Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Garminilta Google-puhelimia vuoden 2009 toisella puoliskolla

Markus Lehtiniitty

Garminilta Google-puhelimia vuoden 2009 toisella puoliskolla
Garmin on tuomassa vuoden 2009 toisella puoliskolla (heinä-joulukuu) markkinoille Googlen Android-alustalla varustettuja puhelimia, kertoo DigiTimes. Garmin on myös itse kommentoinut asiaa.

Aiemmin Garmin on ollut tunnettu lähinnä navigaattoreistaan, mutta yhtiö on jo aiemmin laajentunut myös puhelinmarkkinoille nüvifonellaan, joka ei kuitenkaan ole vielä saapunut kauppojen hyllyille asti.
Garminin mukaan sen tulevat useat Android-puhelimet ovat sen itsensä kehittämiä, mutta puhelinten valmistaminen on ulkoistettu alihankkijalle. Myös nüvifonen valmistus on ulkoistettu ja puhelimet valmistaa Asus, jonka odotetaan valmistavan myös Garminin Android-puhelimet.

Puhelinten sisältämät paikannus- ja navigointiominaisuudet ovat jatkuvasti kehittyneet. Suurista puhelinvalmistajista paikannukseen eniten on panostanut Nokia monilla GPS-puhelimillaan ja muun muassa NAVTEQ-karttayhtiön ostolla. Jatkossa GPS:llä varustetut puhelimet saattavat jopa täysin korvata erilliset navigaattorilaitteet.

Googlen Android-alusta näyttäisi myös pääsevän ensi vuonna todella kovaan vauhtiin. HTC:n ja Koganin jo julkistettujen ja uusien mallien ohella Android-puhelimia odotetaan ainakin Motorolalta, Samsungilta, Sony Ericssonilta, Huaweilta, Lenovolta kuin nyt myös Garminiltakin.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja