Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Wikipedia tuli virallisesti puhelimiin

1
Markus Lehtiniitty

Wikipedia tuli virallisesti puhelimiin
Wikipedia on julkaissut maksuttomasta, yhteisöllisestä ja erittäin suositusta tietosanakirjasivustostaan oman virallisen mobiiliversionsa.

Mobiili-Wikipedian osoite on mobile.wikipedia.org. Mobiili-Wikipediaa ei toistaiseksi ole saatavilla suomen kielellä. Toistaiseksi se on saatavilla yhteensä 14 kielellä. Mobiili-Wikipedia on tavallista kevyempi käyttää matkapuhelimella tai muulla tietokoneeseen verrattuna pienellä näytöllä varustetulla mobiililaitteella.
Jo aiemmin Wikipediasta on ollut saatavilla monia epävirallisia mobiiliversioita niin verkkosivuston, hakukoneen kuin asennettavan ohjelmankin muodossa. Yksi esimerkki näistä on Wapedia-sivusto.

Mobiiliin Wikipediaan on tulossa myös ns. Spoken Wikipedia -ominaisuus, joka ei kuitenkaan toistaiseksi toimi. Tulevaisuudessa se tulee lukemaan Wikipedia-artikkeleita ääneen.

Wikipedia-tietosanakirjassa on kaikki kieliversiot mukaan luettuna 10 miljoona artikkelia. Englanninkielinen Wikipedia sisältää 2,7 miljoonaa artikkelia ja suomenkielellä artikkeleita löytyy 190 000 kappaletta.

Kommentit (1)

Manu (vahvistamaton)

1

Ihan kiva, mutta muutaman vuoden myöhässä. Nyky puhelimillahan alkaa pystyä jo netti selamaan ihan kunnolla muutenkin...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja