Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Toinen Google Android -puhelin julkistettu: Kogan Agora

14
Markus Lehtiniitty

Toinen Google Android -puhelin julkistettu: Kogan Agora
Kaikkien aikojen toinen Googlen Android-alustaa käyttävä puhelin on julkistettu. Kyseessä on melko tuntemattoman australialaisen valmistajan Koganin Agora-malli. Ensimmäinen Android-puhelin oli T-Mobile-operaattorin G1, joten Agora on ensimmäinen operaattorilukitsematon Google-puhelin.

Koganin Android-puhelin tulee markkinoille kahtena versiona: Agora ja Agora Pro. Pro-malli eroaa edullisemmasta sisarestaan kamerallaan (tarkkuus kaksi megapikseliä), GPS-paikannuksellaan sekä WLAN-yhteydellään.
Yhteisiä ominaisuuksia molemmille versioille ovat QWERTY-täysnäppäimistö, internetselain, sähköposti, musiikkisoitin, Bluetooth-yhteys sekä helppo pääsy moniin Googlen palveluihin, esimerkiksi Google-hakuun, YouTubeen tai Google Mapsiin. Laitteiden kosketusnäyttö on kooltaan 2,5 tuumaa ja tarkkuudeltaan 320x240 pikseliä. Kyseessä on nelitaajuus-GSM- ja kolmitaajuus-3G-puhelin. GSM-verkossa Agorat tukee GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä ja 3G-verkossa HSDPA-yhteyksiä.

Agoran suorittimen kellotaajudeksi ilmoitetaan 624 megahertsiä, ROM-muistin määräksi 256 megatavua ja RAM-muistin määräksi 128 megatavua. Lisäksi muistikapasiteettia voi laajentaa microSD-muistikorttipaikan kautta.

Agoroiden mitoiksi Kogan ilmoittaa 108 x 64 x 14,8 millimetriä ja painoksi 130 grammaa.

Agoran tai Agora Pron voi ostaa muun muassa Koganin omasta verkkokaupasta. Laitteen voi luonnollisesti tilata myös Suomeen - tukemiensa verkkotaajuuksiensa puolesta se on täysin toimiva täällä. Hintaa Koganin omassa kaupassa Agoralla on 299 Australian dollaria (noin 152 euroa) ja Agora Prolla 399 Australian dollaria (noin 203 euroa), joiden päälle lasketaan vielä toimituskulut. Agoroiden toimitusten kerrotaan alkavan tammikuun 2009 lopussa.

Kommentit (14)

TemeTee (vahvistamaton)

1

Oliskohan siinä meikäläisen seuraava puhelin jos Nokian 7500 Prism sanoo itsensä irti tai joutuu eläkkeelle :) Hinta on kyllä niin nappiin kun vaan voi olla!

Vastaa
JokuOMG (vahvistamaton)

2

Siis toi on kyllä tosiaan hintansa laittanu aika hyvin. Vois jopa harkita tuon nykyisen 6230 i tilalle :D

Vastaa
S.o.n.y. (vahvistamaton)

3

Nyt saattaa hieman harmittaa että tuli juuri vaihdettua puhelinta.. Näyttäisi olevan liian hyvä ollakkaseen totta. Voisiko joku asiasta enemmän tietävä kertoa miten Kogan voi myydä ominaisuuksiltaan samanlaista puhelinta kuin esimerkiksi Samsung, Nokia, HTC ja monet muut mutta parhaimmillaan puolet halvemmalla?

Vastaa
Tonza (vahvistamaton)

4

"Voisiko joku asiasta enemmän tietävä kertoa miten Kogan voi myydä ominaisuuksiltaan samanlaista puhelinta kuin esimerkiksi Samsung, Nokia, HTC ja monet muut mutta parhaimmillaan puolet halvemmalla?"
Ehkä se ei kerää niin V*tun isoja voittoja puhelimesta. Jos mietitään, niin ei puhelimen tekeminen paljoa maksa, mutta silti sitä voidaan myydä kalliilla.

Vastaa
Tonza (vahvistamaton)

5

Saattaa tämä muuten löytyä jossain vaiheessa omasta taskustanikin, jos hyvä tuuri on...

Vastaa
defic (vahvistamaton)

6

hyvältä näyttää paperilla, mutta entäpä kädessä... Juuri tuollaista kyllä etsinkin, jossa olisi QWERTY näppäimistö, eikä kuitenkaan koolla pilattu. Pitää lisätä vaihtoehtoihin.

Vastaa
Question (vahvistamaton)

7

Vaikuttaa hyvältä hintaansa nähden. Saattaa XpressMusic jäädä ja tämä tulla tilalle. Miten tuo Suomeen tilaaminen tuolta sivuilta onnistuu?

Vastaa
keijo (vahvistamaton)

8

...ja mitä sanoo Tulli, kun tilaa tämän arvoisia tuotteita EU:n ulkopuolelta?...

Vastaa
ywer (vahvistamaton)

9

Näköjään tilaus onnistuu klikkaamalla International Buyers - Click HERE -linkkiä. Maailmanlaajuinen toimitus maksaa reilut 20 euroa.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

10

Tulli sanoo: ALV+tulli, kiitos. Sähkölaitos sanoo: adapteri olisi kiva ja takuuhuolto on varmasti nopea ja näppärä.

Muutenhan tuo vaikuttaa kohtuullisen kiinnostavalta, mutta jos ei ole kauhea kiire kannattanee odotella seuraavia Android-puhelimia, niitä kun pitäisi olla tulla vaikka kuinka paljon lähiaikoina.

Vastaa
Janne (vahvistamaton)

11

Aivan, kyllapa tuohon varmastikin tulli ja ALV lisaavat hintaan sen noin 30%. Eihan se siltikaan kallis ole, varsinkin kun aussidollari on melko halpa talla hetkella. Yhdella eurollahan saa melkein kaksi aussidollaria.

Vastaa
Skeptikko (vahvistamaton)

12

T-Mobilen G1:stä käyttäneenä en kyllä lähtisi Android-tuotetta ostamaan ennen kuin käyttis on viilattu toimivammaksi. Nykyisellään käyttö on melkoista tuskaa.

Touch + edullisuus ei välttämättä tee vielä kesää.

Vastaa
lake (vahvistamaton)

13

ihan jees mutta on tuossa paska näyttö tollaseks "surffilaudaks". Tiiä sitten tuosta halpuudesta, kaikkine tulleineen+veroineen tuosta paremmasta mallista (jolla siis jo vois jotain tehdäkin) hintaa tulee kolmisensataa. Ja mitä itsekin olen G1:tä käyttänyt niin on siinä vielä tekemistä, paras puoli laitteessa on isohko näyttö jota tässä taas eiole

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja