Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft pienentämässä Windows Mobile -puhelinvalikoimaa

3
Markus Lehtiniitty

Microsoft pienentämässä Windows Mobile -puhelinvalikoimaa
Microsoft on aikeissa pienentää Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettujen puhelinten valikoimaa. Microsoft uskoo keskittymällä pienempään määrään erilaisia malleja pystyvänsä paremmin vastaamaan koventuneeseen kilpailuun. Asiasta kertoi New York Times Windows Mobilen markkinoinnista vastaavan johtajan Todd Petersin haastatteluun pohjautuen.

Nykyisin markkinoilla on noin 140 erilaista Windows Mobile -puhelinta ja Microsoft uskoo, että liian suuri valikoima laimentaa Windows Mobilen kilpailumahdollisuuksia. Todd Peters ei kertonut, kuinka paljon Microsoft aikoo mallien määrää vähentää.
Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmä on viime aikoina jäänyt suuresti jälkeen tärkeimmistä kilpailijoistaan. Puhelinmarkkinoille ovat tulleet mukaan uusina pelureina niin Apple iPhonellaan kuin myös Google Android-alustallaan. Lisäksi Nokia on säätiöimässä Symbian-käyttöjärjestelmän ja tekevässä siitä lisenssimaksuttoman puhelinvalmistajille. Uudet lisenssimaksuttomat vaihtoehdot ovatkin houkuttelevia puhelinvalmistajille verrattuna Microsoftin tarjokkaaseen. Onkin kyseenalaista, että haluaako Microsoft oikeasti itse vähentää markkinoilla olevien Windows Mobile -puhelinten määrää vai ovatko valmistajat omasta tahdostaan vain tuomassa markkinoille enemmän Windows Mobilen sijaan muilla alustoilla varustettuja laitteita.

Microsoftilta odotetaan lähiaikoina uutta Windows Mobile 6.5 -versiota, joka tuo joitakin pieniä uudistuksia Microsoftin mobiilialustaan. Suurempi päivitys käyttöjärjestelmään, Windows Mobile 7, on kuitenkin näillä näkymin tulossa markkinoille vasta vuoden 2010 puolella tai mahdollisesti aivan loppuvuodesta 2009. Microsoft saattaa kuitenkin kertoa myös Windows Mobile 7:stä jo ensi kuussa Mobile World Congress -tapahtumassa, jossa Microsoft New York Timesin haastatteleman Todd Petersin mukaan tulee tekemään merkittävän julkistuksen.

Vuoden 2008 aikana Microsoftin käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia myytiin Microsoftin pääjohtajan Steve Ballmerin mukaan 20 miljoonaa kappaletta.

Kommentit (3)

Tero Lehto

1

Juttua kannattaisi kyllä nyt täsmentää sen suhteen, että eihän Microsoft valmista Windows Mobile -puhelimia, vaan se myy Windows Mobile -ohjelmistolisenssejä laitevalmistajille.

Tuo 20M on siis myytyjen WM-lisenssien, ja sitä kautta eri valmistajien laitteiden määrä.

New York Timesin juttu siis kertoo, että Microsoft haluaa rajoittaa laitteiden määrää:

"Microsoft plans to become more competitive is by limiting the number of devices built with the Windows Mobile operating system."

Sitä NYT:n juttu ei tarkalleen kerro, miten Microsoft tuon toteuttaisi.

Pitkään on huhuttu, että Microsoft toisi myös omia kännyköitä, kuten se toi Zune-soittimia, mutta tämä on toistaiseksi vankasti kiistetty.

Vastaa
Vesku Paananen

3

Tämä valmistejien määrän vähentäminen Microsoftin toimesta oli uutisankka ja NYT:n toimittajan väärinymmärrys. Microsoft ei ole rajoittamassa mitenkään kumppaneidensa laitevalmistamista. Todd Peters oli sanonut haastattelussa, että todennäköisesti laitteiden määrä tulee laskemaan, koska nyt markkinoilla on toista sataa Windows-puhelinta ja valmistajat vähentävät mallien määrää yleisesti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja