World Congressissa ja markkinoille se saapuisi hieman julkistuksen jälkeen.

Tällä hetkellä Microsoft toimii puhelinmarkkinoilla vain käyttöjärjestelmätoimittajana Windows Mobilen voimin. Microsoftin käyttöjärjestelmällä laitteita valmistavat muun muassa niin Samsung, Sony Ericsson, HTC, LG kuin Motorolakin. Microsoftin laajentuminen itse puhelinvalmistajaksi luultavasti heikentäisi merkittävästi nykyisten kumppanien halukkuutta yhteistyöhön Microsoftin kanssa.
Huhujen mukaan ensimmäinen Microsoft-puhelin pohjautuisi tietokonenäytönohjaimistaan lähinnä tunnetun NVIDIA:n tehokkaaseen Tegra-mobiilipiirisarjaan. Edellä mainittujen huhujen ohella samaan aikaan huhutaan myös ns. Zune-puhelimesta, joka laajentaisi Microsoftin Zune-musiikkisoittimeen puhelinmaailmaan.

Microsoft on luonnollisesti kiistänyt suunnittelevansa oman puhelimen julkistamista. Uusia versioita Windows Mobilesta Microsoft sen sijaan on lupaillut: tulossa ovat niin 6.5- ja 7-versiot lähitulevaisuudessa.

Kilpailu mobiilikäyttöjärjestelmien markkinoilla on kasvanut rajusti viime aikoina. Apple tuli rytinällä markkinoille omalla iPhonellaan ja Google Android-alustallaan, joka on lisenssimaksuton. Myös Nokia tulee ensi vuoden aikana säätiöimään Symbian-käyttöjärjestelmän, jolloin myös se muuttuu lisenssimaksuttomaksi. Microsoft sen sijaan myy Windows Mobile -lisenssejään 8-15 dollarin laitekohtaiseen hintaan. Googlen Androidin ja Symbianin muuttumisen lisenssimaksuttomaksi on nähty heikentävän Microsoftin käyttöjärjestelmän menestysmahdollisuuksia tulevaisuudessa merkittävästi.

Kommentit (8)

Tuomo (vahvistamaton)

1

"Apple tuli rytinällä markkinoille omalla iPhonellaan ja Google Android-alustallaan, joka on lisenssimaksuton."

Tästä lauseesta tuli ensin mieleen, että Apple toi markkinoille iPhonen maksuttomalla Google Androidilla. :) Tämä ei liene tarkoitettu viesti. Mutta tuo se vasta rytinää olisi. :D

Vastaa
alppen (vahvistamaton)

2

"Apple tuli rytinällä markkinoille omalla iPhonellaan ja Google Android-alustallaan, joka on lisenssimaksuton."
Appleko markkinoille sekä iiPhonella että Androidilla? Korjatkaapas vähän..

Ei toi Win Mobin hinta kyl oo paha, et emmä usko, et sen myynnin laskeminen johtuu hinnasta..

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

3

Riippuu tietenkin puhelimen muista valmistuskustannuksista, volyymistä ja muista asioista, mutta voit olla varma että jos valmistamalla on mahdollisuus säästää 8-15 dollaria (yksi kalleimmista "komponenteista") se pyritään tekemään.

Yksikään valmistaja ei huvikseen maksa Microsoftille lisenssimaksua, saatavan tuotteen pitää olla samassa suhteessa parempi. Androidin ja Symbianin lisenssittömyys nostaa varmasti niiden haluttavuutta. Myös avoimuus voi olla markkinavaltti, laitevalmistaja voi ainakin teoriassa muokata käyttistä helpommin.

Vastaa
Wautsi!

4

Eipä tuo varmaan ihme olisi jos MS pyrkii laajentumaan myös älypuhelinten markkinoille, mutta saapa nähdä voiko se koskaan pärjätä markkinajohtajille huolimatta että Microsoftilla on pelimerkkejä investoitavana uuteen bisnekseen.

Vastaa
Ihme jos menee kaupaksi (vahvistamaton)

5

Jos onnistuvat yhtä hyvin kun musiikkisoittimensa Zunen kanssa niin tulee olemaan melkoinen floppi.

Toisesta päästä menettävät samaan aikaan kauppaa Windows Mobile valmistajiltaan. No kuluttaja saa lisää valikoimaa ja älypuhelimien ominaisuudet kehittyvät vauhdikkaammin hintojen pysyessä kurissa.

Periaatteessa asiakkailla on mahdollisuus vaikutta kuka lopussa seisoo kasan korkeimmalla kohdalla ja niinhän sen pitäisi mennäkin.... mitähän operaattori puolella tulee tapahtumaan...

Vastaa
Johannes (vahvistamaton)

6

Jos yritys/panostus on yhtä kova kuin xbox/xbox360:sen kanssa, niin voi olla hyväkin vehje.

Vastaa
Jarmo (vahvistamaton)

7

hei alppen luepas vähä tarkemmin. siinähän lukee että google.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja