Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kosketusnäytöllinen 5800 XpressMusic ylitti miljoonan rajapyykin

24
Markus Lehtiniitty

Nokian kosketusnäytöllinen 5800 XpressMusic ylitti miljoonan rajapyykin
Nokia tiedottaa, että sen kosketusnäytöllisen 5800 XpressMusicin toimitukset ovat ylittäneet miljoonan kappaleen rajan. 5800 XpressMusic on Nokian ensimmäinen massamarkkinoille tarkoitettu kosketusnäyttöpuhelin ja kenties Nokian kaikkien aikojen odotetuin ja halutuin puhelin.

5800 XpressMusic on ollut toistaiseksi saatavilla vain tietyiltä markkinoilta, mihin peilaten miljoonan kappaleen myynti alle kahdessa kuukaudessa edustaa hyvää suoritusta. Isossa-Britanniassa 5800 XpressMusic tuli myyntiin eilen perjantaina. Nokian mukaan 150 ihmistä jonotti Nokian Flagship Storen edessä Lontoossa ostaakseen 5800 XpressMusicin ensimmäisten joukossa. Valuuttakursseista johtuen Iso-Britannia on ainakin toistaiseksi edullisin maa ostaa 5800 XpressMusic: kun 5800 XpressMusicin hinta Suomessa liikkuu yleisesti alle 350 eurossa, niin Isossa-Britanniassa hintaa on 249,99 puntaa, joka euroissa on vain noin 265-270 euroa.
Nokian tulosjulkistuksen jälkeisessä analyytikkopuhelussa Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kertoi 5800 XpressMusicia toimitetun hieman yli 500 000 kappaletta vuoden 2008 viimeisen 30 päivän aikana. Miljoonan kappaleen raja toimituksissa ylitettiin 53 päivässä. Kallasvuon mukaan 5800 XpressMusicin kysyntä on yhä suurempaa kuin, mitä Nokia pystyy toistaiseksi tarjoamaan. 5800 XpressMusicin tuotantotahti on kuitenkin kiihtymässä, mikä näkyy myös toimitusluvuista, jotka kertovat toimitusten kasvaneen. 5800 XpressMusicin menestys on Kallasvuon mukaan ylittänyt Nokian odotukset.

5800 XpressMusic on yleisesti nähty haastajana Applen iPhonelle, vaikka 5800 XpressMusic onkin merkittävästi halvempi. Nokian 5800 XpressMusicin myynti saattaa kasvaa vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä jo iPhone-myyntiä suuremmaksi. Vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä Apple myi 4,36 miljoonaa iPhone 3G:tä.

Kallasvuo kertoi myös Nokian jatkavan 5800 XpressMusicin aggressiivista markkinoilletuloa ja markkinointisuunnitelmaa vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä ja 5800 XpressMusicissa olevan potentiaalia nousta Nokian eniten liikevaihtoa tuottavaksi ja korkeimman bruttomarginaalin sisältäväksi tuotteeksi.

5800 XpressMusic on nimensä mukaisesti suunnattu ennen kaikkea musiikkikäyttöön. Musiikkisoittimen ohella sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,2 tuuman kosketusnäyttö, 3,2 megapikselin kamera sekä 3G-, HSDPA- ja WLAN-yhteydet. 5800 XpressMusicin mukana toimitetaan kahdeksan gigatavun microSD-muistikortti.

Kommentit (24)

just (vahvistamaton)

1

aika naurettavaa verrata applen viimeisintä ja nokian ensimmäisintä vuosineljännestä keskenään, "tube" on nyt myynyt alle 1/14 osan mitä iPhoneja 3g:Tä on jo myyty, eikä se että hinnalla saa myös laadukasta osoittaudu iPhonen kohdalla vääräksi. toisin kuin tässä menee 350€ hukkaan koska ei tiennyt että 72€ lisää niin saisi paljon paremman puhelimen josta voi vielä purkaa kytkyn softanappia painamalla.

Vastaa
Questo (vahvistamaton)

2

Mä en jaksa tota et kehutaan vaan yhtä mallia ja haukutaan kaikkia muita paskoiks!
Täytyy ajatella positiiviset ja negatiiviset puolet eikä vaan puolueellisesti puhuta omasta puhelimestä.

Vastaa
insideri (vahvistamaton)

3

Suomesta tubea saa monesta paikasta 320 e ja briteissäkin esim. PLAY.com myy sitä 239 puntaa...http://www.play.com/Mobiles/Mobile/4-/7199981/Nokia-5800-Xpress-Music-Sim-Free-Unlocked-Mobile-Phone/Product.html

Tappohalpa !

Vastaa
Ville (vahvistamaton)

4

Ainakin tuo luo paineita kehittää 5800:n ohjelmistoa paremmaksi.

En olisi kyllä uskonut, ettei Nokian kokoinen firma ei osaa ennustaa tuon luurin myyntilukuja sen paremmin. Osoittaa tietynlaista jääräpäisyyttä ja jäykkyyttä nokialta. "No kai sitä voisi koittaa osan tuosta iPhnehaihattelusta ottaa itselleenkin, mutta ei tuu koskaan menestymään mitkään kosketusnäyttöppuhelimet kunnolla!"

Tekisi Nokiallekkin hyvää, jos joskus koittaisivat itsekin tehdä sen "maailman parhaan puhelimen" eikä vain maailman parhaiten myyvää. Tosin N95 taisi aika hyvin julkaisunsa aikoihin edustaa sitä "maailman parasta puhelinta".

Vastaa
Makko (vahvistamaton)

5

Päinvastoin just. Käyttäjä voi tuhlata 420€ surkeaan laitteeseen ja ottaa maan kalleimman liittymän maan surkeimmalta operaattorilta, kun ois saanu 72€ halvemmalla paljon paremman laitteen.

Vastaa
Lippa (vahvistamaton)

6

Tiedä sitten onko Kallasvuon puheissa perää, mutta ihmettelen että yllättikö 5800:n menekki tosiaan Nokian. Siis otetaan nyt huomioon, että firma myy/tekee yli 400M luuria vuodessa, luulisi nyt 1M syntyvän kohtuu kivuttomasti?!

Vastaa
JJ77 (vahvistamaton)

7

Kyllä Ville liiketoiminnan perusta on tehdä rahaa, ei pelkästään loistavia tuotteita joita kukaan ei osta. Näitä epäonnistumisia on maailma täynnä.

Nokia on paras juuri tässä, se osaa keskittää toimintansa niihin tuotteisiin jotka myyvät, eikä pelkää luopua kannattamattomasta tuotannosta vaikka tuotteet olisivatkin maailman parhaita. (Esim monitorit, televisiot ja digiboksit)

Mieti esimerkiksi N96 sen julkaisua. Analyytikoiden mielestä oli järjetöntä julkaista vain päivitetty versio N95 sta, mutta Nokian loistavalla taktiikalla se onnistui myymään paljon puhelinta johon ei suunnittelukustannuksia mennyt! Nokia on ainoa Suomalainen yritys joka osaa maailmanluokan toiminnan, jokaisen pitäisi olla ylpeä siitä - voidaan vaan kuvitella mikä vaikutus Nokian kaatumisella olisi kansantaloudelle ja jokaisen elämään.

Vastaa
Ville (vahvistamaton)

8

Maailman paras laite on usein myös tosi hyvä markkinointikikikka. lippulaivamalli siivittää myös halvempien mallien menekkiä. Esim. N96 on tällä hetkellä varsin mitään sanomaton luuri lippulaivamalliksi. Siinä ei ole oikeastaan yhtäkään ylivoimaista ominaisuutta. loistava tuote kehittää nimenomaan brändiä. Hyvällä brändillä taas myydään paljon muutakin kuin pelkästään sitä parasta tuotetta.

Applen brändi ja markkinointi perustuu pitkälti loistaviin tuotteisiin: Niiden tuotteita on turvallista ostaa, koska laatu on yleensä taattua. Toki Apllella on varmaan maailman paras markkinointiosastokin.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

9

ja tämä maailman paras yhtiö onnistuu maailman parhaalla tuotekehityksellä tuottamaan tuotteen jota myydään hyvin yhden (1) kvartaalin ajan vuodessa. sen jälkeen myynti lähtee romahtelemaan.

ja tuo hyvin myynti ko kvartaalin aikanakin on suhteellista, myyntihän oli hyvää lähinnä iphonen aikaisempaan myyntiin verrattuna, matkapuhelinmyyntiin yleisesti verrattuna myynti oli suoraan sanottuna kärpäsen kökkäre.

Vastaa
make (vahvistamaton)

10

Näistä valmistusmääristä sen verran, että ruukaavat tehdä uusia malleja ensin pienemmässä mittakaavassa ja opetella miten juuri sitä mallia valmistetaan tehokkaasti. Saattaapa olla ihan eri tehdas jossa näitä uusia tuotteita siirretään tuotantoon. Sitten valmistusprosessi on saatu hiottua kuntoon, niin tuotanto siirretään korkean volyymin tuotantolaitoksiin --> niitä alkaa syntymään vauhdilla.

Käytännössä kaikki massavalmistettavat tuotteet käy saman kuvion läpi - ihan totta. Siinä siis syy miksei niitä tehdä 10miljoonaa/kk heti ekasta kuukaudesta lähtien.

-Make-

Vastaa
asdasd (vahvistamaton)

11

Tukekaa nyt ihmiset mielummin suomalaista brändiä, se on todella tärkeä yhtiö meille suomalaisille. Ajatelkaa nyt jos Nokia ajautuisi konkurssiin mitä se merkitsisi Suomelle.

Vastaa
etu jeejee (vahvistamaton)

12

tuettu on. N5800 onnellinen omistaja heti viikko puhelimen myyntiintulon jälkeen.

Vastaa
Rane (vahvistamaton)

13

Jos joku on mennyt laittamaan nimensä kalliiseen sopimukseen saadakseen itselleen lelun, niin ei silloin ole muuta mahdollisuutta, kuin kuvitella omaa leluaan maailman parhaaksi.

Vastaa
jehuuuuuuuuu (vahvistamaton)

14

Meinasin kirjoittaa pitkänkin avautumisen, mutta en jaksa, eikä se kannata. Turha vaiva. En jaksa lukea enää tätä Nokia vs. iPhone paskaa jokaisessa uutisessa. Jos katsoisi asiaa avoimmin silmin, huomaisi, että molemmissa on hyviä ja huonoja puolia. Saisivat molemmat valmistajat keskittyä parantamaan huonoja osa-alueitaan.

Vastaa
Hoi (vahvistamaton)

16

Huh huh,vielki jaksatte vääntää tota iphone vs 5800 juttuu... Hienosti on kyl myyny noin pienes ajas ku ottaa huomioon ettei puhelin oo viel ees myynnissä esim, jenkeissä.

Vastaa
juu (vahvistamaton)

19

Todella hyvin myynyt vaikka vasta parissa maassa myynnissä. :O
Mitenköhän jenkit suhtautuu jos tulee myyntiin sinne, myyköhän hyvin ? :)

Vastaa
Dr.Blind (vahvistamaton)

20

Olen nyt jo vuosia ostanut Nokian uudet ns.huiput mm. vuorollaan kaikki communicatorit. Minulla on Tube ja myös iPod Touch 2 v. Nettisurffailuun jälkimmäinen, ja siis myös iPhone, on aivan ylivoimainen, vaikka miten haluaisin kehua Nokiaa. Musiikkilaitteena Tube on parempi, koska ei ole sählää iTunesin kanssa ja Mobbler toimii hyvin.

Vastaa
<unknown> (vahvistamaton)

21

Itse lähdin uutta puhelinta ostaessa siitä, että sen täytyy olla monipuolinen. Sillä pitää pystyä hoitamaan puheluiden ja tekstiviestien lisäksi musiikin kuuntelu, videon katselu, nettisurffailu, valo- ja videokuvauks ym. Päädyin sellaiseen lopputulokseen, että 5800 on se oikea laite noihin tarkoituksiin ja jolla todella onnistuu nuo ed. mainitut jutut. Hetkeäkään en ole katunut ostosta. Btw 5800 ExpressMusicilla kirjoitettu. ;)

Vastaa
asd (vahvistamaton)

22

Dr.Blind kirjotti:
"Mobbler toimii hyvin."

Ei toimi 5800:ssa muutakuin mobblerilla last.fm radiokanavia kuuntelemalla. Puhelimen oman soittimen musiikit ei scrobblaa.

Vastaa
<unknown> (vahvistamaton)

23

@ asd

Itse huomasin saman tuon Mobblerin ladattua. En kuitenkaan sanoisi että vikaa olisi puhelimessa, ohjelmastahan se on kiinni mitä kaikkea se on suunniteltu skrobblaamaan. Toivottavasti päivittävät niin et skrobblaa puhelimen omassa soittimessaki soivat musat.

Nii ja asdille vinkkinä vaa et jos haluu kuunnella omaa musaa niin laittaa vaan sen oman radiokanavan soimaa. ;)

Vastaa
Informer (vahvistamaton)

24

Hullua hypetystä suuntaan jos toiseen... mutta

olen Iphonen omistaja ja "kalliin" kytky sopparin maksaja. Itse en edes alkujaan ajatellut koko iphonea vaan katseeni oli pikemminkin samsungin omnia i900:ssa, SonyEricsonin Xperia X1:ssä. Nokiaa en ajatellut koskaan. On totta että olen selkään puukottaja ja maamme lippulaivan tahraaja kun lasken euroja ennemmin jenkkilän subprimesta kärsivään kansantalouteen tai aasian aamunkoittoon. Syyt vaan ovat nokia kapinaani seuraavat :
Nokia ei osaa tehdä älypuhelinta tämä nyt ei ole uutta ei tämä iphonekaan kovin älykäs ole, mutta viimeistelty käyttöliittymä vei viimein eurot pois nokian silmien alta. Nokialaisen voisin kuvitella joskus ostavani mutta silloin sen sisällä hyrrää android tai muuten se saa jäädä hyllyyn pölyttymään. Symbian on toimiva bulkki puhelin alusta jonne saadaan sulautettua perustoiminnot hienosti ja toimivasti mutta kun vaaditaan älykkäitä toimintoja kuten yhteyden muodostusta tietokoneeseen yms ei nokia enää loista. Joku nenäkäs kirjoittaa ehkä että onhan nokialle pc suite, mutta kun se on mallikohtainen ei universaali. Tämän vuoksi winmobi ja apple loistavat. Nokia on varmasti yksi parhaimpia ja viimeistellyimpiä peruspuhelimia ja sellaista tarvitsevalle suositeltava vaihtoehto. mutta musiikki ominaisuudet, postiominaisuudet, nettiominaisuudet yms peruskaavasta poikkeavat ns älypuhelin maiset tavat ovat nokialle valitettavasti suuri mysteeri.

Nokian heikkoudet / vahvuudet :
-Symbian OS hidas kuin lada moottoritiellä. sovellusten aukeamis ajat jotain ihan mahdotonta esim 5800
-typerä buginen ja useasti toimimaton softa tietokoneen ja kännykän yhdistämiseen
-Laatu viimeaikoina ihan kuraa.
-Nokian insinöörimäinen jähmeys tarttua vallallaoleviin trendeihin
-käyttölogiikka kosketusnäytöllisissä puhelimissa
-painopiste massapuhelimissa (afrikka, aasia, latinalainen amerikka)
-älykkäiden puhelinten puute (älykäs tiiliskivi löytyy)
-download latauspalvelu
+perustoiminnot (puhelin, sms, mms jne)
+kameran laatu malliston kalliimmissa puhelimissa
+hinta
+/- oma navigaattori mopollä pääsee vaikka parempiakin on saatavilla

Apple iphone plussat / miinukset

- akun kesto älykkäissä toimissa (3G, wifi nettisurffailu, vaativat softat)
- navigaattori toimii mutta suositellaan kuukausiveloitteista datansiirto sopimusta, ei ääni opastusta
- kamera vaikkakin darkroom softalla on mahdollista saada tärähtämättömiä kuvia sisätiloissa
- moniajon puute (toimii jailbreikattuna, vaan kun en vielä breikkaa)
- Steve Jobsin hegemoniallinen päätösvalta mitä softaa saa tehdä ja mitä ei
+ käytettävyys. toimii loistavasti hetken kokeilun jälkeen
+/- yhdistettävyys tietokoneeseen itunes toimii ja ei itseäni hirveästi stressaa
+ appstoren toimivuus, toimii ja saatavilla on todella paljon myös ilmaisia tuotteita
+ käyttöliittymän nopeus ei markkinoiden nopein mutta pieksee Nokian mennen tullen
+ wifin, 3G:n toiminta ei moitteita oulun seudulla

Summasummarum:

Nokia voittaa perusominaisuuksissa

Apple Iphone käytettävyydessä ja "äly(vapaissa)" ominaisuuksissa

tämän vuoksi ostin / hirtin itseni iphone kytkyyn.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja