Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 3G:n operaattorilukituksen poistava sovellus vihdoin saatavilla

13
Markus Lehtiniitty

iPhone 3G:n operaattorilukituksen poistava sovellus vihdoin saatavilla
Applen iPhone 3G:n operaattorilukituksen poistava sovellus on vihdoin julkistettu ja iPhone 3G:n voi nyt vapauttaa sen operaattorikahleista hyvinkin helposti.

Ohjelmallista lukituksen poistoa kehittänyt Dev Team on bloginsa välityksellä kertonut yellowsn0w-nimisen, lukituksen poistavan, sovelluksen valmistumisesta. Dev Teamin mukaan sovelluksen tämän hetken tuorein versio on 0.9 ja kyseessä on toistaiseksi vielä ohjelmisto, jota voidaan pitää beta-kehitysasteella olevana.
Dev Teamin mukaan kyseessä on pieni puhelimeen asennettava sovellus, jonka toimintaa käyttäjä ei huomaa muuten kuin siinä, että minkä tahansa operaattorin SIM-kortti toimii nyt puhelimessa. Toistaiseksi sovelluksessa ei kuitenkaan ole esimerkiksi tukea SIM-korttien PIN-koodeille.

Aiemmista tiedoista poiketen lukituksen poisto toimii ainoastaan uusimmalla 2.2-ohjelmistoversiolla varustetuissa iPhone 3G -puhelimissa, joiden baseband-ohjelmiston versio on vastaavasti 02.28.00. Aiempien tietojen mukaan lukituksen poisto ei olisi toiminut uusimmalla ohjelmistoversiolle lainkaan.

Dev Team kertoo, että toistaiseksi yellowsn0w:lla on myös pieniä ongelmia SIM Toolkit -toiminnallisuuden sisältävien SIM-korttien kanssa. Näistä ongelmista kuitenkin pääsee eroon poistamalla SIM-kortin, asettamalla sen takaisin ja käynnistämällä puhelimen uudestaan.

Dev Teamin ilmoitus yellowsn0w:n saapumisesta

Kommentit (13)

Jartsuli (vahvistamaton)

3

No nyyhnyyh eihän omenapojat voi tuollaista softaa omenassaa ajaa sillä se ei ole omena sertifioitu ja Jobbs ei hehkuta sitä loistavana lisäpalikkana.

Vastaa
qwerty (vahvistamaton)

4

"No nyyhnyyh eihän omenapojat voi tuollaista softaa omenassaa ajaa sillä se ei ole omena sertifioitu ja Jobbs ei hehkuta sitä loistavana lisäpalikkana."

Ja itse et varmaan voi koko iPhonea edes sietää koska se ei oo "suomalainen" Nokian muoviklohmu, jonka "käytettävyyden" ovat tappiin asti insinöörit hioneet, sekä puhelimen "designin" luoneet intialaiset muotoilijat käyttäen vuoden -92 muottia hieman "uudenlaiseksi" linkkuveitsellä sitä kaivertaen. Am I wrong?

Vastaa
qwerty1 (vahvistamaton)

5

Mielummin kotimainen nokia, kuin joku jenkkiromu jonka takuu asiatkin ovat hakusessa.

ps. uudet omenaluurit kootaan rikkimenneiden osista.

"Applen iPhonen rikkoutuessa, koko puhelin vaihdetaan huollossa aina uuteen vian koosta riippumatta. Sonera veloittaa asiakasta halvemmasta iPhone-mallista 267 euroa pikkuviasta tai 573 euroa jos ei puhelin kelpaa enää edes varaosiksi.

Huoltoliikkeen tehtäväksi jää ainoastaan pakata rikkoutuneet puhelimet yhteen laatikkoon ja lähettää ne Applen omaan koko Euroopan kattavaan huoltokeskukseen.
Puhelimet puretaan lopulta osiin ja käytetään uusien iPhonejen valmistamiseen.

http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2231"

on se laatupuhelin D:

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

6

"kotimainen nokia, kuin joku jenkkiromu jonka takuu asiatkin ovat hakusessa"

Kotimaisuuskortti, se kelpaa aina kun muut keinot ovat lopussa? :)

Takuuasioissa ei käsittääkseni ole ollut juurikaan raportoituja ongelmia, myös työtoverini iPhone vaihdettiin uuteen ihan mukisematta.


"uudet omenaluurit kootaan rikkimenneiden osista"

Tuskinpa rikkoutuneista tulevat osat riittäisivät yhtään mihinkään, iPhoneja valmistetaan aikamoista vauhtia koko ajan. Uskon kyllä sen että osa rikkoutuneista korjataan ja myydään ns. refurbished laitteina alennettuun hintaan, mutta ei niitä kaikille markkinoille riitä.


"on se laatupuhelin"

Paras käyttämäni puhelin ja kannettava viihdelaite ikinä. Se on aika paljon se, vertailukohtia kun on useampi kuin pari, valitettavasti ne tosin rajoittuvat vähän liiaksi "kotimaisiin" puhelimiin.

Vastaa
tkk (vahvistamaton)

7

Itsellä nyt Nokian E90, mutta sekin vaihtuu luultavasti iphoneen ensiviikolla.

Vastaa
Iphone (vahvistamaton)

8

Aamen jussille, jauhot suuhun noille nokiaihkuille joilla ei ole kunnon argumentteja

Vastaa
Svante

9

Hyvin toimii virtsainen lumi! Sunalahti-teksti näyttää ihanalta puhelimen vasemmassa ylälaidassa.

Vastaa
epäjumala (vahvistamaton)

10

nokiaihkuille? eikös teilläkin ole jo oma applefanit ryhmittymä ja jumalolentona Steve? vaikka osoitetaan että vikaa on, niin ei uskota. kuullostaa pahemmelta kuin uskonto.

Vastaa
Fox (vahvistamaton)

11

qwerty1. Mitä vikaa siinä on että kierrätetään vanhoja toimivia osia? Sillä tuskin ne laittaa ne rikkoutuneet osat takaisin. Ja Nokia vasta pihi on, sillä minulla oli sama kännykkä 7 kertaa huollossa ja pari kertaa vaihdettiin uusi koneisto, mutta kuoret olivat vanhat. Joten kokonaan uutta puhelinta en saanut kertaakaan.

Vastaa
Nicula (vahvistamaton)

12

"...ja pari kertaa vaihdettiin uusi koneisto, mutta kuoret olivat vanhat..."

Nii-in mitä vikaa siinä on, että tässäkin tapauksessa kierrätettiin vanhat toimivat osat suoraan?

Vastaa
Hector (vahvistamaton)

13

Aivan... Eikös se ole vain hyvä, että osat kierrätetään tänä päivänä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja