Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian NoTA-konsepti tähtää rajuun laskuun puhelinten kehityskustannuksissa

3
Markus Lehtiniitty

Nokian NoTA-konsepti tähtää rajuun laskuun puhelinten kehityskustannuksissa
Nokian ja siruvalmistaja NXP:n yhteisen tutkimusprojektin myötä syntynyt NoTA-konsepti (Network on Terminal Architecture) mahdollistaisi puhelinten kehityskustannusten reilun alenemisen. Jossain tapauksissa kustannukset voisivat laskea Nokian mukaan jopa 98 prosenttia.

NoTA-konsepti tähtää muutokseen koko puhelinten suunnittelu- ja kokoamisprosessissa: puhelimet rakennettaisiin täysin moduulipohjaisesti eikä alustakeskeisesti kuten nykyään. NoTA-konseptissa samanlaisia komponentteja käytettäisiin monissa erilaisissa puhelinmalleissa - tämä olisi mahdollista juuri moduulisuuteen perustuvan ajattelun ansiosta. Nykyään puhelimia kehitetään alustakeskeisesti, jossa aina tietyn kehikon ja pohjan ympärille luodaan hieman erilaisia malleja.

Muutos NoTA-konseptin mukaiseen suunnitteluun laskisi kehityskustannuksia, joka johtaisi luultavimmin myös myyntihintojen laskuun. Lisäksi laitteiden kehittäminen voisi nopeutua merkittävästi - ehkä keskimäärin jopa kolmasosaan siitä ajasta, joka nykyään puhelinmallin kehittämiseen kuluu.
Engadget-sivusto havainnollistaa jutussaan NoTA-konseptia vertaamalla sitä tuttuihin Lego-palikoihin. Tulevaisuuden puhelimet voisivat siis olla koottuja erilaisista palikoista, jotka olisivat yhteisiä useille eri puhelinmalleille ja valmistajillekin.

Asiasta kertoo myös Nokian Conversations-blogi.

Kommentit (3)

wou (vahvistamaton)

1

Jossain tapauksissa kustannukset voisivat laskea Nokian mukaan jopa 98 prosenttia.

mutta puhelimen myyntihintaan tuskin vaikuttaisi?

Vastaa
Finn (vahvistamaton)

2

Muutos NoTA-konseptin mukaiseen suunnitteluun laskisi kehityskustannuksia, joka johtaisi luultavimmin myös myyntihintojen laskuun.

Kyllä se varmaan Nokialle on hyödyksi jos sen puhelimet ovat jopa 50% Ericssonin ja Motorolan puhelimia halvempia.

Vastaa
djaa (vahvistamaton)

3

Suunnitteluhan on nyt vain yksi osa sitä puhelimen hintaa, mutta tuskin nyt raaka-aine ym. kustannukset halpenevat 98%. Kuinka paljon oikeasti yhden puhelinmallin suunnittelu maksaa suhteutettuna kokonaistuotantomääriin puhelimen elinkaaren aikana?
Epäilen että myyntihintojen lasku olisi esim. 50%? Aika paljon muutakin pitäisi tehdä jotta noin suuriin säästöihin päästäisiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja