Nokia Messaging -viestintäsovellus valmistui

3
Markus Lehtiniitty

Nokia Messaging -viestintäsovellus valmistui
Nokian sähköpostisovellus Nokia Messaging on valmistunut. Aiemmin elokuusta asti beta-versiona Nokia Email -nimellä jaettu sovellus tuo sähköpostit aiempaa kätevämmin puhelimeen.

Nokia Messaging tulee myöhemmin sisältämään myös pikaviestintäominaisuudet, mutta ensimmäisestä virallisesta julkaistusta versiosta pikaviestitukea ei vielä löydy. Ensimmäinen valmis versio on kuitenkin tuonut monia pieniä uudistuksia, joista voi lukea enemmän Nokian Beta Labs -sivuilta. Nokia Messaging on puolestaan ladattavissa täältä. Tulevaisuudessa sovellukseen on tulossa tuki muun muassa HTML-sähköposteille.

Sovellus täydentää puhelimista vakiona löytyviä ominaisuuksia ja se toimii useissa S60-alustan älypuhelimissa. Erityisesti se helpottaa sähköpostin käyttöönottoa.



Aluksi Nokia Messaging tulee saataville Suomen ohella Australiassa, Saksassa, Hollannissa, Singaporessa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa ja Venezuelassa. Se on yhä ladattavissa maksutta mutta tulevaisuudessa se muuttuu kaupalliseksi tuotteeksi. Nokia on aiemmin kertonut, että Nokia Messaging -palvelu yritetään yhdistää operaattoreiden palvelupaketteihin.

Nokia Messagingin ohella myös Communication Center 2.0 on valmistunut Beta Labsista ja on nyt osa uutta PC Suiten 7.1.18-versiota. Lisäksi Beta Labsin kautta saatavilla ollut parannettu laskin S60-alustalle on nyt arkistoitu eli sen kehitystä ei enää tältä pohjalta (Java) jatketa. S60-puhelinten mukana tuleva laskin tullaan kuitenkin jollain välillä päivittämään aiempaa monikäyttöisemmäksi ja kyseessä tulee olemaan natiivi Symbian-sovellus. Ja vielä lopuksi maininta uudesta Beta Labs -kokeiluohjelmasta: Image Exchange. Kyseessä on Nokian mukaan kokeileva ja erilainen kuvanjakopalvelu. Se eroaa monista muista siinä, että se lataa otetut kuvat automaattisesti suoraan verkkoon yksityiskansioon, josta niitä voi halutessaan jakaa myös muiden nähtäväksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
defic (vahvistamaton)

1

Ois voinu tärkeimmät tämän hetkiset ominaisuudet kirjotella tännekin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu (vahvistamaton)

2

Suurin puute ainakin on se, ettei postilaatikkoon tipahtelevista maileista saa minkään valtakunnan äännähdystä aikaiseksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Late (vahvistamaton)

3

Testasin samantien (N95:lla) ja on kyllä melko suuri harppaus oikeaan suuntaan. Toivon mukaan pysyy ilmaisena, muuten voi olla aika hiljaista tuo käyttö, ainakin omalla kohdalla. Uusien mailien merkkiääniä voi muuten vaihdella samanlailla kuin soittoääniäkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.