Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

BlackBerry-tuki palaamassa Nokian puhelimiin

Markus Lehtiniitty

BlackBerry-tuki palaamassa Nokian puhelimiin
RIM työskentelee BlackBerry-tuen tuomiseksi takaisin Nokian laitteisiin. Nokian viestintäpalveluista vastaava johtaja Tom Furlong kertoi Reutersin haastattelussa RIM:n valmistelevan parhaillaan tukea. Tietoa tuen julkaisuaikataulusta ei toistaiseksi ole.

Nokian S60-älypuhelimet sisälsivät aiemmin tuen RIM-yhtiön BlackBerry-sähköpostipalvelulle, mutta tuki poistui tuoreimpien mallien myötä. Nokia panosti uusissa malleissa aiempaa enemmän Microsoftin sähköpostiratkaisun tukemiseen Mail for Exchangella ja myös IBM toi oman ratkaisunsa S60-älypuhelimiin Lotus Notes Traveler -sovelluksen muodossa.
Tom Furlong kertoi Reutersille lisäksi, että Nokian näkemys on, että jatkossa mobiilisähköpostimarkkinat alkavat kallistua enemmän kuluttajapuolelle, kun toistaiseksi mobiilit sähköpostit ovat olleet lähinnä yritysratkaisuja. Tätä kehitystä silmällä pitäen Nokia on tuomassa markkinoille omat ratkaisunsa, Mail on Ovi -sähköpostipalvelun ja Nokia Messaging -viestintäsovelluksen. Myös RIM on viime aikoina panostanut aiempaa enemmän kuluttaja-asiakkaisiin.

Nokia yrittää uusilla ratkaisuillaan kasvattaa mobiilisähköpostin suosiota tavallisten kuluttajien keskuudessa. Mail on Ovi -palvelu on suunnattu lähinnä ensimmäistä sähköpostiosoitettaan hankkiville, Nokia Messaging puolestaan jo olemassa olevien sähköpostitilien tunkemiseksi taskuun.

Nokia on tuomassa myös sähköpostikäyttöä helpottavia QWERTY-täysnäppäimistöjä laajasti osaksi mallistoaan. Yksi Nokian tämän hetken suosituimmista puhelimista on QWERTY-näppäimistöllä varustettu E71. Lisäksi Nokia on tuonut jo markkinoille E71:n pikkuvelimalli E63:n. Lisäksi julkisuuteen ovat vuotaneet esiin liukuvilla täysnäppäimistöillä varustetut E75 ja 5730 XpressMusic. Myös Nokian tulevassa lippulaivamallissa, N97:ssä, on QWERTY-näppäimistö.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja