Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jenkkioperaattori AT&T keskittymässä tulevaisuudessa Symbian-puhelimiin?

3
Markus Lehtiniitty

Jenkkioperaattori AT&T keskittymässä tulevaisuudessa Symbian-puhelimiin?
Yhdysvaltalaisoperaattori AT&T saattaa jatkossa keskittyä keskihintaluokan älypuhelimissa Symbian-alustalla varustettuihin puhelimiin. Kyseessä saattaa olla merkittävä Nokian asemaa Yhdysvaltain markkinoilla vahvistava päätös.

AT&T:n tavoitteena on vuoteen 2014 mennessä keskittyä älypuhelinvalikoimassaan vain yhteen alustaan ja tällä hetkellä vahvimmalta vaihtoehdolta vaikuttaa Symbian. Yhden alustan lisäksi erikoisalustat, RIM:n BlackBerry-laitteiden alusta ja Applen iPhone-alusta pysyisivät jatkossakin AT&T:n valikoimissa.
AT&T:n tavoitteena alustojen määrän vähentämisessä on luonnollisesti kulujen lasku. Yhden alustan tukeminen on luonnollisesti edullisempaa kuin useamman.

Suurin häviäjä AT&T:n päätöksessä vaikuttaisikin olevan Microsoft, sillä käytännössä Windows Mobile -laitteita ei tulevaisuudessa AT&T:n valikoimissan nähtäisi. Nokialle AT&T:n Symbianiin keskittyminen puolestaan olisi todella suuri voitto. Symbian on Nokian älypuhelimissa käytettävä järjestelmä, jonka kehitystä Nokia johtaa. Nokia osti Symbian-yhtiön ja sen tarkoituksena on säätiöidä se sekä tehdä siitä lisenssimaksuton ja avoin.

Lopullista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty. Mahdollista on siis sekin, että AT&T ei päätä keskittyä tukemaan Symbiania vaan jotakin muuta alustaa.

Lisätietoa asiasta löytyy muun muassa Yahoo Newsin ja Yahoo Techin kautta.

Kommentit (3)

Makko (vahvistamaton)

1

Toivottavasti rupee painottamaan symbiania. Sillä tavalla Nokian Amerikan valloitus alkaa vihdoin kantaa hedelmää.

Vastaa
sepi (vahvistamaton)

2

Eiköhän tuo Windows Mobile kuopata tässä parin vuoden sisällä.

Vastaa
Tekniikkapiste

3

Olisi hieno juttu Symbianille sekä Nokialle. Amerikan valloitus saattaisi onnistuakin.

Windows Modile joko kuolee tai sitten kehittyy paljon ja nopeasti. On tällähetkellä todella surkea jokapäiväiseen käyttöön. Nyt on jotkin valmistajat kuten HTC tehneet järjestelmän päälle omat kikkareensa, jotta käytettävyys paranisi hieman, mutta tuo taas tekee kokonaisuudesta raskaan, joten laitteet ovat todella hitaita sekä akkukesto on huono verrattuna vaikka Nokia e71:seen

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja