Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Dellin tulevasta älypuhelimesta huhutaan

Markus Lehtiniitty

Dellin tulevasta älypuhelimesta huhutaan
Lähinnä tietokonevalmistajana tunnetun Dellin mukaantulosta laajemmin myös älypuhelinmarkkinoille liikuu jälleen huhuja.

Analyytikot odottavat Dellin julkistavan älypuhelimensa jo helmikuussa Mobile World Congress -messuilla. Dellin mahdollisesti tulossa olevasta puhelimesta ei toistaiseksi tiedetä käytännössä mitään - ei edes käyttöjärjestelmää. Aiemman yhteistyön perusteella Dellin puhelimen voisi olettaa perustuvan Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle. Kuitenkin myös Googlen Android-alusta sekä Symbian on nostettu tietyissä yhteyksissä esiin Dellin puhelimesta puhuttaessa.
Aiemmin olemme kertoneet Dellin mahdollisista puhelinsuunnitelmista heinäkuun 2008 lopulla. Tällöin Dellin perustaja Michael Dell oli todennut GigaOM:n haastattelussa Dellin "ikään kuin työskentelee asian parissa" kysyttäessä puhelimista. Pontta Dellin puhelinsuunnitelmille antaa myös nykyisin Dellin kuluttajaliiketoiminnasta vastaava, entinen Motorolan puhelinliiketoiminnan johtaja Ron Garriques.

Älypuhelinmarkkinoilla kilpailu on viime aikoina noussut aivan uusiin sfääreihin. Google on tullut mukaan avoimella Android-alustallaan, joka vaikuttaisi saavuttavan merkittävän osuuden markkinoista jo lähitulevaisuudessa. Lisäksi esimerkiksi Palm on tekemässä vahvaa paluuta markkinoille. Nokia ja sen käyttämä Symbian sekä Windows Mobile ovat viime aikoina olleet markkinoilla menettävinä osapuolina.

Dellin suunnitelmia spekuloivat muun muassa Engadget-blogi ja Wired.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja