Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Comes with Musicin menestys odotettua heikompaa?

9
Markus Lehtiniitty

Nokian Comes with Musicin menestys odotettua heikompaa?
Comes with Music -musiikkipalvelun väitetään muodostuneen pettymykseksi Nokialle. Aiemmin olemme kertoneet tiedoista, joiden mukaan Comes with Music olisi menestynyt "hyvin".

Comes with Music -palvelu myydään puhelimen kanssa ja se mahdollistaa käyttäjälle vuoden ajan ilmaiset musiikkilataukset. Vuoden aikana lataamansa kappaleet saa pitää myös vuoden latausjakson päätyttyä. Palvelun hinta maksetaan osana puhelimen myyntihintaa. Toistaiseksi Comes with Music on markkinoilla vain Isossa-Britanniassa ja Comes with Musicilla varustettuja puhelimia myy ainoastaan Carphone Warehouse -ketju.
Timesin haastatteleman analyytikon mukaan Nokia oli toivonut palvelun menestyvän paremmin kuin, miten se viime vuoden lopulla pärjäsi. Heikosta myynnistä voi kertoa myös Carphone Warehousen tekemä 5310 XpressMusicin Comes with Music -version hinnanleikkaus.

Comes with Musicin heikon suosion syiksi on veikkailtu palvelun uudenlaisuutta, suppeaa puhelinvalikoimaa sekä heikkoja myyntikanavia. Comes with Music edustaa poikkeavaa lähestymistapaa musiikin myyntiin, mikä aluksi voi kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta. Tämä voi toimia hidastavana tekijänä palvelun laajemmalle suosiolle koska kuluttajat eivät tajua, mistä palvelussa todella on kyse.

Suurempi ongelma Comes with Musicille lienee kuitenkin se, että Nokia ei ole onnistunut saamaan sitä yhdenkään suuren operaattorin valikoimiin. Näin ollen monille kuluttajille ei edes tarjoudu varteenotettavaa mahdollisuutta Comes with Musicilla varustetun puhelimen hankintaan. Operaattoreiden vastahankaisuus on helppo ymmärtää sillä Comes with Music veisi tehokkaasti pohjaa operaattoreiden omilta musiikkikaupoilta ilman, että operaattori saisi käytännössä mitään vastineeksi.

Suomeen Nokia on lupaillut Comes with Musicia vuoden 2009 alkupuolen aikana. Tarkempaa tietoa aikataulusta ei toistaiseksi ole - kuten ei myöskään siitä, milloin Comes with Music laajenee muuallekaan. Vuoden 2009 alkupuolella Nokia on lisäksi lupaillut kosketusnäytöllisen 5800 XpressMusic -puhelimensa liittyvän palvelun valikoimiin, joka voisi toimia suosiota nostavana tekijänä. Nokia kertonee Comes with Musicista lisätietoja helmikuussa Mobile World Congress -tapahtumassa.

Kommentit (9)

Makko (vahvistamaton)

1

Nokian olisi ilmanmuuta kannattanut hoitaa pilotointi Suomessa ja onhan se selvä että tuote ei myy jos sitä ei myydä missään.
Itsellä olisi takoitus odotta CWM versiota 5800:sta, mutta täytyy ny kattoo jaksaako odottaa kun näyttää vaan kestävän vielä lanseeraus.

Vastaa
Ddarud (vahvistamaton)

3

itunesia en ole koskaan kokeillut enkä tule kokeilemaan. Sama koskee myös rajoitteista noobphonea. Nokian musiikkikauppa yrittää juuri sitä ainoata oikeata tapaa lähestyä nykyihmistä. Kuka haluaa maksaa yksittäisistä kappaleista törkyhintaa kun on tottunut lataamaan kaiken ilmatteeksi. Tuota palvelua voisin jopa käyttää, jos vain valikoima olisi tarpeeksi suuri eikä olisi mitään suojausta. Myöskään en tule sitä siitä syystä käyttämään, kun minulla on jo 5800 XpressMusic, enkä aio uutta puhelinta vuosiin ostaa.

Vastaa
Ja sitten sanotaan, että Applella on fanboyseja... Hohhoijaa. (vahvistamaton)

4

"itunesia en ole koskaan kokeillut enkä tule kokeilemaan. Sama koskee myös rajoitteista noobphonea."

Oikea asenne, jolla pääset vielä pitkälle. Miksi tutustua mihinkään uuteen tai itselle vieraaseen? Onhan tietenkin paljon parempi vain päättää tuotteita kokeilematta, mikä on paras.

Vastaa
kopioi oikein (vahvistamaton)

5

Ainakin mulle tärkein syy miksi en tule lataamaan Nokian musiikkikaupasta mitään on DRM. Musiikin nettimyynti oli siirtymässä drm-vapaaseen tavaraan jo silloin kun Nokian kauppa avattiin niin he alkavat pässinpäisesti myymään vain ja ainoastaan rampautettua tuotetta. Iso virhe.
Jos on pakko drm-kuraa myydä niin rinnalla pitäis olla vapaita tiedostoja niin paljon kun mahdollista, mutta ei heillä. Stnan Tunarit.

Vastaa
Ben (vahvistamaton)

6

Darude mikä lie meinaa ihan tosissaan, että nokian superpuhelin jossa on nyt jo ollut tuhottomasti viallisia, kestää vuosia :D ?? Ja jos tädillä olis munat se olis setä...

Vastaa
Ddarud (vahvistamaton)

7

Nickini ei ole Darude. Kyllä se kestää ja jos ei kestä niin saan uuden kun on 2 vuoden takuu.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

9

britannia on cwm:lle koemarkkina. se tarkoittaa sitä että siellä testaillaan asioita, markkinointiviestintää, myyntikanavia, logistiikkaa, palvelunhallintaa etc etc.

näiden lisäksi pitää testata palvelun hintajoustoa jotta saadaan tietää minkä verran palvelu myy eri hintatasoilla jotta voidaan laskeskella minkä hintaiseksi palvelu kannattaa hinnoitella.

on siis jotakuinkin luonnollista että nokia kokeilee erilaisia hintoja palvelulle briteissä ennenkuin palvelu lanseerataan muualle.

carphonehousen sivuilta näyttää muuten tuon 5310:n saavan ilmaiseksi oragen joidenkin liittymien mukana.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja