Google-puhelimen internetyhteyttä ei voi katkaista: suuria roaming-laskuja

14
Markus Lehtiniitty

Google-puhelimen internetyhteyttä ei voi katkaista: suuria roaming-laskuja
Ensimmäisestä Googlen Android-alustalla varustetusta älypuhelimesta, T-Mobile G1:stä, on paljastunut mielenkiintoinen yksityiskohta: laitteen internetyhteyttä ei voi kytkeä täysin pois päältä. Tämä saattaa johtaa suuriksi kasvaviin roaming-maksuihin matkustettaessa G1:n kanssa toiseen maahan, jolloin tiedonsiirto ei kuulu operaattorin tarjoaman kiinteän datapaketin alaisuuteen.

Asiasta kertoi Gizmodo-blogi, joka oli saanut vihjeen asiasta yksittäiseltä G1-käyttäjältä. Kyseinen käyttäjä oli saanut 102,85 dollarin laskun dataroamingista matkustettuaan Yhdysvalloista Isoon-Britanniaan, vaikka hän oli kytkenyt G1:n asetuksista niin dataroamingin, tietojen synkronoinnin sekä 3G:n pois päältä.

T-Mobile G1 siis ottaa yhteyden internetiin, vaikka käyttäjä olisi asettanut kaikki tiedonsiirtoasetukset kieltämään tämän.

Asiaa T-Mobilelta tiedusteltuaan pettyneen käyttäjän mukaan T-Mobilen edustaja oli kertonut, että G1 olisi pitänyt jättää Yhdysvaltoihin muodostuneiden maksujen välttämiseksi.



Siitä ei ole tietoa, miksi Google-puhelin ottaa jatkuvasti yhteyttä verkkoon. Puhelimet kuitenkin kasvavat jatkuvasti enemmän riippuvaisiksi internetistä. Tästä yhtenä esimerkkinä voidaan pitää myös esimerkiksi Nokian eilen julkistamaa N97:ää, jonka ominaisuuksiin kuuluu uudistettu aloitusnäyttö. Aloitusnäytölle saa N97:ssä esiin muun muassa ns. web widget -sovelluksia, jotka vaativat toimiakseen internetyhteyden.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
TemeTee (vahvistamaton)

1

No täähän on ihan selkeesti USA:n hallinnon salaliitto! :D Ne tietää missä oot!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohjelmoija

2

Tai sitten Google kerää tietoa että missä liikut, että voi tarjota todellisia lokaaleja mainoksia kännykkääsi. Tässä vaiheessa ne ei vaan käytä sitä, keräävät vaan statistiikka, jotta voivat sitten kerätä niitä maksavia asiakkaita, että "sun nurkilla on kävelly 100 ihmistä viimeisen parin viikon aikana, niille jokaiselle oltaisiin voitu läväyttää mainosteksti puhelimeen sun tarjouksista" :P

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
paapuuri (vahvistamaton)

3

Eikös Googlen mobiilikäyttis Android ole open source? Eiköhän sieltä löydy syy tuolle, jos pitää paikkansa.

Eiköhän internet-yhteyden saa pois viimeistään asettamalla yhteysasetukset tahallaan vääriksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jehu (vahvistamaton)

5

Data roaming esto päälle liittymään, niin ei mene nettiin ulkomaanverkossa. Tuo T-mobile tietysti ole kotimainen operaattori, mutta tosiaan tuollainen esto ainakin Soneralta on valittavissa (kai sitten muiltakin). Silloin säästyy yllätykseltä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Akku_Pois (vahvistamaton)

6

Yksinkertainen korjausniksi: akku pois, kun matkustat yli valtiorajojen. Toisessa valtiossa laitettuasi akun takaisin tiedostat kyllä vaarat ihan varmasti, jos et tiedosta niin aivot ovat jääneet narikkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

7

On tuosta ollut juttua aieminkin. Ongelmahan on tietysti se jos asiakas oikeasti luulee ostaneensa rajattoman datayhteyden.

Tuo Googlen tietojen keruu selitys on varsin uskottava. Niinhän yhtiö toimii muidenkin tuotteidensa kanssa... Mutta jos yhteys ei mene olenkaan pois päältä joutuvat siis kaikki G1 puhelimen hankkijat ylläpitämään operaattoreita?

Jutun julkaisija taho on aika lähellä Applea joten siellä vilisee uutisia jotka ovat negatiivisiä kilpailijoille...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

8

Gizmodo lähellä Applea? Mihin tämä väite perustuu?

Ja ongelma ei ole se että asiakas on luullut ostaneensa rajattoman datayhteyden, ongelma on se että asiakas on luullut kieltäneensä kaiken dataliikenteen puhelimen asetuksista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

9

Blogit eivät tuota joten tuloja tulee esim. Applelta ja pyörittääpä omaa appstorea. Peilaa liikaa Amerikan markkinoita jonne tietenkin tehty...

Jep, jos dataliikennettä ei saa pois päältä kuin virtanapista voi esittää voiko valmistuttajaan luottaa ollenkaan?


http://gizmodo.com/tag/app-directory/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

10

Tietenkin blogit saavat tuloja mainostajilta, varmasti myös Applelta. Onko sinulla jotain muuta lähdettä tälle "lähellä Applea ololle" kuin joku satunnainen mainos? Jos se riittää on Gizmodo juuri nyt hyvin lähellä Energizeria ja GTA IV:ta.

Gizmodo ei pyöritä omaa appstorea, se kun on jo teknisesti mahdotonta. Sen linkkaamasi iphonesoftaesittelyn sponsori on Bank of America.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

12

Sorry että jauhan tästä, mutta asia nyt ei ihan noista selvinnyt.

Myönnän että en juuri lue Gizmodoa, paitsi satunnaisia löytämiäni linkkejä seuraten. Olisiko sinulla antaa linkkejä joihinkin uutisiin jotka ovat olleet selvästi puolueellisia joko liian applemyönteisiä tai kilpailijavastaisia?

Nuo linkkisi kertoivat että 1. Gizmodo on viidenneksi suosituin paikka mihin kliksutetaan kun on haettu iPhone uutisia (tämä voi johtua hyvin monesta eri asiasta) ja 2. Yhden käyttäjän mielestä Windowsia haukutaan turhaan. (Applea koskevissa uutisissa? tämä ei käynyt selväksi)

Onko tätä väitettyä haukkumista muissakin kategorioissa, ja onko se todellakin Gizmodon tai jopa Gawkerin linja vai yksittäisten (apple-uutisten) kirjoittajien linja ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Phiiidööör (vahvistamaton)

13

Ja mä kun luulin, että Engadget oli se numero 1 Apple-fanboy-blogi...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.