Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungiltakin projektoripuhelin - toistaiseksi vain Korean markkinoille

4
Markus Lehtiniitty

Samsungiltakin projektoripuhelin - toistaiseksi vain Korean markkinoille
Pikoprojektorilla varustettuja puhelimia alkanee ilmestymään seuraavan parin vuoden aikana markkinoille laajemmassakin mittakaavassa. Toistaiseksi projektoripuhelinten saralla otetaan kuitenkin vasta ensiaskeleita. Viime viikolla kerroimme pienen Logic Wireless -yhtiön Logic Bolt -puhelimesta, jonka ehdoton erikoisuus on sen sisältämä sisäänrakennettu projektori.

Myös Samsung esitteli Yhdysvaltain Las Vegasissa pidetyillä CES-messuilla ensimmäistä omaa projektoripuhelintaan. Samsungin projektoripuhelin on näillä näkymin tulossa myyntiin tämän vuoden aikana Anycall-operaattorin kautta Etelä-Korean markkinoilla. Muille markkinoille Samsung ei toistaiseksi projektoripuhelimia ole esitellyt. Samsungin projektoripuhelin ei myöskään ole GSM/WCDMA-laite, joten se ei edes toimisi muun muassa Suomen matkapuhelinverkoissa.
Samsungin ensimmäinen projektoripuhelin, jonka lopullinen mallinimi ei vielä ole tiedossa, sisältää Texas Instrumentsin valmistaman pikoprojektorin. Ainakin tämänhetkisessä tilassaan puhelimen projektorisovelluksen kautta voi katsoa kuitenkin vain kuvia, videoita tai toimistodokumentteja.

Projektorin lisäksi Samsungin tulevan puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat myös muun muassa OLED-kosketusnäyttö, GPS-paikannus, viiden megapikselin kamera sekä DMB-T-mobiili-TV-tekniikan tuki. Puhelimen käyttöliittymä on Samsungin monista kosketusnäyttöpuhelimista tuttu TouchWiz.

Suurimpia esteitä projektorien yleistymiselle puhelimissa ovat koko, virrankulutus ja ainakin toistaiseksi vielä myös hinta. Projektoreilla on kuitenkin edessään valoisa tulevaisuus. Ne tuovat puhelimeen kätevän mahdollisuuden suuren kuvan käyttöön ja näin puhelimet ottavat jälleen yhden askeleen lähemmäksi täysiveristä tietokonetta.SlashGearin jutusta löytyy lisää kuvia Samsungin projektoripuhelimesta.

Alta löytyvässä videossa esitellään Samsungin ensimmäistä projektoripuhelinta:

Kommentit (4)

mikko70 (vahvistamaton)

2

:) vai plasmaledit ja nano ipodit tulevaisuuden tekniikkaa.
Kumpikin vain tavaramerkkejä

Vastaa
Kaira (vahvistamaton)

3

Plasmaledit ??
Jospa ei kuitenkaan ...

Tuo www.plasmaled.com ei ainakaan tarjoa mitään plasmaan liittyvää !
Onpa vielä onnettoman oloisia tuotteitakin .

Kannattaisi vähän perehtyä asioihin ennen kun antaa asiantuntijalausuntoja ... ööö ...

Vastaa
Kalle Kehveli (vahvistamaton)

4

Pääsipä hyvät naurut :D
Mistä puskista näitä asiantuntijoita oikein tulee?!?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja