Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tarjoaa viikon ilmaista navigointia

10
Markus Lehtiniitty

Nokia tarjoaa viikon ilmaista navigointia
Nokia tarjoaa verkkosivullaan Kartat-sovelluksensa navigointiominaisuuksia kokeiltavaksi viikon ajaksi ilmaiseksi.

Ilmainen navigointi on tarjolla maailmanlaajuisesti. Hyödyntääkseen tarjouksen puhelimeen tulee olla asennettuna Kartat-sovelluksesta vähintään versio 2.0 wk26 ja luonnollisesti puhelimen tulee tukea GPS-paikannusta. GPS kuuluu nykyään lähes tulkoon Nokian S60-älypuhelinten perusominaisuuksiin ja esimerkkejä Nokian GPS-puhelimista ovat muun muassa 6210 Navigator, 6220 classic, E66, E71, N79, N85, N96.
Nokian sivuilla ilmoitetaan Nokialle puhelinnumero, johon Nokia lähettää navigoinnin lisenssiavaimen, joka tämän jälkeen syötetään Kartat-sovellukseen, minkä jälkeen navigointiominaisuuksia voi hyödyntää ilmaiseksi viikon ajan.

Tavallisesti Nokian Kartat-sovelluksen navigointiominaisuudet ovat maksullisia, vaikka sovellus muuten muun muassa paikannuksen osalta toimiikin ilman maksuja. Nokia on myynyt navigointia pituudeltaan ja kattavuudeltaan erilaisina vaihtoehtoina.

Nokia on panostanut suurista puhelinvalmistajista voimakkaimmin kartta-, paikannus- sekä navigointipalveluihin. Nokia on jo julkaissut Kartat-sovelluksensa (englanniksi Nokia Maps) 3.0-version beta-kehitysversiona ja on tuomassa karttansa myös tietokoneen verkkoselaimella käytettäväksi Maps on Ovin myötä.

Nokian viikon ilmaisen navigointitarjouksen sivu

Kommentit (10)

Joo (vahvistamaton)

1

Onhan ne kartat ja GPS seuranta aina muutenkin ilmaisia. Niin tietty sähköstä ja pienestä datasiirrosta joutuu maksamaan.

Joten olisi voinut jutussanne hiukan tarkemmin valottaa mitä ominaisuuksia tarjotaan lisää.

Kävelyn ohjausta 3D maastokarttojen kanssa vai vain ääniohjausta autonavigointiin. Sisältyykö multi point reittisuunnitelmat tarjoukseen?

Vastaa
Jartsuli (vahvistamaton)

2

Joo eli, ton lisenssin myötä muuttuu maps ihan täydeksi autonavigaattoriksi, tulee multipoint reittisuunnitelmat & puheopasteet .. kokeilin itse tuota ja tykkäsin, totesin etten ostakkaan tomtomia, vaan silloin kun on tarvetta niin otan kuukauden linsenssin mapsiin.

Vastaa
jsa (vahvistamaton)

3

Maksaako datasiirto paljon ulkomailla? Itse latasin tämän ilmaisen navingoinin puhelemeeni (5800), ja olen lähdössä Saksaan. Ajattelin vain ettää kannataakko minun käyttää tätä saksassa.

Vastaa
Isop (vahvistamaton)

4

Lataat kartat valmiiksi ja poistat online paikannuksen käytöstä, niin ei pitäisi mitään dataa kulkea. Suosittelen vielä poistamasta verkkoasetukset kokonaan puhelimesta, niin ei tule vahingossakaan käytetyksi kallista kaistaa. Wlaneja luulisi saksasta löytyvät sen verran kun nettiä tarvitsee.

Vastaa
Hapsis Hapsiainen

5

Niin, Google Maps -sovellus on ilmainen, se on navigoiva ja toimii paremmin kuin Nokia Maps. Google Maps on myös huomattavasti kattavempi, kartoista ei tarvitse maksaa mitään ja käyttöliittymä toimii kuin ajatus. Nokia Maps hakee satelliitteja e90 -puhelimellani minuuttitolkulla kun Google Maps paikantaa samantien, käyttää lisäksi vielä GSM paikannusta hyväkseen kaupungissakin... Nokialla on paljon opittavaa vielä, Nokian pitäisi myydä puhelimia eikä ohjelmistoja. Ladatkaa puhelimeenne Google Maps ja kokeilkaa. Ei tarvitse numerotiedusteluakaan kun voi hakea puhelinnumerotkin samalla... OpenSource ohjelmistot tulee ja jyrää tälläkin saralla - onneksi. :)

Vastaa
Hapsis Hapsiainen

6

Niin, Google Maps -sovellus on ilmainen, se on navigoiva ja toimii paremmin kuin Nokia Maps. Google Maps on myös huomattavasti kattavempi, kartoista ei tarvitse maksaa mitään ja käyttöliittymä toimii kuin ajatus. Nokia Maps hakee satelliitteja e90 -puhelimellani minuuttitolkulla kun Google Maps paikantaa samantien, käyttää lisäksi vielä GSM paikannusta hyväkseen kaupungissakin... Nokialla on paljon opittavaa vielä, Nokian pitäisi myydä puhelimia eikä ohjelmistoja. Ladatkaa puhelimeenne Google Maps ja kokeilkaa. Ei tarvitse numerotiedusteluakaan kun voi hakea puhelinnumerotkin samalla... OpenSource ohjelmistot tulee ja jyrää tälläkin saralla - onneksi. :)

Vastaa
grmm (vahvistamaton)

7

Olen kyllä samaa mieltä, Google Maps on monessa mielessä parempi, mutta mistähän ihmeestä olet saanut päähäsi että se olisi open sourcea? Ilmaisuudella ei ole sen kanssa mitään tekemistä.
Ja mitä tähän Open Sourceen tulee niin perseestä koko paska. Toimii kyllä pienemmissä harrastelija ja opiskelu projekteissa loistavasti, mutta kun tuota aletaan soveltamaan käyttiksiin ja muihin vakavampiin niin metsään mennään ja lujaa. On suorastaan ihme että linuxkin toimii niinkin hyvin kun se nyt sattuu toimimaan. Ymmärrän että kaikki eivät ole samaa mieltä, mutta tämä on oikeasti vilpitön mielipiteeni.

Mitä itse uutiseen tulee niin hieno markkinointikikka kyllä nokialta, pitänee itsekin hakea tuo vaikka on tullut jo viime kesänä kuukauden lisenssi ostettuakin. Saisivat hinnat olla vaan vähän halvemmat.

Vastaa
Asentaja (vahvistamaton)

8

Maan voi valita ja hyväksyä käyttäjäehdot, mutta puhelinnumerokenttää ei voi täyttää, kun se kenttä on harmaana. Joko tarjous meni ohi?

Vastaa
joo (vahvistamaton)

9

Itse käytän molempia. Google M paikkojen hakemiseen ja suosikkeihin talentamiseen, senjälkeen ne näkyvät myös Nokian kartoissa jotka ovat monipuolisempia.

Saa ton ääniohjauksen 70 maahan autolle ja kävelyreiteille (maastokartat). Lisäksi Nokian kartat voi ladata ilmaiseksi etukäteen laitteeseensa ja tekstiviestillä voi ilmoittaa esim. sijaintinsa muille halutessaan. Mitkään kartat ei kata koko palloa, Nokian noin 200 maata (70 ääniohjauksella) ja Googlen noin 100 maata.

Parantamisen varaa on mutta ei ne kartat tietty ilmaiseksi synny ja pysy ajantasalla...

Vastaa
xZot (vahvistamaton)

10

Nimimerkille GRMM.

Open Source on jo monen ISON yrityksen rakenteissa. Konesalit ovat täynnä Linuxeja. Yli puolet maailman www-palvelimista pyörii Open Source tavaran päällä ... että kyllä se varmaan on perseestä.

Jokainenhan meistä tietää että Mikisoft tekee maailman turvallisimmat ohjelmistot suljetulla ympäristöllä ... ai miksikö sitten on virukset, troijalaiset, spam jne... kun eivät Mikisoftilla yksin ehdi paikkaamaan vuotavaa venettään.

Esimerkiksi Apple käyttää Open Source bsd-lisenssi tavaraa (XNU, FreeBSD ) järjestelmänsä ytimessä ja Macit ovat turvallisuudeltaa AIVAN eri luokassa kuin Mikisoftin Visva ja kumppanit ..
Siis Applen bisnes hyödyntää avoimen koodin vääntäjiä ... joten tämäkin on mielestäsi varmaan perseestä.

Ja jos olet sattunut huomaamaan niin Nokia on myös mukana Open Source jutussa. Osti ensin norjalaisen qt-grafiikkakirjastoa ylläpitävän firman. Tukee Linuxia MAEMO-käyttiksensä kanssa Linux tableteissa. Suunnittelee vastinetta avoimelle Android puhelin käyttikselle jne. Myös Symbianin osto ja koodin avaaminen lisää Open Source porukan määrää siellä.

Mitä useammat silmät koodia tuijottavat sitä vähemmän siihen jää virheitä, sitä nopeammin koodi kehittyy ja sitä parempi se on meille taviksille.

Tämä meni vähän off-topic mutta on oikaistava GRMM:n kapea-alainen näkemys Open Source asiasta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja