Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uutiskommentti: Nokia 6260 sliden rajoitettu saatavuus ihmetyttää

14
Markus Lehtiniitty

Uutiskommentti: Nokia 6260 sliden rajoitettu saatavuus ihmetyttää
Nokia julkisti eilen 6260 slide -nimisen liukukansipuhelimen. Tietokone-lehden mukaan se on kuitenkin tulossa markkinoille vain Aasiassa ja Lähi-idässä ja eikä näin saapuisi Eurooppaan eikä Suomeen.

6260 slide on Nokian suljetulla Series 40 -alustalla varustettu puhelin, josta löytyy kuitenkin varsin vakuuttavat ominaisuudet: viiden megapikselin kamera Carl Zeissin linsillä, GPS-paikannus sekä WLAN-yhteys. Kyseessä on myös Nokian ensimmäinen HSUPA-tuella, joka nopeuttaa datan lähettämistä, varustettu puhelin ja puhelimen 2,4 tuuman näyttö on tavallista tarkempi 320x480 pikselin tarkkuudellaan. Veroton hinta-arvio puhelimelle on 299 euroa.
Mutta mikä voi olla Nokian syy olla tuomatta 6260 slidea tänne? Itse en sellaista pystynyt keksimään. Ihmettelen suuresti Nokian ratkaisua, jos 6260 slidea ei todella Euroopan markkinoille tuoda.

6260 slide on erittäin hyvä tuote: se tarjoaa kattavat ominaisuudet melko tyylikkäässä paketissa ja sopivaan hintaan. Juuri tällaisia tuotteita Nokia nyt tarvitsisi. 6260 slide on myös tuote, joka on edellä kilpailijoitaan. Ominaisuuksiltaan se edustaa ns. feature-puhelinten aatelia GPS-paikannuksineen, kunnollisinine internetselaimineen sekä tarkkoine näyttöineen.

IDC:n mukaan Nokian osuus Euroopan puhelinmarkkinoilla kolmannella vuosineljänneksellä (heinä-syyskuu) oli 34,9 prosenttia ja Samsungin 28,1 prosenttia. Samsung ei ole siis kovin kaukana Nokiasta. Nokian myynti pieneni viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta 19,2 prosenttia ja Samsungin puolestaan nousi 9,3 prosenttia. Näidenkin lukujen valossa Nokialla ei mielestäni ole varaa pelata varman päälle, vaan Nokia ehdottomasti tarvitsisi kaiken mahdollisen avun nostaakseen myyntinsä ja markkinaosuutensa jälleen kasvuun.

6260 slide toisi tätä apua. Onkin ihme, miksi Nokia ei sitä käytä. Vai pelkääkö Nokia 6260:n olevan "liian hyvä" eli samaa ilmiötä, mistä puhuttiin jo 5800 XpressMusicin yhteydessä? Kalliimpien mallien myynti kärsisi, kun kaikki ostaisivat vain noin 300 euroa maksavan puhelimen. Muuta syytä 6260 sliden saatavuuden rajoittamiselle vain Aasiaan ja Lähi-itään en oikein keksi.

Oma mielipiteeni on, että Nokian pitäisi ehdottomasti tuoda 6260 slide Euroopan markkinoille koska hyvää syytä muunlaisen päätöksen tueksi on vaikea keksiä. Vai mitä mieltä te lukijat olette? Saa kommentoida.

Kommentit (14)

Cokia (vahvistamaton)

1

toivottavasti ei tukehdu omaan piheyteensä niin kuin kaikki markkinajohtajat aikanaan...peukku alas Nokialle

Vastaa
jenovit (vahvistamaton)

2

Nokia töppää taas ja seuraavan tulosjulkaisun aikana nöyrästi tunnustaa virheensä ja ilmoittaa tämän tulevan myös Eurooppaan markkinoille. En ymmärrä miksei sitä ppätöstä voisi tehdä jo nyt. Johdon kyvyttömyyttä ja laput silmillä kulkemista.

Vastaa
tenhune (vahvistamaton)

4

Suomen markkinat on aivan liian pienet verrattuna muihin maihin. Sen takia alottavat siellä minne varmana puhelimia uppoo ja aasia/lähi-itä on tällä hetkellä niitä alueita.

Vastaa
Gokia (vahvistamaton)

5

Hmm... Saa nähdä, mitä Jorma Ollilan poismeno Nokian johdosta vaikuttaa pitemmällä aikavälillä Nokialle. Toki Ollila on vielä hallituksen puheenjohtaja, muttei enää pääjohtaja.
Kahden vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon, mutta katsotaampa vaikka kolmen vuoden päästä, mitä sitten Nokialle kuuluu...

Voihan olla, että juuri kyseinen Nokia 6260 Slide tule myyntiin Suomeen tai muualle Eurooppaan saati P-Amerikkaan, mutta jospa meillepäin tulee esimerkiksi 6260 classic tai 6260 fold? Kyllä Nokia tänne jonkinlaisen vastaavan tuo, vaikkei täsmälleen tuota 6260 SLIDEä.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

6

Ihan järkevältähän tuo kuulostaa, turha tuoda suhteellisen halpaa, erittäin hyvillä ominaisuuksilla varustettua mallia syömään N-sarjalaisten katteita. Vähän jo ihmettelinkin että mitä Nokialla oikein puuhataan, mutta fiksustihan tämä oli lopulta tehty.

Vastaa
Markus Lehtiniitty

7

Se juuri korostaa Nokian high-end-malliston tämän hetken heikkoutta, kun keskihintaisia malleja ei enää voida tuoda myyntiin, jottei syötäisi kalliimpien mallien myyntiä.

Fakta on se, että Nokian high-end-mallit (450-500 € ja ylöspäin) ovat kehittyneet todella vähän N95:n jälkeen, eivät oikeastaan lainkaan.

On todella yllättävää kuinka nopeasti asiat muuttuvatkaan. Vielä hetki sitten Nokian tuoteportfoliota pidettiin todella hyvänä, nyt se on taas todella täynnä reikiä joka puolella. Matkapuhelinalalla ei voi nukahtaa hetkeksikään.

Vastaa
Nimimerkki (vahvistamaton)

8

Todennäköisesti katteet hupenevisivat näin pienillä markkinoilla olemattomiin - suomenkieliset ohjekirjat, suomenkielinen tuki, jne.

Vastaa
repo (vahvistamaton)

9

Samaahan tuo on, kuin aina. Esim. USA:han myydään aina ns luxusmalli ja eurooppaan karvalakkimalli

Vastaa
virtuaalikätyri (vahvistamaton)

10

No jo on Nokialla outoa politiikkaa jos se ei tuo tuota 6260 slide - mallia Suomeen ja Eurooppaan. Laittaisivat vaikka 50 €uroa hintaa lisää jos pelkäävät liian suurta suosiota.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

11

Olen ihan samaa mieltä N-sarjasta, N96 oli todellinen pettymys. Se että N85 sitten jouduttiin tuomaan melkein samanaikaisesti markkinoille osin parempana, mutta selvästi halvempana kertonee siitä että N96 oli myöhässä tai Nokialla on muuten epäonnistuttu projektien aikataulutuksessa. N-sarjaan ei ole myöskään tullut mitään oikeata uutta moneen vuoteen, joten vähän ihmetyttää mitä on tehty, ehkä touch versiota Series 60:sta, ehkä jotain muuta jota ei vaan vielä ole julkaistu.

Aikatauluongelmista, joko raudan tai softan suhteen, kielii myös tämä julkaisu. Ei tunnu järkevältä julkistaa Series 40 mallistoon laitetta jonka näyttö (ja pari muuta ominaisuutta) pesee lähes kaikki markkinoilla olevat Series 60 mallit mennen tullen (poikkeuksina E90 ja 5800, joka sekin on vielä oikeastaan tulossa) . Voisi myös kysyä onko järkevää ylläpitää erillisiä Series 60 ja Series 40 alustoja, joiden lisäksi Nokian voisi olettaa kehittävän tableteista tuttua Linux-alustaansa puhelinkäyttöön sopivaksi.

Series 40:n käyttö ihan halvimmissa puhelimissa voi olla perusteltua pienempien resurssitarpeiden vuoksi, näistä sitten seuraa mahdollisuus halvempiin komponentteihin, jotka halvoissa massapuhelimissa ovat erittäin tärkeitä. Viimeaikoina sitä vaan on tuotu myös tyylipuhelimiin, musiikkipuhelimiin ja näemmä ylemmän keskiryhmän puhelimiinkin. Ulkopuolisena on hyvin vaikea ymmärtää mitä oikein puuhataan, mutta toisaalta niin ehkä pitää ollakin. :)

Vastaa
Jänkä-Joonas (vahvistamaton)

12

Hienoa, että Nokia on vihdoinkin aloittamassa hyppäyksen HSUPA-aikaan SonyEricssonin ja HTC:n vanavedessä. Harmi, ettei vielä E71:een saatu. Se jos mikä olisi sitä kaivannut.

Vastaa
lake (vahvistamaton)

13

Eikös tämä ole niitä Nokian uuteen mallistoon kuuluvia "halpa"puhelimia joita analyytikot ovat jo jonkin aikaa huudelleet tulevan. Toivottavasti tulee designiltaan paremman näkönen versio tästä Suomessa myyntiin

Vastaa
iPhöne (vahvistamaton)

14

Sanokaa nyt joku vielä että: "Ei voita iPhonea. <333"

Omasta mielestä ihan kiinnostava puhelin. Harmi vaa ku ei tänne Eurooppaan nyt oo tulossa. :/ Näyttökin alkaa olla jo varsin tasokas. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja