Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta ei merkittäviä uutuuksia CES-messuilla

14
Markus Lehtiniitty

Nokialta ei merkittäviä uutuuksia CES-messuilla
Nokia ei kertonut CES-messuilla kovinkaan merkittäviä uutisia. Nokia julkisti uuden CDMA-peruspuhelimen 1006 ja BH-904-Bluetooth-handsfreen, kertoi E63 ja 7510-mallien saapuvan Yhdysvaltain markkinoille sekä avasi yhteistyön Philipsin kanssa kodin viihde-elektroniikkaan liittyen.

1006 (kuva vasemmalla) on Nokian uusi tarjokas Yhdysvaltain CDMA-operaattoreille. Nokiahan ei enää itse valmista CDMA-puhelimiaan, mutta Nokian mukaan 1006 on kehitetty Nokian San Diegon tuotekehityskeskuksessa. Värinäyttöä ja kaiutinpuhelutomintoa lukuun ottamatta 1006 ei tarjoa erikoisia ominaisuuksia. Myöskään Nokian julkistama BH-904-Bluetooth-handsfree ei tarjoa mitään kovin erikoista. Siitä lisää tietoa löytyy sen tuotesivuilta.
Euroopassa 7510 Supernovana tunnettu puhelin tulee Yhdysvalloissa saataville T-Mobile-operaattorin kautta ja nimestä on pudotettu Supernova-liite pois, joten T-Mobilen markkinoilletuoma malli tuntee vain nimen Nokia 7510. 7510:n lisäksi Nokia tuo myös Euroopassakin vasta hiljattain markkinoille tulleen E63:n myös Yhdysvaltoihin paikallisten 3G-taajuuksien kera. Toistaiseksi Nokia ei ole kuitenkaan saanut E63:aa yhdenkään amerikkalaisoperaattorin valikoimiin.

Lisäksi Nokia kertoi yhteistyöstä Philipsin kanssa kodin elektroniikan ja DLNA-tekniikan saralla. Nokian mukaan tavoitteena on, että tulevaisuudessa käyttäjät voivat tulevaisuudessa siirtää ja kuunnella musiikkia saumattomasti puhelimissaan olevaa musiikkia Philipsin Streamium ja Nokian Home Media Solution -tuotteiden kautta.

Nokian CES-lehdistötiedote

Muut valmistajat käyttävät CES-messuja aktiivisemmin omiin julkistuksiinsa. Sony Ericsson julkisti tänään kaksi uutta puhelinta, LG eilen kellopuhelimensa ja lisäksi olemme kertoneet kahdesta hieman erikoisemmasta tulokkaasta, PharosTraveler 137:stä sekä Logic Wirelessin Logic Boltista. Lisäksi CES-messuilla uutisia odotetaan vielä muun muassa Palmilta, jonka odotetaan esittelevän täysin uuden Nova-alustansa sekä ensimmäisen sitä käyttävän puhelimen.

Kommentit (14)

lewl (vahvistamaton)

2

Säästelee paukkuja MWC:hen. Vaikka kyllä tuo yhteistyö Philipsin kanssa kuulostaa jo nyt mielenkiintoiselta idealta.

Vastaa
Makko (vahvistamaton)

3

Samat mitä lewl sanoi. CES-julkistaminen ei olisi kovin järkevää isoille tuotteille, kun se hautautuisi muiden elektroniikka-alojen julkistusten alle.

Vastaa
Jussi_ (vahvistamaton)

4

Aika laimeeta. Alkaa Nokiakin olee kuilun reunalla niinkuin motorolakin. Vai miten se Makko meni..

Vastaa
quu (vahvistamaton)

5

Jussi_ tuollaiset turhat kommentit voisi jättää pois ja pitää kommentit asiallisina.

Itse uutisesta, niin taidetaan vasta MWC:ssä nähdä uusia puhelimia.

Vastaa
Jussi_ (vahvistamaton)

6

quu: et ilmeisesti ymmärrä sarkasmia? Itse en sentään kierrä kaikkien muiden valmistajien uutisten yhteydessä toistamassa kuilun reunalla olemista ja yhdellä valmistajalla laimea julkaisuinto onkin vain strategiaa..

Vastaa
Ingenjör (vahvistamaton)

7

Kuilun partaalla? Kun on maailman suurin matkapuhelin valmistaja? Ja kattoppas tuosta oikealta "Suosituimmat puhelimet"...

Kyllä Suomi-luuri rulettaa. XM 5800 myy kuin häkä! :)

Vastaa
Makko (vahvistamaton)

8

Jussille: Olen pahoillani jos kommenttini motosta ja erkistä aiheuttavat sinulle mielipahaa, mutta itse näen näiden tilanteen sellaisena, koska muistan miten näillä kahdella valmistajalla on viimeaikoina mennyt. Motorola todellakin on kuilun reunalla ja ei erkilläkään kehuttavasti mene:

http://www.businessweek.com/globalbiz/co...1017_940964.htm

Ja en esimerkiksi varmasti ala nykytilanteessa sanomaan, että esimerkiksi Samsungilla menisi huonosti, Noksusta puhumattakaan. Myönnän olevani Nokian fanipoika, mutta en hauku lyttyyn muiden valmistajien esityksiä täydellisesti.

Toki voin todeta, että Motolla ja Erkilläkin on luultavasti myöhemmin MWC:ssä esiteltäviä supertuotteita.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

9

5800 XpressMusic kai myy kuin häkä, mutta sisältää pieniä ongelmia. Puhumista varten 5800:n ei kai ole tehty, koska puhekumppanin puheesta ei välillä kuule mitään. Puhelin itse heittelee äänenvoimakkuutta ylös ja alas puheluitten aikana ja se missä muitten valmistajien puhelimissa on puheen selkennin, niin tässä on taustametelin selkennin :D

Vastaa
Jussi_ (vahvistamaton)

10

Makko: kommentti oli pieni sarkastinen piikki, kun useammassakin paikassa tuli samankaltainen kommentti - paitti täällä uskottiin (kevyen fanituksen läpipaistamana) seuraaviin messuihin. Näemmä huumori ei ihan avautunut kaikille, joten se siitä sitten.

Mutta Android, iPhone, Garmin, Palm... Perinteiset puhelinvalmistajat alkavat olemaan pulassa. Itse uskon, että Samppa kirii nokian markkinaosuuksissa kiinni, SE jatkaa hiljaisesti porskuttamista ja moto haudataan kaikessa hiljaisuudessa.

Ingenjör: nykyinen markkinaosuus ei kai kerro, mitä se on vuoden päästä. Äkkiä se tulee alas jos kilpailijat ajaa ohi (mikä on pieni uhka kun nokia joutuu jo myöntämään peesailija-taktiikkaansa). Ja reunan listaus kertonee, minkä puhelinten speksejä on eniten selattu, kauhean luotettavaa dataa ei sekään.

Mutta kahtotaan MWC ja cebit kaikilta valmistajilta, ihmetellään sitten, kuka oli talven voittaja ja häviäjä julkistuksissa.

Vastaa
seppo (vahvistamaton)

12

Jaa että perinteiset valmistajat ovat pulassa. Mainitsemistasi luureista Androidit, Garminit, Palmit ovat vain lupauksia tulevasta, ei oikeita haastajia vielä. Esim ensimmäinen android-puhelin G1 ei kyllä vakuuta ketään. Se on eri asia tehdä oikeasti toimiva puhelin, kuin esitellä hienoja valokuvia ja videoita.

Huomaa, ettet juuri alasta mitään ymmärrä.

Vastaa
Jussi_ (vahvistamaton)

13

seppo: luonnollisestikin mainitsemani haastajat ovat vasta tulossa markkinoille. Enkä minä mitään konkurssiuhkaa kenellekään luvannutkaan. Jos nyt yhtään olet kommentteja G1:stä lukenut, niin kyllä on vakuuttanut aika monetkin vaikka sinua ei näemmä olekaan. Mutta eipä ole näiltä perinteisiltä valmistajilta mitään vastausta kuulunut tältä tiimoilta. Joten haaste on heitetty ja se on todella kova. Sitä et voi kiistää. Vaikka vastaus jossain kohtaa väistämättä tulee, mutta koska? Toisaalta ironisesti voisi provosoida, että koskas nokialta sitten on viimeksi tullut oikeasti toimiva puhelin. ;)

Kommenttisi alasta ymmärtämisestä voi jättää ihan omaan arvoonsa, selkeästi ainakin vähän enemmän ymmärrän kuin sinä.

Vastaa
seppo (vahvistamaton)

14

No jos provoamiseen haluaa tarttua, niin Nokian E71 on ainakin loistavasti toimiva puhelin.
G1:stä olen testannut ja Android vaikuttaa olevan kohtuullisen toimiva Linux-pohjainen käyttis, tosin esim. Maemo ei tuolle häviä pätkääkään. Käyttistä lukuunottamatta tuo G1 on surkea puhelin, näyttö on hyvä, mekaniikka luokatonta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja