Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia World tiistaina ja keskiviikkona - mitä odotettavissa?

7
Markus Lehtiniitty

Nokia World tiistaina ja keskiviikkona - mitä odotettavissa?
Nokia järjestää tiistaina ja keskiviikkona Nokia World -tapahtuman. Tapahtumassa Nokia tulee esittelemään uusia tuotteita - sekä laitteita että palveluja. Torstaina Nokia jatkaa New Yorkissa tapahtumaviikkoon pääomamarkkinapäivällä.

Mutta mitä uutta Nokialta voisi olla tulossa Nokia Worldissa? Tuotejulkistukset tulevat tapahtumaan päivät aloittavissa keynote-esityksissä. Tiistaina Nokia World -tapahtuman avaa Olli-Pekka Kallasvuon ja Anssi Vanjoen keynote "Transforming The Way We Connect", joka vapaasti suomennettuna kääntyy yhteystapojen muuttamiseksi. On huomattava, että Nokia on muuttanut tiistain keynoten otsikkoa vielä viime tingassa, sillä vielä muutama päivä sitten sitä esiteltiin otsikolla "Connecting people and places".
Keskiviikkona on vuorossa Nokian palveluliiketoiminnan johtajan Niklas Savanderin keynote-esitys "Digital Services - the next frontier". Tiistaina keskityttäneen siis enemmän laitepuolelle ja keskiviikkona palveluihin.

Julkisuuteen ei ole vuotanut tietoja Nokia Worldissa julkistettavista tuotteista. E-sarjan tulevien uutuuksien, joista Eurooppaan on rantautumassa E75, lisäksi Nokian tulevista puhelinmalleista ei ole vuotanut kovinkaan paljon konkreettisia tietoja julkisuuteen. Mitä luultavimmin Nokia kuitenkin tulee esittelemään uusia puhelimia Nokia Worldissa, sillä Nokia ei ole julkistanut ensi vuoden alkupuolella myyntiin tulevia puhelimia vielä montaakaan. Julkistettavien puhelinten joukkoon kuuluu useiden arvailujen mukaan myös mahdollisesti 5800 XpressMusicia kehittyneempi N-sarjan kosketusnäyttöpuhelin.

Palvelupuolella luultavasti kerrotaan ainakin Comes with Musicin ja musiikkikaupan laajenemisesta uusiin maihin. Luultavasti myös muihin, aiemmin lanseerattuihin palveluihin julkaistaan suuria päivityksiä. Näiden joukkoon voisi kuulua Nokian karttapalvelujen laajeneminen käytettäväksi myös tietokoneella.

Viime vuonna Nokia World -tapahtumassa Nokia kertoi monista Ovi-palveluistaan sekä ensitietoja Comes with Musicista, joiden lisäksi esiteltiin vain yksi puhelimalli: 3110 Evolve. Tänä vuonna Nokialta kuitenkin odotetaan enemmän, sillä Nokia on jo ennakkoon rummuttanut Nokia Worldia melko ahnaasti.

Nokian sivuilta löytyy laskuri, joka laskee tiistain keynoten alkuun jäljellä olevaa aikaa. Laskurisivun mukaan "Nokia näyttää suunnittelevan jotakin suurta". Lisäksi Nokialla on jo valmiina sivut Nokia World -tapahtuman virtuaalijulkistussivulle sekä tietenkin Nokia World -tapahtumalle omat sivunsa.

Puhelinvertailu.com tulee luonnollisesti raportoimaan Nokia Worldin tapahtumat tuoreeltaan heti tiistaiaamusta alkaen.

Kommentit (7)

Jesto (vahvistamaton)

1

keynote sitä keynote tätä...eikö voida vain puhua esitelmästä?

Vastaa
qwerty (vahvistamaton)

3

'Apple Keynote presentation software', haluaako sitten suomennettavan esitykseksi, esitelmäksi, presentaatioksi, luennoksi vai puheeksi on sitten ihan oma valinta / tapauskohtaista.

Vastaa
Markus Lehtiniitty

4

Keynote-sanalle ei ole oikein kunnollista suomennosta. Edellä mainittiin muutamia mahdollisia käännöksiä, mutta ne eivät välitä koko sanan merkitystä.

Vastaa
Iivana (vahvistamaton)

6

"Nokia näyttää suunnittelevan jotakin suurta" => Suuria irtisanomisia?!?

Vastaa
Markus Lehtiniitty

7

Nokia on päivitellyt hieman Nokia World -sivujaan, kas tässä etusivu:
http://events.nokia.com/nokiaworld/

Etusivun oikeassa alakulmassa näkyy linkki laskuriin "Nokia Nseries 2009" -otsikon alla, eli huomenna julkistettaneen ainakin yksi Nseries-kategorian laite. Luultavasti useampiakin.

Lisäksi muualta sivuilta löytyvän materiaalin perusteella voisi palvelupuolella odottaa julkistuksia karttojen osalta, juuri jo jutussa aiemmin mainittua karttojen tuonti osaksi Ovi-palvelua ja tietokoneella käytettäväksi kuuluu näihin luultavasti.

Huomista odotellessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja