Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung kehittää itse tulevat 4G-piirinsä

1
Markus Lehtiniitty

Samsung kehittää itse tulevat 4G-piirinsä
Samsung kehittää itse tulevat neljännen sukupolven langatonta verkkoteknologiaa edustavat LTE- ja ja WiMAX-tekniikan piirinsä eli niin sanotut baseband-prosessorit. Asiasta kertoi EETimes.

Samsungin ratkaisun taustalla on tavoite säästää kuluissa muun muassa erilaisia rojaltimaksuja vähentämällä. Samsung on jo aiemmin siirtynyt käyttämään amerikkalaisen Qualcommin piirien ohella myös Infineonin ja Broadcomin tuotteita.
Toistaiseksi Samsung on valmistanut puhelimissa käytettäviä sovellusprosessoreita ja muistipiirejä. Esimerkiksi Applen iPhonessa käytetään Samsungin sovellusprosessoria. Verkkopiirien markkinoilletuonti edustaa Samsungille merkittävää laajentumista sen komponenttiliiketoiminnassa.

Aiemmin tänä vuonna merkittävä puhelinten sirutoimittaja ja aiemmin Nokian hovialihankkijaksikin tituuleerattu Texas Instruments ilmoitti vetäytyvänsä baseband-liiketoiminnasta. Myös Freescale on ilmoittanut vetäytyvänsä puhelinsirujen markkinoilta.

Samsungin omat WiMAX-piirit ovat jo näytetoimituksissa sekä Samsungille itselleen että muille toimijoille. Sen sijaan LTE-piirien suhteen on vielä ilmassa epävarmuutta niiden aikataulun suhteen eikä toistaiseksi ole varmaa, että perustuvatko Samsungin ensimmäiset LTE-puhelimet Samsungin omille piireille. Joka tapauksessa Samsungin tavoitteena on olla yksi ensimmäisiä puhelinvalmistajia, jotka tuovat markkinoille LTE-tekniikan puhelimen.

Samsung tulee käyttämään neljännen sukupolven puhelimissaan sekä LTE- että WiMAX-tekniikoita. Samsungilla strategisesta suunnittelusta vastaavan johtajan Young Cho Chin mukaan WiMAX on tekniikkana LTE:tä kypsempi, mutta LTE:n käyttö tulee ajan myötä olemaan laajempaa.

Kommentit (1)

sepi (vahvistamaton)

1

LTE ei kyllä varsinaisesti täytä 4G:n vaatimuksia, vasta LTE-advanced täyttää. LTE:tä voisi yhdessä Wimaxin kanssa sanoa ns. pre-4G:ksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja