Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti 6208c-kosketusnäyttöpuhelimen

12
Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti 6208c-kosketusnäyttöpuhelimen
Nokia on julkistanut tänään Nanjingissa, Kiinassa pidetyssä tapahtumassa sekä Press Bulletin Board -bloginsa kautta 6208c-mallin, josta olemme kertoneet aiemmin. Kyseessä on Nokian ensimmäinen sen omalle, suljetulle Series 40 -alustalle perustuva kosketusnäyttöpuhelin.

6208c tulee markkinoille vain valituilla alueilla vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla. Nokia ei ole kertonut hinta-arviota puhelimelle. Erityisesti 6208c:n kerrotaan olevan suunnattu Kiinan markkinoille ja mitä luultavimmin 6208c ei tule lainkaan tarjolle Euroopan markkinoille. Nokian Kiinan 6208c-tuotesivujen mukaan puhelin saattaa tulla Kiinan ohella markkinoille myös Hong Kongissa, Taiwanissa, Intiassa sekä joillakin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan markkinoilla.
Kosketusnäyttö on tärkeä ominaisuus tietyillä aasialaisilla markkinoilla kuten Kiinassa, koska kosketusnäyttö mahdollistaa näiden alueiden kielten monien erilaisten merkkien syöttämisen helposti. Kosketusnäytön ohella 6208c:ssä on myös tavallinen puhelinnäppäimistö. Nokian mukaan 6208c:n kosketusnäyttö on optimoitu erityisesti kiinan kielen erilaisten merkkien kirjoittamista varten.

6208c:n kosketusnäyttö on kooltaan 2,4 tuumaa, tarkkuudeltaan 240x320 pikseliä ja toistaa 16,7 miljoonaa eri värisävyä. 6208c:n muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,2 megapikselin kamera kaksois-LED-kuvausvalolla, Opera Mini -internetselain, sähköposti, musiikkisoitin, FM-radio, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, Bluetooth sekä microSD-muistikorttipaikka. 6208c:n luvataan tukevan maksimissaan kahdeksan gigatavun microSD-kortteja. 6208c on kolmitaajuus-GSM-puhelin ja tukee GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä.

Kosketusnäytön käyttöön tarkoitetulle stylus-kynälle on paikka puhelimen takakuoressa, kun kynää ei käytetä. Stylus-kynä on tavallista kookkkaampi ja Nokian mukaan sen muotoilun inspiraationa on ollut bamboo-puun lehti. Nokia kertoo myös 6208c:n takakuoren olevan valmistettu ruostumattomasta teräksestä. 6208c:n mitat ovat 109,8 x 49,3 x 14,7 millimetriä, kun stylus-kynä on kiinnitettynä takakuoreen ja painoa 6208c:llä on 120,1 grammaa.

6208c:n tekniset tiedot Nokian Kiinan sivuilla (käännetty Google Kääntäjällä englanniksi)

Kommentit (12)

WTF (vahvistamaton)

2

Mun mielestä on aika kamala. Tuntuu, että nokian kehitys on jääny sille 1998 vuoden tasolle. Voisivat vähän kehittää tuota ulkonäköä.

Vastaa
dnn (vahvistamaton)

3

kyllä tuo minunkin mielestäni on hyvännäköinen puhelin. varsinkin takakuori on onnistunut ja styluksen sijoittelu on hyvä.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

4

Hmmm.. Kehittääkö omaa selainta vaiko luottaa oopperaan, siinäpä pulma. Kuten näemmä myös series 40 ja 60 problematiikka. Olikohan nokia sijoittamassa Mozillaan, siinä saattaisi olla tulevaisuuden selain.

Puhelin näyttää pitkälti samalta miltä nokian moni muukin malli parin viime vuoden aikana. Mikäs siinä jos ja kun ihmiset ostavat.

Vastaa
hupu (vahvistamaton)

6

Ei mulla mitään kommentoitavaa, sanoisin vaan Hhmmmm ! (niinkuin muutkin)

Vastaa
eki (vahvistamaton)

7

Pyh, ei pärjää iPhonelle, haloo herätys Nokia. Meikä ainakin pysyy edelleenki aidossa ja alkuperäisessä!

Vastaa
S.o.n.y. (vahvistamaton)

8

"Pyh, ei pärjää iPhonelle, haloo herätys Nokia. Meikä ainakin pysyy edelleenki aidossa ja alkuperäisessä!"

Niin... iPhonen haastajaksihan tämä onkin tarkoitettu.

Vastaa
tkk (vahvistamaton)

9

Eki ei tainnu lukee koko uutista... No eiköhän tota osteta jos hinta vaan on kohillaa

Vastaa
Make (vahvistamaton)

11

eki, kumpikohan on vanhempi puhelin valmistaja Nokia vai iPhone eiköhän se aito ja alkuperänen ole Nokia

Vastaa
XoZ (vahvistamaton)

12

Make, mistälähtien iPhone on valmistanu puhelimia? Eiköhän se oo edellee Apple joka valmistaa iPhoneja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja