Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Skype nyt saatavana monille puhelimille

8
Markus Lehtiniitty

Skype nyt saatavana monille puhelimille
Suositusta VoIP-puheluohjelmasta Skypestä on julkaistu Java- ja Android-puhelimille tarkoitettu kevytversio. Toistaiseksi sovelluksen kerrotaan olevan beta-asteella.

Merkittävää on Skypen julkaisu Java-puhelimille. Sen seurauksena Skypen mukaan nyt yli 100 puhelinmallia tukee sen mobiilisovellusta. Sen sijaan Suomessa ei ole toistaiseksi markkinoilla yhtään Googlen Android-alustalla varustettua puhelinta. Aiemmin Skypestä on ollut saatavilla versio muun muassa Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustetuille laitteille.
Mobiilissa Skypessä on mukana Skypen mukaan sovelluksen tärkeimmät ominaisuudet: ilmaisten internetpuheluiden soittaminen Skype-käyttäjien kesken sekä halvat puhelut ulkomaille lanka- ja matkapuhelinliittymiin.

Käytännössä Skype vaatii seurakseen operaattorilta jonkinlaisen datapaketin - muuten käytöstä voi tulla kallista.

Skypen voi ladata puhelimeensa joko menemällä puhelimen selaimella osoitteeseen www.skype.com/m tai vaihtoehtoisesti tietokoneen kautta täältä.

Skypen lehdistötiedote

Alta löytyy taulukko, jossa on listattuna Skypen mukaan mobiili-Skypen kanssa yhteensopivat Java-puhelimet:

Kommentit (8)

TemeTee (vahvistamaton)

1

Hm, varmasti joku operaattori estää skypen datan liikkumasta, koska muistaakseni kympillä kuussa saa rajattomasti puheluita :D Eli vaikka 384kb nopeuksinen mobiilidatapaketti 9,90+10e = 19,90 joka vastaa juuri näitä puhepaketteja :D Siinä menee kymppi operaattorilta ohi.

Vastaa
Tero Lehto

2

Onko tuo muka jo nyt oikea Skype-softa? Tähän asti Skypen Java-versio ei ole ollut mikään Internet-puheluohjelma (VoIP), vaan puhelut ovat menneet tavallisina matkapuheluina.

Skypellä on aito IP-puhelusofta Windows Mobilelle, mutta sitä ei ole tuotu edes Symbianille.

TemeTee: Datapaketti pätee vain, jos ohjelma ylipäätään käyttää datayhteyttä. Skypen mobiilisofta ei ole ainakaan tähän asti ollut sellainen. Siinä ovat ainoastaan pikaviestit (tekstichat) menneet datayhteydellä.

Markus Lehtiniitty kirjoittaa, että ohjelma tarjoaisi ilmaiset Skype-Skype-puhelut. Lehdistötiedote ei kuitenkaan sellaista lupaa. Sen sijaan tiedote sanoo:

"The lite version of Skype uses local air time and a mobile internet connection in order to sign in to Skype, update your contact list, update presence and send/receive calls or messages, so you must have both a calling plan and a data plan on your mobile phone to use it."

Ja tosiaan aiemmin Java-softa perustui puheluiden osalta kokonaan piirikytkentäisiin matkapuheluihin GSM-verkossa, P2P-nettipuheluihin kuten oikea Skype. Tätä uusinta betaa en ole ehtinyt kokeilla.

Vastaa
ei helv (vahvistamaton)

3

Ei ole oikea Skype softa, eli mene skype-puhelut 3G verkon läpi. Testattu N73:lla. Vituttaa tämmöinen.

Vastaa
fring (vahvistamaton)

4

fring tukee Skypeä, Windows Liveä etc. ja on ollut saatavilla ilmaiseksi pitkään - myös Symbianille.

Ja käyttää vain dataa(GPRS/EDGE/HSPA).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja