Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Logic Bolt - projektoripuhelin heijastaa jopa 64 tuuman kuvan

3
Markus Lehtiniitty

Logic Bolt - projektoripuhelin heijastaa jopa 64 tuuman kuvan
Mobiilialan vuoden starttaavat CES-messut ovat käynnissä tällä viikolla Yhdysvaltain Las Vegasissa. Tämä viikko on siis täynnä uusia julkiseen tietouteen tunkevia puhelimia ja yksi näistä Logic Bolt. Pienen ja melko tuntemattoman Logic Wireless -yhtiön Logic Bolt -puhelimen erikoisuus on sen sisältämä miniprojektori.

Projektori löytyy Boltin yläpäästä. Projektorin kerrotaan pystyvän heijastamaan 36-64 tuuman kuvan ja se tukee VGA-tarkkuutta (640x480 pikseliä). Logic Bolt itsessään ei ole aivan puhelinten pienimmästä päästä sillä sen mitat ovat 116 x 48 x 23 millimetriä. Vertailun vuoksi esimerkiksi Nokian perustason älypuhelimen N79:n mitat ovat 110 x 49 x 15 mm. Boltin kautta pystyy myös reitittämään sisältöä projektorilla näytettäväksi monista muista laitteista kuten vaikkapa pelikonsoleista.
Projektori on tietenkin Boltin kantava ominaisuus, mutta lisäksi laitteesta löytyvät 2,4 tuuman kosketusnäyttö, kolmen megapikselin kamera, GPS-paikannus, tuki neljälle GSM-taajuudelle, Bluetooth-yhteys, Word-, Excel- ja PowerPoint-dokumenttien katselutuki. Boltin akun kapasiteetti on 1800 mAh ja puheaikaa sille luvataan 2-3 tuntia. Projektorilla luvataan voitavan näyttää kaksituntinen elokuva yhdellä täydellä akunvarauksella.

Boltin luvataan tulevan Yhdysvalloissa markkinoille noin 600 dollarin hintaan ja operaattorisopimuksen kanssa laitteen tulee saamaan käteensä noin 100 dollarilla.

Tarkat ja hyvällä muistilla varustetut lukijamme voivat muistaa nähneensä uutisissamme jo aiemmin Logic Boltia muistuttavan puhelimen. Kyseessä onkin täysin sama puhelin, mutta tuolloin puhelinta kehitti vielä kiinalainen CKING-yhtiö, joka kuitenkin on nyt myynyt kaikki puhelimensa oikeudet yhdysvaltalaiselle Logic Wirelessille.

Myös Logic Wirelessin suunnitelmat jatkoon ovat jo tiedossa. Se aikoo myöhemmin tuoda markkinoille sekä GSM- että CDMA-verkoissa toimivan, videopuhelutuella, neljä kertaa kirkkaammalla projektorilla sekä Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen. Edellä mainitun kaltainen puhelin on tulossa markkinoille joskus tulevaisuudessa eli ei vielä aivan lähiaikoina.

Suurilta puhelinvalmistajilta, mahdollisesti lukuun ottamatta korealaisvalmistajia, tuskin nähdään projektoreilla varustettuja puhelimia vielä vuoden 2009 aikana. 2010 projektorit kuitenkin tulevat monien arvioiden mukaan jo laajemminkin mukaan puhelinmarkkinoille.

Kommentit (3)

Diaz (vahvistamaton)

2

Mukava lisä tuo projektori, mutta se tuo puhelimeen aika paljon lisää paksuutta.

Vastaa
Makko (vahvistamaton)

3

Projektori on siisti mutta muuten näyttää melkosesti kinuskiroinalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja