Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Onko uusissa iPhone nano -huhuissa perää?

15
Markus Lehtiniitty

Onko uusissa iPhone nano -huhuissa perää?
Tuoreiden huhujen mukaan Apple olisi lähitulevaisuudessa julkistamassa uuden pienempikokoisen ja halvemman iPhone-mallin, joka luultavasti saisi nimekseen iPhone nano.

Huhut ovat kuitenkin toistaiseksi erittäin hataria ja niihin tulee suhtautua suurella varauksella. Uusimmat huhut perustuvat kiinalaisen iDealsChina-sivuston tietoihin ja sen verkkoon vuotamiin kuviin XKSN-merkkisestä iPhone nanon väitetystä silikonisuojakotelosta (kuvassa vertailussa iPhone 3G:hen).

iDealsChinan mukaan iPhone nano lanseerattaisiin jo tammikuun alun Macworld-tapahtumassa ja se tulisi myyntiin hieman tämän jälkeen. Lisäksi iDealsChina kertoo uuden pienemmän iPhonen tuotannon alkavan 20. joulukuuta, joka on vain neljän päivän päässä. Jos iPhone nanon julkistus olisi näin lähellä, siitä luultavasti liikkuisi enemmän huhuja. On toki mahdollista, että kuvanmukainen pienempi iPhone-malli on tulossa, mutta sen aika ei olisi vielä.


iDealsChinan mukaan iPhone nano olisi huomattavasti nykyistä iPhone 3G:tä pienikokoisempi (yhtä korkea kuin nykyinen 4. sukupolven iPod nano) ja luonnollisesti näin ollen varustettu myös pienemmällä näytöllä, jonka koko olisi ehkä noin kolme tuumaa. Lisäksi laitteesta ei löytyisi 3G-tukea vaan tiedonsiirto onnistuisi vain GPRS- ja EDGE-yhteyksien kautta. Luultavasti pienemmässä iPhonessa olisi myös iPhone 3G:tä vähemmän muistia.

Uusi mahdollinen iPhone nano tulisi luonnollisesti olemaan edullisempi kuin iPhone 3G ja sen Yhdysvaltain markkinoiden hinta voisi asettua 99 dollariin - verrattuna iPhone 3G 8GB:n nykyiseen 199 dollarin hintaan.

Uusi pienemmällä näytöllä varustettu iPhone nano toisi mukanaan myös ongelmia Applelle. Kirjoittaminen sillä näytöllä olevaa QWERTY-näppäimistöä kosketellen voisi olla hyvin vaikeaa ja jos uutuuden näytön tarkkuus eroaisi edellisistä iPhone-malleista, aiheuttaisi se suuria ongelmia kolmansien osapuolten sovellusten kanssa. Voi siis olla, että Apple ei tule koskaan tuomaan markkinoille merkittävästi pienemmällä näytöllä varustettua pienempää iPhonea - tai sitten Apple tuo sen jo tammikuussa kuten iDealsChina väittää.

Olemme aiemmin kertoneet elokuun alussa pienempään iPhoneen liittyvistä veikkauksista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
4lp1 (vahvistamaton)

3

Njaa.. Jos oikeesti tulee, ja toimiikin, vois olla iPod Touchin kaveriksi :'D.. Sellainen kun taskussa jo on.. Kahtoo nyt, jos pukki tuo iTouch 2Gen:in, niin sit ei, mut muuten..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Uutisointi hatarin perustein

4

Aika hatarin perustein nykyään uutisoidaan. Varsinkin Appleen liittyviä huhuja uutisoidaan "varmana" tietona turhankin usein. Ketä tälläinen uutisointi palvelee? Tuskin valmistajaa eikä kuluttajaa. Päinvastoin lisää vain epävarmuutta markkinoilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus Lehtiniitty

5

Myönnän, että tämä uutinen on tehty hieman hatarin perustein. Mutta entäpä jos sen tiedot pitävätkin paikkansa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eristo (vahvistamaton)

6

En mitenkään jaksa uskoa iPhone nanoon... Käytettävyys olisi todella per*eestä, sillä noin pientä näyttöä ei kirjoittaessa onnistu tökkimään, kuin ehkä hammastikulla. Eihän tuo ole edes käytettävä! Kyllä Apple osaa nämä käytännön jutut ja käytettävyys on ollut aina parasta A-luokkaa, joten en jaksa millään uskoa Applen tärvelevän mainettaan tämän kautta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pete (vahvistamaton)

7

En usko moisiin uutisankkoihin. Ja fiksumpaa Applen olisi päivittää iPhone sille vaadittavalle tasolle eli iPhone 3G gen2:tä odotellessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

8

Ei ole perää. Ei ole mitään järkeä rikkoa alustaa eri kokoisella (ja oletettavasti muutenkin raudaltan erilaisella) laitteella kun iPhone 3G myy varsin hyvin. On Applen etu pitää laite mahdollisimman pitkään pääosin samanlaisena kuin alkuperäinen iPhone ja sitten parantaa ominaisuuksia kertarysäyksellä.

Nokian 5800 näytti että resoluutiota nostamalla (tosin vertailu ei ole ihan reilu, sen ruutu on pienempi) ei voiteta kauheasti koska click targetteja ei voida juurikaan pienentää, koska sormet ovat sen kokoiset kuin ovat, ja täten ruudulle mahtuu jotakuinkin vakiomäärä asioita.

Väliin jäävänä aikana (1-2 vuotta) Apple voi keskittyä käyttiksen paranteluun, kehittäjien työkalujen parantamiseen, akkukeston optimointiin suhteessa puhelimen paksuuteen ja painoon sekä hinnan alentamiseen. Niitä monien peräämiä puuttuvia ominaisuuksia on niin paljon että ei varmaan ole ongelmia keksiä miten tuotetta voi parantaa parilla lisäominaisuudella :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joku (vahvistamaton)

10

hypetyksen mestari jälleen, myy puhelimia ennen kuin on mitää suunnitelmaa edes kunnolla olemassa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
heebo (vahvistamaton)

12

muutenkin liikaa höpötetään täällä yhdelle puhelinmallille asiaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Steve Blowjob (vahvistamaton)

13

"Varmaan ihan kätevä jos tulee halvemmaksi ja ilman gps paikanninta."

Iphonen "Gps" -> heh heh

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
deku (vahvistamaton)

14

"muutenkin liikaa höpötetään täällä yhdelle puhelinmallille asiaa."

Näin juuri. Kohtahan apple on yksi puhelinvalmistaja muiden joukossa, eli huomiota yhtä paljon kuin muillekkin. Missä uutiset esim. LG:stä (suurempi valmistajahan se on)?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fXCOHjUUgOATG (vahvistamaton)

15

Je travail en te9le9phonie et dans ma boite on e0 tous eu le gS2 et on est tous reaspser sur iPhone et c'est justement le produit le plus appre9cier des clients en tout cas un grosse majorite9 donc e7a ne sert e0 rien de critiquer le S2 et bien mais le iPhone l'est aussi la preuve le constate tout les jours

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja