Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Halvimmat matkapuhelinliittymät vertailussa: todella suuria eroja

2
Markus Lehtiniitty

Halvimmat matkapuhelinliittymät vertailussa: todella suuria eroja
Viestintävirasto on vertaillut 12 Suomessa toimivan matkapuhelinoperaattorin edullisimpia liittymiä neljän erilaisen käyttöprofiilin mukaan. Pienten haastajaoperaattorien tarjoamat liittymät ovat yleisesti ottaen huomattavasti edullisempia kuin perinteisten suurten toimijoiden.

Myöhempänä tästä jutusta löytyvässä taulukossa on otettu huomioon aina kullakin käyttöprofiililla edullisin operaattorin tarjoama liittymävaihtoehto.
Erot eri operaattoreiden välillä ovat suuria. Esimerkiksi vähäisellä puhelimen käytöllä (profiili 1, kuukaudessa 150 minuuttia puheluja ja 25 tekstiviestiä) ero edullisimman ja kalleimman operaattorin välillä on erittäin suuri. Edullisin liittymä pienellä käytöllä on Globetel Tähti 10,92 eurolla ja kallein Minun Sonera Puhe 100 + Tekstari 50 -liittymä 16,57 euron hinnalla. Kallein liittymä on siis lähes 52 prosenttia kalliimpi kuin halvin.

Keskimääräisellä käytöllä (profiili 2) erot ovat pienempiä. Sen sijaan raskaammalla käytöllä ja kun mukaan lisätään tiedonsiirtoa (profiili 3) tai paljon tekstiviestejä sisältävällä käytöllä (profiili 4) erot kasvavat jälleen suuriksi. Esimerkiksi kuukaudessa 150 minuutin puheluilla ja 1000 tekstiviestillä, edullisin on GSM Suomi Peukalo -liittymä 21,30 euron hinnallaan, kun kalleimpien liittymien hinnat kohoavat yli 70 euroon.

Profiili 3:n ja profiili 4:n suhteen Viestintävirasto huomauttaa suurien erojen osaltaan johtuvan tekstiviesti- ja datapakettien saatavuuden vaihtelusta.

Liittymiä voit vertailla kätevästi myös Puhelinvertailu.com:n liittymävertailussa.

Alla Viestintäviraston taulukko liittymähinnoista:Viestintäviraston markkinakatsaus kokonaisuudessaan (PDF-tiedosto)

Kommentit (2)

jopas taas (vahvistamaton)

1

Johan on taas vertailu. Esimerkiksi Saunalahden totaali on jätetty vertailusta pois, vaikka olisi halvin profiilissa 3.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja