Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG nousi kolmanneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi

2
Markus Lehtiniitty

LG nousi kolmanneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi
Korealainen LG nousi näillä näkymin viime vuonna maailman kolmanneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi toimittamalla vuoden aikana yli 100 miljoonaa puhelinta markkinoille, kertoo DigiTimes perustaen tietonsa eteläkorealaisen JoongAng Daily -lehden LG:ltä saamiin tietoihin.

LG ohitti vuoden aikana puhelinmarkkinoilla sekä Motorolan että Sony Ericssonin. Motorola putosi neljänneksi suurimmaksi ja Sony Ericsson vasta viidenneksi. Matkapuhelinmarkkinoita hallitsee lähes 40 prosentin markkinaosuudellaan Nokia ja markkinakakkonen on LG:n tavoin korealainen Samsung.
LG ohitti Motorolan vain täpärällä erolla sillä Motorolan myyntimäärän arvioidaan olleen 99,9 miljoonaa puhelinta ja LG:n 100 miljoonaa. Sony Ericssonkaan ei ole kaukana takana 96,6 miljoonalla puhelimellaan. Edellä mainitut luvut koskevat koko vuoden myyntiä ja loppuvuoden osalta LG:n ero Motorolaan lieneekin ollut jo suhteellisesti suurempi.

Puhelinmarkkinat heikentyivät merkittävästi vuoden 2008 viimeisellä vuosineljänneksellä ja vuodesta 2009 odotetaan muodostuvan erittäin vaikea myös puhelinvalmistajille globaalisti heikentyneen taloustilanteen vuoksi.

Puhelinten kappalemääräisen myynnin odotetaan vuoden 2009 aikana putoavan viime vuoteen verrattuna 5-15 prosenttia. Motorolan ja Sony Ericssonin tilanteet on nähty suurista puhelinvalmistajista vaikeimpina.

Nokian ja Samsungin odotetaan menestyvän parhaiten heikentyvillä markkinoilla ja LG:ltä odotetaan keskivertosuoritusta. Vuoden 2009 aikana LG:llä onkin Motorolan ja Sony Ericssonin heikkouden vuoksi hyvä tilaisuus vahvistaa saavuttamaansa puhelinmarkkinoiden kolmossijaa

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja