Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seuraavan sukupolven iPhonessa moniydinprosessori?

8
Markus Lehtiniitty

Seuraavan sukupolven iPhonessa moniydinprosessori?
Applen seuraavan sukupolven iPhone sisältää moniydinprosessorin, kertovat erillisiin lähteisiin perustuen sekä ZDNet että MacRumors.com. Molempien mukaan seuraavan sukupolven iPhonen kanssa mitä luultavimmin samanaikaisesti lanseerattava iPhone 3.0 -ohjelmisto pitää sisällään tuen moniydinprosessoreille.

Sen sijaan ZDNetin ja MacRumorsin tiedot eroavat käytettävän prosessorin osalta. ZDNetin mukaan seuraavan sukupolven iPhonen prosessori on peräti neliytiminen, mahdollisesti Imagination Technologiesin PowerVR SGX543 ja toisaalta MacRumors uskoo seuraavan sukupolven iPhonen sisältävän ARM:n Cortex-A9:ään pohjautuvan moniydinprosessorin. Apple on hankkinut myös itselleen osaamista vähävirtaisten piirien kehittelyssä ostamalla viime vuonna pienen P.A. Semi -yrityksen.
Nykyisissä iPhone 3G ja iPod touch -malleissa käytetään vanhempaa versiota Imagination Technologiesin PowerVR-piiristä ja lisäksi Apple myös omistaa osan yhtiöstä.

Imagination Technologies julkisti edellä mainitun PowerVR SGX543 -piirinsä CES-messuilla viime viikolla. Imaginationin mukaan uusi piiri on huomattavasti edellisiä tehokkaampi, erityisesti kehittyneen 3D-grafiikan ja korkeatarkkuuksisen videon toiston osalta. Samaan aikaan SGX543:n kehutaan olevan yhä myös erittäin virtapihi - tässä auttaa osaltaan myös sen moniydintuki.

Applen odotetaan julkistavan uuden, nykyisen iPhone 3G:n korvaavan, uuden puhelinmallin joskus vuoden 2009 aikana.

Kommentit (8)

Jonathan (vahvistamaton)

2

Jos on hiljainen uutispäivä niin ehkä niitä uutisia voi vähän karsia. Huhusaitteihin viittaavia erittäin asiakevyitä juttuja ei varmaan ole kiva edes kirjoittaa.

Vastaa
Roger (vahvistamaton)

3

Ei ole 95:ssa tuplaydintä, vaan 2 prosessoria. Toinen 'puhelimelle' ja toinen 'tietokoneelle'.

Vastaa
Marko (vahvistamaton)

4

toivottavasti siinä seuraavassa mallissa olis jo kunnon kamera jossa hyvä videokuvaus niin sitä vois harkita ostavansa nykyiset mallit kun on pelkästään lasten leluja joilla ei tee mitään

Vastaa
peter (vahvistamaton)

6

"toivottavasti siinä seuraavassa mallissa olis jo kunnon kamera jossa hyvä videokuvaus niin sitä vois harkita ostavansa nykyiset mallit kun on pelkästään lasten leluja joilla ei tee mitään"

Olipas rakentava kommentti. *clap*

@Marko

Hyvän _puhelimen_ määrittelee hyvä kamera ja videokuvaus? Vaikka iPhone on niin helppokäyttöinen että lapsikin osaa käyttää ei tee siitä lasten lelua. Jos oisit joskus kokeillu kyseistä laitetta niin ymmärtäisit.

Vastaa
Vikke (vahvistamaton)

7

Toivottavasti puhelimessa tulisi olemaan vanha sama kamera kuin 3g mallissa.

Vastaa
iKamera (vahvistamaton)

8

Toivottavasti siinä on parempi still kuva laatu kuin mun Canon HV20ssä ja tietysti videokin sais olla HD luokkaa. Muutenhan se on melkolailla yks lysti minkälaista videoo kännyköillä saa, se kun ei kelpaa edes YouTubeen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja