Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Comes with Musicin myynti sujunut "hyvin"

10
Markus Lehtiniitty

Nokian Comes with Musicin myynti sujunut hyvin
Nokian Comes with Music -palvelun myynnin on kerrottu sujuvan "hyvin". Palvelu on toistaiseksi saatavilla vasta Ison-Britannian markkinoilla.

Asiasta kertoi Financial Times Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon haastattelun yhteydessä. Financial Timesin lähde kommentoi Comes with Musicin tähän astista myyntiä "hyväksi, mutta ei maailmoja muuttavaksi". Kallasvuon mukaan palvelua kohtaan on "paljon kuluttajakiinnostusta".
Comes with Music on tiettyjen Nokia-puhelinten kanssa myytävä palvelu, joka tuo käyttäjälle "ilmaiset" musiikkilataukset Nokian omasta musiikkikaupasta vuoden ajaksi. Palvelun käyttäjä saa pitää vuoden aikana lataamansa kappaleet myös vuoden latausajan päätyttyä. Comes with Music tuo noin 60 euroa lisähintaa verrattuna tavalliseen myyntivarustukseen.

Comes with Music -palvelu on toistaiseksi saatavilla vasta Ison-Britannian markkinoilla suuren Carphone Warehouse -ketjun kautta. Palvelua on myyty 5310 XpressMusic ja N95 8GB -mallien kanssa ja saatavuus on laajentumaisillaan käsittämään myös N96-mallin ja seuraavaksi Nokian kosketusnäytöllisen 5800 XpressMusicin.

Palvelun suosiota lienee hidastanut se, että se ei ole saataville suurten operaattoreiden kautta. Lisäksi Financial Timesin lähteen mukaan monet kuluttajat eivät ole kiinnostuneita palvelusta, kun he voivat ladata saman musiikin ilmaiseksikin internetistä.

Suomessa Comes with Musicin on määrä saapua markkinoille vuoden 2009 alkupuolella.

Kommentit (10)

janne432 (vahvistamaton)

1

5800xpressmusic menekki mielestäni kertoo vasta palvelun suosiosta!

Vastaa
Makko (vahvistamaton)

2

Niin varsinkin, jos se palveu olisi saatavilla sen mallin kanssa tällä hetkellä. Jumalauta millon tulee 5800 CWM? Tahtoo sen?

Vastaa
Joker_ (vahvistamaton)

3

Nokian CWM on mielestäni täydellinen epäonnistuminen. Itselläni ei tulisi mieleenkään ladata tuolta mitään vaikka sattuisin ostamaan puhelimen, johon olisi ympätty mukaan tuo palvelun irvikuva.

Tuolta saa vain DRM-suojattua musiikkia ja web-palvelu taitaa toimia vain IE:llä (Mahdollisesti Firefoxilla IETabilla, mutta silti vain Windows...). Tähänkin Nokia esitti syyksi "rajallisia resursseja". Mikä vitsi, hah. Kuka tahansa satunnainen web-koodari osaa tehdä multiplatform-palvelun asiaa edes miettimättä. Palvelun rajoittamiseksi tiettyyn selaimeen sen sijaan joutuu jo ihan panostamaan.

Vastaa
Janne!! (vahvistamaton)

4

@ joker

Ota järki käteen.

on päivänselvää että noin pienellä extra rahalla (esim: nokia 5310mallissa) 64 e britanniassa (3 cdn hinta) eivät levy-yhtiöt luovu oikeuksistaan ilman rajoituksia. Tavallinen ihminen joka kunnioittaa lakia eikä käytä p2p:tä warettamiseen saa hienon mahdollisuuden vuoden ajan tutustua sellaiseen musiikkiin jota tuskin muuten tulisi ostettua. Palvelu on kohtuullisen kattava ja pitää muistaa että musiikin saa pitää. Itse kuuntelen kaiken musiikkini kännykän kautta (niin stereiosta, autossa kuin korvanapeillakin) ei mielestäni palvelussa ole mitään vikaa.

Palvelu on mielestäni hieno idea tuoda subscripe/tilaus musiikkia peruskuluttajille. Tätä kaikki technojepet eivät suostu ymmärtämään.

Vastaa
Joker_ (vahvistamaton)

5

Lainaus:

on päivänselvää että noin pienellä extra rahalla (esim: nokia 5310mallissa) 64 e britanniassa (3 cdn hinta) eivät levy-yhtiöt luovu oikeuksistaan ilman rajoituksia. Tavallinen ihminen joka kunnioittaa lakia eikä käytä p2p:tä warettamiseen saa hienon mahdollisuuden vuoden ajan tutustua sellaiseen musiikkiin jota tuskin muuten tulisi ostettua

Levy-yhtiöt luovu oikeuksistaan? Mitä mahdat höpistä? Eikö minulla siis kuluttajana ole _enää_ edes oikeutta kuunnella maksamaani musiikkia haluamallani tavalla?

Tavallinen ihminen ei kunnioita lakia piratismin osalta. Huomattavan suuri osa väestöstä lataa laittomasti käyttäen p2p-verkkoja.

Lähes kaikki sisältöbisnes rakentuu nykyään keinotekoisten rajoitteiden rakentamiselle, jotka hyödyttävät _vain_ näitä rajoituksia tehtailevia ohjelmistoyrityksiä. Mitä lisäarvoa minulle kuluttaja tuo DRM tai web-palvelun rajoittaminen IE:hen ja Windowsiin? CD-levyllä olevalla musiikilla voin tehdä mitä haluan, samoin suojaamattomilla mp3/ogg/flac-kappaleilla.

Entä jos hankkisi tuon palvelun, mutta lataisikin _saman_ musiikin p2p-verkkojen kautta. Käytännössä olisi jo maksanut käyttöoikeudesta tuohon musiikkiin. Miten moraalittomana ja laittoma pitäisit tällaista?

64 euroa on minun mielestäni täysin kohtuuton summa tuosta palvelusta. Minulle pitäsi maksaa, että suostuisin moista käyttämään.

Lainaus:

Palvelu on mielestäni hieno idea tuoda subscripe/tilaus musiikkia peruskuluttajille. Tätä kaikki technojepet eivät suostu ymmärtämään.

Ehkä peruskonsepti on kunnossa, mutta toteutus ei voisi olla huonompi.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

6

Kyllä itse harkitsen tuolla hinnalla kyseistä palvelua seuraavan laitteen mukanaan jo vaivattomuuden takia.

Vastaa
janne!! (vahvistamaton)

7

@ joker

Siis yritätkö sanoa että ettei levy-yhtiöillä ole tekijän oikeuksia musiikkiinsa? Et tunnu ymmärtävän sitä että et osta tämän diilin mukana A: yksittäisiä biisejä B: Levyjä C: fyysisisiä tuotteita vaan ostat "vuokrasopimuksen" joka takaa sinulle käytön palvelun tuotteisiin tietyillä ehdoilla. Bonuksena tulee rajoitettu mutta pysyvä omistusoikeus.

Ymmärrän kyllä ärtymyksesi DRM:n rajoituksen suhteen (peace!) yksittäisten biisien suhteen. En itsekään suostuisi ostamaan drm suojattuja biisejä yksitellen (en tosin osta muita kuin oikeita cdlevyjä koskapa niillä on jälleenmyyntiarvoakin!!).

Väitteesi että tavallinen ihminen ei kunnioita lakeja on outo. Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan Suomessa on n. 100 000 warettajaa. Ehkä heitä on ikäryhmässäsi suhteessa enemmän (teini?)... Meitä on aika monta muuta jotka eivät halua/osaa käyttää laittomia palveluita muista se...

Luulisi sinunkin ymmärtävän miksi keinotekoisia rajoitteita/ kopiosuojauksia yritetään tehdä? Siksi että teoksen tekijäkin saisi jotain rahaa...

Vastaa
Joker_ (vahvistamaton)

8

Lainaus:

Siis yritätkö sanoa että ettei levy-yhtiöillä ole tekijän oikeuksia musiikkiinsa? Et tunnu ymmärtävän sitä että et osta tämän diilin mukana A: yksittäisiä biisejä B: Levyjä C: fyysisisiä tuotteita vaan ostat "vuokrasopimuksen" joka takaa sinulle käytön palvelun tuotteisiin tietyillä ehdoilla. Bonuksena tulee rajoitettu mutta pysyvä omistusoikeus.

En ole missään vaiheessa sanonut, että pitäisi luopua tekijänoikeuksista, joita muuten levy-yhtiö ei muuten mitenkään automaattisesti omista (vain jos artisti niistä luopuu).

Ymmärrän palvelun konseptin varsin hyvin, mutta ei sen ymmärtäminen siitä sen parempaa tee. Omistusoikeudella kappaleisiin, joita en voi kuunnella, siirtää, kopioida jne., en tee mitään.

Lainaus:

[Ymmärrän kyllä ärtymyksesi DRM:n rajoituksen suhteen (peace!) yksittäisten biisien suhteen. En itsekään suostuisi ostamaan drm suojattuja biisejä yksitellen (en tosin osta muita kuin oikeita cdlevyjä koskapa niillä on jälleenmyyntiarvoakin!!).

DRM tosiaan ei tuo mitään muuta kuin rajoitteita.

Lainaus:

Väitteesi että tavallinen ihminen ei kunnioita lakeja on outo. Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan Suomessa on n. 100 000 warettajaa. Ehkä heitä on ikäryhmässäsi suhteessa enemmän (teini?)... Meitä on aika monta muuta jotka eivät halua/osaa käyttää laittomia palveluita muista se...

En juuri luota TTVK:n tutkimusten objektiivisuuteen. En myöskään äkkiä löytänyt kyseistä tutkimusta mistään, kun suomalaiset uutissivustot eivät ole vielä oppineet, että internetissä voidaan käyttää hyperlinkkejä.

TPB:n mukaan jo yli vuosi sitten pelkästään heidän palvelussaan oli 110 000 suomalaista käyttäjää. Tästä pähkäilemällä luulisi, että todellisia käyttäjiä on varmasti huomattavasti enemmän kuin tuo 100 000.

Ikäryhmässäni on varmasti suhteessa eniten piraatteja. Olen siis 23-vuotias tietotekniikkaa opiskeleva mies. Nuoremmat ihmiset ovat usein parempia tietotekniikan kanssa ja muutenkin tuntevat p2p-verkot ja internetin paremmin, joten on luonnollista, että he warettavat eniten. Tämän tiedon pohjalta: mikäköhän on tulevaisuuden trendi?

Ei minulla ole mitään vaikeuksia hyväksyä tai muistaa sitä, että kaikki eivät halua tai osaa käyttää p2p-verkkoja. Itselleni nämä vain ovat ainoa vaihtoehto saada sisältöä, jota haluan.

Lainaus:

Luulisi sinunkin ymmärtävän miksi keinotekoisia rajoitteita/ kopiosuojauksia yritetään tehdä? Siksi että teoksen tekijäkin saisi jotain rahaa...

Ja tämä väite perustuu mihin? Itse jätän kaiken suojatun sisällön ostamatta (kuten myös monet muut), joten ainakin minun rahani he menettävät.

Eikö muuten Amazonin MP3-kaupasta jaetakaan rahaa tekijöille?

Miksi trendi erityisesti musiikissa on luopua suojauksista? Niillähän piti tappaa piratismi.

Globaalin internetin aikakaudella sisältöbisnes voisi perustua saavutettavuuteen eikä rajoitteisiin. Mitä suuremmalle määrälle voidaan toimittaa sisältöä mahdollisimman monessa formaatissa, sitä paremmin tavoitetaan potentiaaliset asiakkaat. Tämä on unohtunut monelta.

Informaatiota ei voida enää kontrolloida samalla tavalla kuin pre-internet-aikakaudella. Liiketoimintamalleja on mietittävä uusiksi. Potentiaalisia asiakkaita on nyt huomattavasti enemmän ja heidät on helpompi saavuttaa, miksi ei hyödynnettäisi tätä ja tahkottaisi enemmän rahaa kuin koskaan?

Valitettavasti nykyiset tekijänoikeudet estävät kunnollisen jälleenmyynnin internetissä, koska levitysoikeuksia joutuu neuvottelemaan joka maassa erikseen. En voi olla nauramatta kun musiikkikauppa (tai jokin muu) ylpeänä ilmoittaa, kuinka he avaavat siinä ja siinä maassa palvelunsa. Olen pystytäänyt nettisivuja, mutta koskaan ei ole tullut mieleenkään, että ne olisivat vain tietyn maan asukkaiden käytössä.

Itse olen ajautunut piratismiin nimenomaan käytännön syistä. Vastaavaa palvelua ei oikein ole laillisesti saatavilla. En näe mitään ongelmaa, että maksaisin hyvästä palvelusta kohtuullisen summan, mutta sellaista ei toistaiseksi minulle tarjota.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

9

Mielestäni ihan järkevä palvelu muutta kun mennään musiikkiteollisuuden ehdoilla on nämä suojaukset (toistaiseksi) mukana pitisiitä tai ei. Puhelimen mukana palvelu maksaa siis 60-70 euroa mikä on kohtuullista varsin vaivattomasta palvelusta.


Kuluttaja voi tietenkin valita. Pysyy CDssä ja lataa musiikkinsa puhelimeen kuten ennenkin. Hieman työlästä mutta toimii kuitenkin pienellä vaivalla. Kilpaileviakin muusiikki kauppoja löytyy...

Vastaa
Wicet

10

- - - SARCASM ALERT: INCOMING - - -

Mitään Nokia 5800 CWM tueta todellakaan, ainoa oikea puhelin Omena! Totta puhuttaessa iiPuhelin 3G ja iTunes tarjoavat vain ja nimenomaisesti ylivertaiset ominaisuudet kaikkeen nykyiseen tai tulevaan mitä Nokia (tai mikään muukaan valmistaja) saattaa keksiä, ja tämä vain yksinkertaisesta olemalla Apple

- - - SARCASM ALERT: OVER - - -

Ihmettelin jo kyseisen kortin puuttumista joten oli se pakko tähän väliin laittaa =).

Suhtaudun mielenkiinnolla nimenomaan tuohon 5800 CWM-pakettiin sillä vuoden aikana aika mukavasti ehtisi laillista musiikkia kumminkin imuttelemaan ja kivan kapulankin saisi (taitaa sitä Nokian käyttöön vaadittavaa, tuossa eilisen tube5800-vertailussa "masokismi-insinööriyttä" olla kertynyt riittävästi Nokian hyväksymiseen.

Vaikka kosketusnäyttöarena vaikuttaa olevan Nokian ja Applen hallussa, kannattaa myös muiden valmistajien mallit vilkaista läpi jos kosketusnäyttöä kaipaa. Juuri eilen/tänään taisi olla uutisointia esim. Motorolan kosketusnäytöstä (ei kyllä taida kyseinen valmistaja olla nykypäivänä kovin kovassa huudossa).

Puhelimena käytössä CCK EG110 - myös kosketusnäyttö löytyy ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja