Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonin XPERIA X1 -puhelimissa esiintynyt laatuongelmia

13
Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin XPERIA X1 -puhelimissa esiintynyt laatuongelmia
Sony Ericssonin tämän hetken malliston lippulaivamalli XPERIA X1:ssä on esiintynyt laatuongelmia monien käyttäjien mukaan.

Useat käyttäjät ovat raportoineet ongelmistaan omien XPERIA X1 -puhelintensa kanssa. Heidän puhelintensa kuoret ovat lohkeilleet ja halkeilleet eri kohdista. Muun muassa xda-developers-foorumilla on kerätty laatuongelmista kärsineiden XPERIA X1 -puhelinten listaa. Monet XPERIA X1:t ovat halkeilleet joko stylus-kynän säilytyspaikan vierestä tai akun vierestä.
Tietoa ei kuitenkaan ole ongelmien laajuudesta kuten esimerkiksi siitä, koskevatko ne vain tietyllä ajanjaksolla valmistettuja XPERIA X1 -puhelimia. Useimpien ongelmapuhelinten kerrotaan olevan väriltään hopeita. Sony Ericsson ei ole ainakaan toistaiseksi kommentoinut asiaa mitenkään.

XPERIA X1:n valmistaa Sony Ericssonille alihankinta myös itsenäisenä puhelinmerkkinä tunnettu HTC. Huhujen mukaan Sony Ericsson on kuitenkin vaihtamassa Windows Mobile -laitteidensa toimittajaa seuraavan laitesukupolven yhteydessä ja syytä Sony Ericssonin päätökselle ei tiedetä. Onkin mahdollista, että XPERIA X1:n laatuongelmat ovat ainakin yksi syy tulevan mahdollisen toimittajavaihdoksen takana.

XPERIA X1 on Sony Ericssonin lippulaivamalli, jonka hinta tällä hetkellä liikkuu Suomen markkinoilla hieman alle 700 eurossa. Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle perustuvan XPERIA X1:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat kolmen tuuman suuritarkkuuksinen kosketusnäyttö, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, 3,2 megapikselin kamera sekä kattavat datayhteydet. XPERIA X1:tä vaivasi aikoinaan myöhästyminen alkuperäisestä markkinoilletuloaikataulusta.

Kommentit (13)

paskat (vahvistamaton)

2

iPhone 3g:t eivät halkeile, ei vaikka tippuisu lattialle miltä korkeudelta. kestävämpi ollut tähän mennessä kuin yksikään nokialaiseni tai sony ericsoni.

Vastaa
Make (vahvistamaton)

5

Voin lyä mistä tahansa vetoa että jokanen Nokia on varmasti kestävämpi ko iPhone... Jere Hakala puhuu totta hänen kommentissaan iPhonet tosiaan halkeilevat. Ja Sony Ericssonitkin ovat kestävämpiä kuin joku iPhone.

Vastaa
Fox (vahvistamaton)

7

muovihärpätin, vihjaatko että Sony Ericsson on ainut kenellä on tuollaisia ongelmia? Ja kyllä esim. Ericssonissa on luotettavampi käyttöjärjestelmä, kuten nokiassa.

Vastaa
jann (vahvistamaton)

8

mitäs nokia-aggressioita Fox:lla on? joka ketjussa pitää käydä haukkumassa ko. firmaa.

ps. taitaa samoja vikoja olla applellakin. (katso SuomiP:n linkit)

Vastaa
MoZar (vahvistamaton)

9

No onneksi ei tuon pahempia ongelmia.. kuoret voi vaihtaa :) Mutta ymmärrän kyllä, että se harmittaa, että jos kuoret halkeilevat ilman mitään varsinaista syytä. :/

Mutta eipä Nokiakaan ole eroon päässyt uusien mallien laatu ongelmista.. ainakin minun oli vaihdettava 5800 uuteen, koska puheluiden aikana ei tahtonu kuulla mitään. Ilmeisesti jossain 5800-mallisissa on kaiuttimissa vikaa.

Vastaa
Fox (vahvistamaton)

10

Jann. Anteeksi jos minulla on Nokiaa vastaan, mutta olen vain kyllästyny, kun melkein jokaisessa Nokian kännykässä on ollut vikoja. Nyt kun on ollut Ericssoneja, niin ainut vika on ollut että joystick ei toimi, koska kastui. En tiedä onko sattunut huono tuuri, mutta ei jokaisessa Nokiassani voi olla aina vikaa. Ja en ymmärrä näitä Nokian kehuskelijoita, ostaako ihmiset sen takia Suomessa Nokioita, koska on suomalainen firma? Sama homma varmaan Soliferin skoottereissa, sakki ostaa ja luulee että on suomalainen skootteri. Mutta muualla ne tehdään.

Vastaa
Tuntematon käyttäjä

11

On se hyvä laittaa kaukoidänsyyksi ei sieltä heti tule kommenttia.Eikö Erkinpoika itse suunnittele kuoret kännykkäänsä?
Minulla on htc730 ollut jo kauvan ja pudonnutkin tosi ylhäältä (monta metriä asvaltille ja voi sanoa ettei oikein kunnolla naarmua tullut.Puhelimessa windows ja toiminut moitteettomasti.
Sanotaan yksi tulevaisuuden puhelimista ,samoiten myös Garmin nuvifone on myös yksi jota odotan innolla.Ei semmoista tuttua Nokian puhelimen käyttäjää ettei jotain harmia olisi ollut minusta jotenkin yli ammutaan.(Kyl meijä äiti teijä äiti voittaa , meijä äiti krämppää.)

Vastaa
Sitman (vahvistamaton)

12

Matkapuhelinfoorumeilla on saanut lukea paljon moitteita esim. Nokian N95-puhelimen huonosta laadusta. Omat kokemukset ovat kuitenkin hyvät. Keväällä luuri tulee kaksi vuotta vanhaksi ja on tähän asti toiminut kuin enkeli. Toki olen pitänyt siitä hyvää huolta ja päivittänyt firmwarenkin useampaankin kertaan.

N95, niin kuin varmaan moni muukin älypuhelin vaattii vähän vaivannäköä. Kannattaa tutustua puhelimen toimintoihin ja lukea käyttöohjekirjakin ainakin kertaalleen läpi. En minä tätä mallia omalle äidilleni suosittelisi missään nimessä, vaikka laite onkin omaan käyttööni mitä parhain.

Lieneekö minulla sitten vain satumainen onni, kun edellisetkin Nokialaiset ovat toimineet moitteetta. Edellisen luurini, 6230i:n annoin vaimon käyttöön. Ei ole tullut siihenkään ainuttakaan vikaa. Sitä edeltävä 3210 lahosi näytöstään, mutta siinä vaiheessa laite olikin jo 5 tai 6 vuotta vanha. Tosin ei minulla Ericssoninkaan kanssa ollut mitään valitettavaa. Sellainen minulla oli joskus vuonna -96. Siinä oli kieltämättä vahvin runko kaikista omistamistani puhelimista. Samalla heittelyllä mitä Erkki sai osakseen olisi N95 eittämättä ollut jo palasina. Mutta asianmukaisella vyölaukulla olen N95:n saanut pidettyä hyvässä kunnossa, vaikka se joka paikassa mukana kulkeekin. Aluksi oikein hirvitti puhelimen iso näyttö ja liukumekanismin toiminta epäilytti. Mutta tähän päivään mennessä ei ole ollut mitään probleemia. Näytössäkään ei huomaa mitään naarmuja tms. Nokialainen on ylittänyt kaikki odotukseni.

Vastaa
Bruuttus (vahvistamaton)

13

Itellä ei ole kuin Nokiasta ja Sony Ericsonista kokemusta. Nokia on minun kohdalla yleisesti ottaen ollut varmaankin vain "maanantaituotteita". No aikasempi nokiani joka oli 6131 joka eräänä kauniina iltana toimi ihan hyvin ja seuraavana aamuna ei enää toiminut. Ihme ääniä siitä kyllä kuulu mutta siihen jäi puhelimen eloisuus.

Sitten ostin SE w910 puhelinmen joka toimi ihan moitteetta mutta hitautta oli nokiaan ja muihin aikasempiin puhelimiin verratessa joka alkoi sitten ajanmittan häirittemään aika paljon. Noin puolenvuoden kuluttua alkoi puhelin kaatumaan kuten vanha tuttu windowsimme. Yhtäkkiä vain sammui aina välillä kun alkoi kuuntelemaan musiikkia.

Ja nyt minulla on sitten nokian n95 joka on toiminut ihan hyvin jos ei oteta lukuun volumenappin + puoli, puhelimen välillä jumiminen ja kuorten huono kesto. Kuoret hajosivat kun olin koiran kanssa "pitkällä(1,5h)" iltalenkillä napakassa pakkasessa lapissa. Etupaneelin kuoresta näppäimien alapuolelta alas asti vain napsahti poikki.

Loppuen lopuksi nyt kadun niin paljon että vaihoin se:n pois kun se hidastelu ei ollut niin pahaa kuin n95 ja se kesti hyvin kylmää.

Tästä johtuen aijon seuraavaksi puhelimen ottaa tämän X1 koska olen koekäyttänyt puhelinta viikon ja se tuntui toimivalta, jotenkin "oikealta" ja kestävältä minun lenkkeilykäsittelyyn.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja