Motorola suurissa ongelmissa

2
Markus Lehtiniitty

Motorola suurissa ongelmissa
Motorola on ajautunut suuriin ongelmiin puhelinliiketoimintansa kanssa. Nyt Motorola on ilmoittanut 4000 työpaikan vähentämisestä viime vuoden lokakuussa ilmoitetun 3000 työpaikan vähentämisen jatkoksi. Neljästä tuhannesta nyt leikattavasta työpaikasta kolme tuhatta tulevat Motorolan puhelinliiketoiminnasta. Motorolan yksiselitteisenä tavoitteena on luonnollisesti kulujen karsiminen.

Motorolan ovat ajaneet ongelmiin sen heikko tuotevalikoima, yleisesti heikon taloustilanteen myötä kautta linjan laskeva puhelinmyynti sekä raskas tappioputki. Myös vuoden 2008 viimeinen neljännes sujui Motorolalta tappiollisesti.

Vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä loka-joulukuussa Motorola kertoi myyneensä vain 19 miljoonaa puhelinta, kun analyytikot olivat odottaneet Motorolalta 22 miljoonan puhelimen myyntiä. Motorolan myynti on laskenut erittäin rajusti viime vuodesta sillä viime vuonna Motorola myi vastaavalla ajanjaksolla 41 miljoonaa puhelinta. Motorola onkin menettänyt viime aikoina merkittävästi markkinaosuuksiaan: yhtiö on pudonnut puhelinmarkkinoiden kakkospaikalta vasta neljänneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi.



Motorola aikoo jatkossa keskittyä yhä omien sanojensa mukaan omaan suljettuun P2K-alustaan, Googlen Android -alustaan sekä Microsoftin Windows Mobileen. Näin ollen huhut, jotka kertoivat Motorolan jättävän Windows Mobilen taakseen eivät pitäneet paikkaansa.

Motorolan ongelmat jatkuvat luultavasti samaan malliin, elleivät entistä pahempina, myös vuoden 2009 alkupuoliskolla sillä Motorolan odotetaan tuovan merkittävästi uudistuneita uusia puhelinmalleja vasta vuoden loppupuolella. Motorolan on myös huhuttu pienentävän reilusti mallistonsa kokoa, ehkä vain noin tusinaan uusia malleja vuodessa. Loppujen lopuksi Motorola saattaa olla joutunut kierteeseen, josta ei enää ole kunnollista ulospääsytietä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Jussi_ (vahvistamaton)

2

Makko: samaahan minäkin olen sanonut. Konkurssi tai ei, mutta pieneksi tekijäksi vajoaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.