Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensimmäiset Windows Mobile 6.5 -puhelimet markkinoille loppukesästä?

Markus Lehtiniitty

Ensimmäiset Windows Mobile 6.5 -puhelimet markkinoille loppukesästä?
Ensimmäiset Microsoftin Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet tulevat markkinoille näillä näkymin ensi kesänä. Microsoft julkistanee Windows Mobile 6.5:n ensi kuussa Mobile World Congress -tapahtumassa.

Asiasta kertoo DigiTimes, jonka taiwanilaisten valmistajalähteiden mukaan ensimmäiset Windows Mobile 6.5 -puhelimet tulevat markkinoille vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä eli heinä-syyskuussa. Kunnolla vauhtiin tuotannossa päästään kuitenkin vasta vuoden viimeisellä neljänneksellä.
Microsoftin tuleva käyttöjärjestelmäpäivityksen tarkemmista uudistuksista ei toistaiseksi ole tietoa, mutta mitä ilmeisimmin järjestelmän käyttöliittymän ulkoasu tulee kokemaan rankan kasvojenkohotuksen. Microsoftin käyttöjärjestelmä on jäänyt käytettävyytensä ja tarjoamansa silmäkarkin osalta jälkeen tärkeimmistä kilpailijoistaan viime aikoina.

Kolmesta tulevasta palvelusta, jotka ainakin tietyllä tasolla ovat myös osa uutta käyttöjärjestelmää, on olemassa jo itse käyttöjärjestelmän ominaisuuksia enemmän tietoa.

Uudet palvelut edustavat tällä hetkellä kuumana käyvää ns. "pilvipalvelujen" trendiä eli kyseisissä palveluissa verkolla on suuri rooli.

SkyBox on synkronointipalvelu, joka mahdollistaa muun muassa puhelimen yhteystietojen, viestien, kalenterin ja tiedostojen varmuuskopioinnin verkkoon. SkyLine on puolestaan enemmän yrityskäyttäjille suunnattu versio SkyBoxista.

SkyMarket puolestaan on puolestaan ohjelmistokauppa Applen App Storen tyyliin. Tarkoituksena on helpottaa Windows Mobile -ohjelmien lataamista ja ostamista.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, kuka tulee julkistamaan tai tuomaan ensimmäisenä markkinoille Windows Mobile 6.5:llä varustetun puhelimen. Mahdollisesti puhelinjulkistuksiakin on odotettavissa jo ensi kuussa MWC:ssä. Microsoftilta on jollain aikavälillä tulossa suurempikin päivitys Windows Mobile -sarjaan Windows Mobile 7:n kuorissa, mutta ilmeisesti sen aikataulua on siirretty eteenpäin vuoden 2010 puolelle.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja