Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen App Store rikkoi 300 miljoonan latauksen rajan

4
Markus Lehtiniitty

Applen App Store rikkoi 300 miljoonan latauksen rajan
Applen iPhone-puhelimen ja iPod touchin App Store -ohjelmakaupasta on ladattu yli 300 miljoonaa ohjelmaa. Apple kertoi asiasta New York Times -lehdessä olleen mainoksen välityksellä. App Store on ollut auki vasta alle puoli vuotta. Sen valikoimiin kuuluu sekä ilmaisia että maksullisia ohjelmia.

Aiemmin tällä viikolla maanantaina kerroimme App Storen ohjelmavalikoiman kohonneen yli 10 000 ohjelmaan.
App Storea pidetään yhtenä iPhonen tärkeimpänä ominaisuutena. Se erottaa laitteen kaikista tärkeimmistä kilpailijoistaan. Yksikään toinen puhelinvalmistaja ei ole onnistunut luomaan mitään App Storea käyttökokemuksessa tai saavutetussa suosiossa vastaavaa. Keskimäärin yhdellä iPhonella tai iPod touchilla on ladattu 10-15 ohjelmaa App Storesta.

Vaikka App Store on latauksien määrässä ollut erittäin suuri menestys, ei se Applen mittakaavassa tuota yhtiölle merkittävää liikevaihtoa. Silicon Alley Insider -sivusto on karkeasti arvioinut Applen tähänastisen App Store -liikevaihdon asettuvan 50-100 miljoonan dollarin haarukkaan. App Storen suoraan tuottama liikevaihtoa tärkeämpää Applelle onkin se, että App Store auttaa myymään enemmän iPhone ja iPod touch -laitteita.

Apple ottaa maksullisten ohjelmien hinnasta 30 prosenttia itselleen kattaakseen kaupasta aiheutuvia kuluja. 70 prosenttia App Store -ohjelmien hinnasta jää kehittäjille.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Jere Hakala (vahvistamaton)

1

10-15 ? Minulla on ollut yli 600 ohjelmaa kerralla iPhonella, joten tuo kuulostaa aika alhaiselta :).

Vastaa
itunes (vahvistamaton)

2

Ketä tällanen uutisointi kiinnostaa? Vähän sama kun uutisoisi sivulla vierailleen 60 ziljoonaa kävijää.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

4

@itunes

Ainakin niitä jotka haluavat pysyä ajan hermolla ja jotka ovat ymmärtäneet App Storen ja sen käsittämättömän kovan suosion olevan tämän vuoden ehdottomasti suurin mullistus koko mobiilialalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja