Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC siirtämässä painopistettään Googlen Android-puhelimiin?

8
Markus Lehtiniitty

HTC siirtämässä painopistettään Googlen Android-puhelimiin?
HTC on epävirallisten tietojen mukaan siirtymässä jatkossa aiempaa enemmän käyttämään Googlen Android -alustaa Microsoftin Windows Mobilen sijasta. Mobile-review-sivuston perustajan Eldar Murtazinin mukaan jo vuonna 2010 Android- ja Windows-puhelimia tulee olemaan HTC:n mallistossa suunnilleen yhtä paljon.

Aiemmin tänään kerroimme huhuista, joiden mukaan Motorola olisi täysin luopumassa Windows Mobile -puhelimista ja suuntaisi panostukset jatkossa vain Android-alustaan älypuhelimissaan. Googlen Android-alusta vaikuttaa siis heikentävän merkittävästi erityisesti Windows Mobilen markkina-asemaa. Osasyynä tähän on varmasti alustan lisenssimaksuttomuus: alusta tulee valmistajille Microsoftin järjestelmää halvemmaksi. Ainakin tällä hetkellä Android on myös Windows Mobilea edellä muun muassa näyttävyydessä ja käytettävyydessä ja alustan kehitys on myös verrattain nopeaa.
Toistaiseksi HTC ei kuitenkaan ole julkistanut omalla nimellään ainuttakaan Android-alustalla varustettua puhelinta. HTC kuitenkin valmistaa T-Mobile G1:n (kuvassa), joka oli ensimmäinen julkistettu ja markkinoilletullut Android-puhelin. G1 on saatavilla myös erityisenä kehittäjäversiona, Android Dev Phone 1:nä.

HTC julkistanee Mobile World Congress -tapahtumassa helmikuussa uuden Android-alustalla varustetun puhelimen, joka tulee laajemmin saataville kuin T-Mobile G1. Aiemmin HTC:n Android-puhelimia on lupailtu Pohjoismaiden markkinoille ensi kesänä.

Australialainen Smarthouse-sivusto kertoo paikallisen Telstra-operaattorin johtajan kertoneen jo nähneensä tulevan HTC:n Android-puhelimen. Samalla hän oli kehunut sitä muun muassa Palmin viime viikolla julkistamaa Pre paremmaksi. Lisäksi tulevan HTC:n Android-puhelimen näytön koon uskotaan olevan HTC:n nykytarjokkaita suurempi. Markkinoille HTC:n tulevan Android-uutuuden odotetaan saapuvan toisen vuosineljänneksen aikana eli kyseessä saattaa olla aiemmin myös Suomen markkinoille lupailtu malli.

Kommentit (8)

Vompatti (vahvistamaton)

1

Näitä huhuja ei kukaan tule itkemään, mutta kyllä iphone-huhuja... ootte te säälittäviä.

Vastaa
Matti (vahvistamaton)

2

No en nyt kyllä tuosta näyttävyydestä olisi noinkaan varma, toimivan oloinen ja hieno käyttis kyllä muuten mutta näyttää yhtä paskalta kun kaikki tusina linux-distrotkin, toivottavasti tulee kehittymään myös tuolla saralla tai saa kiertää kyllä kaukaa nuo puhelimet.

Vastaa
Joker_ (vahvistamaton)

3

Normaalien linuxien ulkoasu on kyllä säädettävissä todella pitkälle. Jo pelkästään graafisia ympäristöjä on useita. Oletusteeman valinnassa monet jakelut ehkä epäonnistuvat.

Uskoisin, että myös Android taipuu hyvin kustomoitavuudessa.

Vastaa
Lake (vahvistamaton)

4

Tuskin peruskäyttäjät kauheesti jaksaa alkaa säätämään, nörtit sitte erikseen. Sen pitää olla hyvän näkönen laatikosta otettuna tai teema ladattuna, muuten menee jo liian vaikeeks

Vastaa
Joker_ (vahvistamaton)

5

Tuskin puhut kokemuksesta, Lake. Kyllä Linuxissa (tai tarkemmin Gnome, KDE jne.) teemoja on eikä niiden vaihtaminen ole homma eikä mikään. En puhuisi Linuxissa teeman vaihtamisesta säätämisenä.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

6

Toivottavsti ihmiset ei osta google puhelimia. Sama vakoilusofta niissä on kuin sen nettiselaimessa. Todennäköisesti valmistajien into alustaa kohtaan johtuu että microsoftille joutuu maksamaan. Googelta saa mainostuloja.

Vastaa
Matti (vahvistamaton)

7

Mikäs vakoilusofta Googlen nettiselaimessa nyt muka sitten on? Mitä he edes hyötyisivät tällaisesta vakoilusta? Se että Google pääsisi käsiksi todella helposti käyttäjien tietoihin ei tarkoita että se tekisi niin ja käyttäisi näitä tietoja hyväkseen.

Ei ole mitään näyttöä että Chrome lähettäisi tietoa googlelle missään määrin, ainoa missä selain ottaa yhteyttä Googlen palvelimiin on kun osoiteriville kirjoittaa jotakin ja tämäkin on _ominaisuus_ Jos esimerkiksi kirjoitat "10 usd to euros" niin näyttää heti kyseisen summan euroissa päivän kurssilla, tämä ei onnistuisi ilman googlen palvelimien kanssa kommunikoimista

Pakettianalysaattoreilla on todella helppo selvittää lähettääkö selain mitään tietoja googlelle ja varmasti olisi noussut jo iso haloo jos näin todella olisi, kyse on nyt vain tästä ainaisesta salaliittoteorioiden viljelystä.

Mitä google hyötyisi käyttäjiensä vakoilusta? Sen ainoa tavoite on tehdä mahdollisimman paljon rahaa mainoksilla, mm. saamalla ihmiset käyttämään sen nettisovelluksia, jotka taas vaativat tarpeeksi tehokkaan selaimen. Tämän takia chrome ja sen monta kymmentä kertaa tehokkaampi JS suorituskyky (no nykyään kyllä foxi ja ie:kin ovat kehittäneet sitä mutta eivätpä taida siltikään chromelle pärjätä)

En ole vielä oikein hahmottanut mihin Android sijoittuu tässä googlen strategiassa, mutta todennäköisesti silläkin suositaan googlen mainosrahoitteisia palveluita ja pyrkivät sen kautta saamaan siitäkin voittonsa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja