Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonelle ensimmäinen navigointisovellus - mutta vain amerikkalaisille

6
Markus Lehtiniitty

iPhonelle ensimmäinen navigointisovellus - mutta vain amerikkalaisille
Applen iPhonelle on julkaistu ensimmäinen navigointisovellus: XRoad G-Map. Aiemmin iPhonelle tarjolla olleet karttaohjelmat eivät ole sisältäneet varsinaisia navigointiominaisuuksia.

Valitettavasti XRoad G-Map sisältää kuitenkin karttatietoa vain Yhdysvalloista ja sieltäkin varsin valikoiden. Mukana kerrotaan olevan suurin osa länsi-Amerikasta ja muutamia alueita myös idästä. Kokonaisuutena karttojen kattavuus on siis heikohko Yhdysvaltainkin osalta. Karttaohjelmalla on kokoa kuitenkin lähes gigatavun verran, sillä kartat tulevat sen mukana ja niitä ei jatkuvasti ladata verkon yli kuten esimerkiksi Google Mapsin mobiiliversio tekee.
XRoad G-Mapin ominaisuuksiin kerrotaan kuuluvan muun muassa erilaisten paikkojen (POI) tallennus ja muokkaus, muistiinpanomahdollisuudet sekä palveluiden etsintä sijainnin perusteella. Hintaa XRoad G-Mapilla on 19,99 dollaria ja se ei ole saatavilla muualla kuin Yhdysvalloissa.

Aiemmin tunnettu navigaattorivalmistaja TomTom on ilmoittanut tuovansa navigointisovelluksen iPhonelle, mutta se on ilmeisesti törmännyt jonkinlaisiin ongelmiin sovelluksensa kanssa. Myös Applen App Storen lisenssiehdot ovat olleet hidastamassa navigointisovellusten tuloa iPhonelle.

Kommentit (6)

Juhani (vahvistamaton)

1

"iPhonelle ensimmäinen navigointisovellus - mutta vain amerikkalaisille"

MELKOISEN RAJOITTUNUT LAiTE, tuota vielä väki ihannoi :D

Nokia Maps toimii kaikkialla.

Vastaa
antimaps (vahvistamaton)

3

Joo, nokia maps "toimii" kaikkialla. Niin varmaan sillä navigointi ohjelmalla en lähtisi lähikauppaa pidemmälle suunnistamaan. ko. sovellus ajeluttaa mista sattuu ja miten sattuu. Kaikki puhelin navigointi ohjelmat on syvältä ja niillä voi heittää vaikka vesilintua. Tom tom on ainut navigaattori joka OIKEASTI toimii!

Ja NE nokiaa ihannoivat ihmiset, teitä on aika hankala ymmärtää, mikätakia ihannoida puhelinta joka ei ole yhtään vakaa ja toimiva sekä valmistettu siellä samassa kiinassa kuin muutkin eli turha sillä suomalaisuudella pullistella. kun eihän koko nokiaa omistakkaa edes suomalaiset!

Vastaa
Ppena (vahvistamaton)

4

@antimaps

Kyllä ainakin oma 5800XM on ihan valmistettu Unkarissa, ja mielummin sitä Nokiaa ihannoi kuin jotakin omenaa.

Vastaa
Ppena (vahvistamaton)

5

@antimaps

Kyllä ainakin oma 5800XM on ihan valmistettu Unkarissa, ja mielummin sitä Nokiaa ihannoi kuin jotakin omenaa.

Vastaa
justjust (vahvistamaton)

6

@antimaps
löisitkö faktoja pöytään, kiitos.

Nokiahan maksaa suomeen yhteisöveroa n.650 milj.€ vuodessa (2007) Mutta eihän se ole mitään. Mielummin varmaan pistät omat rahasikin tukemaan japanilaista tai jenkkiläistä yritystä.

ps. pitikö tämäkin uutinen uutisoida vaikka tämä ei koskenut millään tavalla meitä suomalaisia vai saitteko taas mainostuloja applelta?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja