Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mozilla alkaa kehittää "mobiili-Firefoxistaan" myös Symbian-versiota

3
Markus Lehtiniitty

Mozilla alkaa kehittää mobiili-Firefoxistaan myös Symbian-versiota
Mozilla alkaa kehittämään "mobiilista Firefoxistaan" eli Fennec-kehitysnimellisestä mobiiliselaimestaan versiota myös Symbianille eli käytännössä S60-alustalle, jota käytetään laajasti muun muassa Nokian älypuhelimissa. Asiasta kertoi Mozillassa mobiilikehityksestä vastaava Christian Sejersen blogiinsa kirjoittamassaan avauksessa.

Toistaiseksi Fenneciä on kehitetty Nokian Internet Tablet -laitteissa käytössä olevalle maemo-alustalle sekä Microsoftin Windows Mobilelle.
Sejersenin mukaan Fennec tullaan tuomaan Symbian-laitteisiin, koska näin Mozilla pystyy saavuttamaan paljon suuremman kohdemarkkinan mobiililaitteissa. Vuoden 2008 kolmannella vuosineljänneksellä Symbian-laitteiden osuus kaikista älypuhelimista oli 49,8 prosenttia. Sejersenin mukaan Mozilla ei teknisistä tai lisensöintiin liittyvistä syistä voi tuoda selaintaan ainakaan toistaiseksi Applen iPhoneihin, RIM:n BlackBerry-laitteisiin tai Googlen Android-alustalle.

Sejersen kertoo Mozillan työskennelleen Symbianin kanssa ymmärtääkseen projektin laajuuden ja Symbianin myös tukevan selainprojektia. Myös useat sovelluksia Symbian-alustalle kehittävät ohjelmistoyhtiöt ovat kiinnostuneita osallistumaan projektin läpivientiin.

Fennecin Symbian-version valmistumisaikataulusta ei vielä toistaiseksi ole tietoa. Sejersenin mukaan internetsivujen perusselaamisen pitäisi toimia selaimella helmikuussa ja täyden selailukokemuksen huhtikuussa. Tämän jälkeisille testiversioille ja täydelle valmistumiselle ei ole vielä määritelty aikamäärettä.

Jutun kuvassa on Mozillan mobiiliselaimen Windows Mobile -versio. Lokakuussa kerroimme ensimmäisen alpha-version maemo-alustan Fennec-selaimesta tulleen ladattavaksi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Manu (vahvistamaton)

1

Toivottavasti kehittävät 5.0 (kosketusnäyttö) yhteensopivan. Tosin uusi Mini Opera pelaa aika mukavasti XM5800:lla...

Vastaa
Jere Hakala (vahvistamaton)

2

IMO saisivat tehdä iPhonelle, siis meille ketkä jailbreakkaavat :>.

Vastaa
Chris (vahvistamaton)

3

Hurraa!

Hyviä uutisia. Mobiili Opera ei oikein lämmittänyt liian tukkoisen ilmeensä vuoksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja