Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia karsii kulujaan vetäytymällä Japanista

Markus Lehtiniitty

Nokia karsii kulujaan vetäytymällä Japanista
Nokia vetäytyy Japanin puhelinmarkkinoilta lukuun ottamatta Vertu-luksuspuhelimia. Uutisoimme aiemmin tällä viikolla Nokian aikovan ryhtyä operaattoriksi Japanissa, mutta uusien tietojen valossa Nokia tulisi toimimaan operaattorina ainoastaan myydäkseen Vertuja.

Nokia poistuu Japanista karsiakseen kuluja. Japanin markkinoiden mallit ovat vaatineet paljon maakohtaista räätälöintiä. Nokian myynti Japanissa on ollut pientä - markkinaosuus on ollut reilusti alle yhden prosentin, kun Nokian osuus koko maailman puhelinmarkkinoista on lähes 40 prosenttia. Nokia myi Japanissa viime vuonna vain 200 000 puhelinta, mikä edusti noin 0,05 prosentin osuutta Nokian koko kappalemääräisestä myynnistä. Japanissa markkinoita hallitsevat paikalliset toimijat.
Nokian myyntijohtaja Timo Ihamuotilan mukaan Nokia ei enää tässä taloudellisessa tilanteessa voi jatkaa pelkästään Japaniin tarkoitettua tuotekehitystä.

Nokian luksuspuhelinmerkki Vertu kuitenkin jatkaa Japanin markkinoilla. Nokia ryhtynee virtuaalioperaattoriksi Japanin suurimman operaattorin NTT DoCoMon verkossa tarjotakseen Vertua japanilaisille. Nokian odotetaan kertovan enemmän Vertu- ja operaattorihankkeistaan tämän kuun lopulla.

Japanin ohella Etelä-Korea on toinen markkina, jolla Nokian markkinaosuus on erittäin pieni. Etelä-Koreassa markkinoita hallitsevat pienempien korealaisvalmistajien ohella LG ja Samsung.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja