Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian N97 jo laajassa testissä

10
Markus Lehtiniitty

Nokian N97 jo laajassa testissä
Venäläinen Mobile-review.com-sivusto on jo julkaissut Nokian ensi kesänä myyntiin tulevasta N97:stä laajahkon testiartikkelin, joka sisältää myös paljon kuvia sekä itse N97:stä että sen käyttöliittymästä.

Luonnollisestikaan testissä ollut versio N97:stä ei vastaa millään tasolla lopullista myyntiversiota. Erityisesti tämä pitää paikkansa ohjelmiston osalta, sillä N97:n ohjelmisto tulee vielä kehittymään melkoisesti nykytilasta tulevan puolen vuoden aikana. Testiversiossa oli käytössä vielä muun muassa 5800 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelinta vastaava teema, joka ei tule jäämään lopulliseksi.
Kokonaisuutena Mobile-review'n mielipide N97:stä on positiivinen. Ulkoasu on heidän mielestään hyvä, vaikkakin kyseessä on melko kookas laite ja myös rakenne vaikuttaa melko jämäkältä. Lisäksi Mobile-review kehuu muun muassa N97:n näyttöä. Mobile-review näkee N97:n aseman kilpailijoihin verrattuna vahvana vielä puolenkin vuoden kuluttua. Tärkeänä syynä tähän on Nokian panostus monenlaisiin palveluihin, joka ensimmäistä kertaa näkyy kunnolla N97:ssä. Mobile-review'n mukaan kilpailijat, jotka eivät panosta palveluihin, alkavat jäädä jälkeen.

Mobile-review'n N97-testiin pääsee tästä.

N97 on Nokian uusi lippulaivamalli, jonka se julkisti joulukuun alussa Nokia World -tapahtumassa. Olemme aiemmin myös kommentoineet N97:n mahdollisuuksia markkinoilla. N97:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,5 tuuman kosketusnäyttö, QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin kamera, musiikkisoitin, widget-sovellusten laaja tuki kotinäytöllä sekä tuki monille Nokian internetpalveluille.

Kommentit (10)

tera beta (vahvistamaton)

1

Arvostelu on todella vain suuntaa antava.. esituotantomalli mitä ovat testanneet on keskeneräinen. Muuten ihan hemmetisti kirjoitusvirheitä tuossa arvostelussa. Englanti ei liene arvostelijan äidinkieli?

Mutta todella kiinnostava malli tämä on...

Vastaa
macout

2

Venäläiset ovat monella tapaa epäilyttäviä, jopa niin paljon että niiden äidinkieli ei ole englanti.

Vastaa
Heikki (vahvistamaton)

3

"Englanti ei liene arvostelijan äidinkieli?"

No ei todella ole, tunnettu venäläinen sivustohan tuo on. Ei pidä antaa niiden kirjoitusvirheiden kuitenkaan haitata, koska tuo on alallaan varmaankin maailman parhaita saitteja.

Vastaa
Syntax error (vahvistamaton)

4

Virhe tuossa kun lukee että "Mobile-review'n 5800-testiin pääsee tästä." Siitä ei pääse 5800-testiin vaan N97-testiin. Oisko tullu ajatusvirhe. ;)

Vastaa
jap (vahvistamaton)

5

Mobile-review sai 5800 XpressMusic:n ensi testiin lokakuussa ja siitä kaksi kuukautta, niin puhelin oli myynnissä. Tämä N97 vaikuttaa jo aika valmiilta paketilta, niin voi olla mahdollista että näitä alkaa näkyä markkinoilla 1Q.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

6

Laite taitaa olla melkoisen valmis. Myynti odottaa mitä ilmeisemmin lähinnä palveluiden valmistumista. Ja niistä on mahdollisesti vaikea antaa tarkkaa arviota. Tosin kaikkea raudasta ei tiedetä vieläkään.

Nokiahan voi tietty päättää tuoda laitteen markkinoille aikaisemminkin mikäli tarpeellista...

Vastaa
Manu (vahvistamaton)

7

Tässäkään ei ilmeisesti ole 3D kiihdytintä, kuten N95 8GB:ssä esimerkiksi?

Vastaa
SuomiP (vahvistamaton)

8

Uutinen: "Venäläinen Mobile-review.com-sivusto on jo julkaissut Nokian ensi kesänä myyntiin tulevasta N97:stä laajahkon testiartikkelin"

tera beta: "Englanti ei liene arvostelijan äidinkieli?"

Sherlock on saapunut paikalle :P

Vastaa
Juissi (vahvistamaton)

9

Tuossa testin puhelimessa ainakin on todella laajat asetukset ja valikot. :) Toivottavasti tulisi myyntiin ennen kesäkuuta. :P Ehdottomasti ostoslistaan!

Vastaa
(vahvistamaton)

10

Nokia N97 ollut käytössä muutaman viikon. Taustavalo ei syttynyt puhelimeen alussa kuin silloin tällöin. Lukitusnäppäin ei avannut puhelinta, kun puhelimeen soitettiin, joten puheluun ei voinut vastata. Uusi ohjelmistopäivitys korjasi vian. Puhelin ei jaksa pyörittää nettiä / muita ohjelmia ja hyytyy. Hyytymisen seurauksena puhelin täytyy sammuttaa. Sammutus onnistuu tuolloin ainoastaan ottamalla akku irti. Ennen akun poisottoa takakansi täytyy irroittaa. Puhelimen takakansi on maailman ohuinta muovia. Kiinnikkeitä takakannessa ei ole Nokian tapaan riittävästi. Takakansi jääkin lerpsottamaan ja irvistää mukavasti muutaman poisoton jälkeen. N97stä huomaa kuinka materiaalien hinta koitettu saada mahdollisimman alas hyvän katteen vuoksi, joka tuntuu Nokialla olevankin tänäpäivänä pääasia.
Menen huomenna kauppaan ostamaan HTC:n puhelimen.

Nyt olisi myynnissä halpa Nokian N97. Hinta vain 300 euroa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja