Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple haastaa Pre-puhelimen vuoksi Palmin oikeuteen?

9
Markus Lehtiniitty

Apple haastaa Pre-puhelimen vuoksi Palmin oikeuteen?
Apple saattaa haastaa Palmin oikeuteen. Syynä olisi Palmin tuoreen Pre-puhelimen monikosketustuki, johon liittyen Apple omistaa tiettyjä patentteja.

Julkistaessaan alkuperäisen iPhonen Applen pääjohtaja Steve Jobs sanoi Applen patentoineen monikosketustekniikan. Apple on patentoinut joitakin monikosketusta tukevaan näyttöön liittyviä asioita, mutta toistaiseksi mitään konkreettista näiden patenttien merkityksestä ei ole nähty. Osaltaan Applen patentit liittynevät myös niin sanottuihin eletoimintoihin, jotka monikosketus mahdollistaa.
Applen pääjohtajan tehtäviä parhaillaan hoitavalta Tim Cookilta kysyttiin iPhonen kilpailjoista yhtiön tulosjulkistuksen analyytikkopuhelussa. Cookin vastauksen mukaan kilpailu on hyvästä, mutta Apple ei hyväksy aineettomien oikeuksiensa väärinkäyttöä ja käyttää tarvittaessa kaikkia aseita, joita sillä on käytössään, kilpailijoita vastaan. Erityisesti Cookin viittaus on yhdistetty juuri Palmin Prehen.

Palm on myös jo vastannut Applelle. "Apple ei ollut ensimmäinen monikosketuksen kanssa. Palm on rakentanut omaa aineettomien oikeuksien salkkuaan 15 vuoden ajan ja puolustaa sitä tarpeen tullen tarmokkaasti", Palmin edustaja Lynn Fox kommentoi Reutersille.

Kaksi Applen entistä johtajaa, Jon Rubinstein ja Fred Anderson, työskentelee nykyään Palmilla. Apple ei ole aiemminkaan ollut järin tyytyväinen tästä ja tämä seikka voi lisätä Applen haluja Palmin haastamiseen.

Nähtäväksi kuitenkin jää, nostaako Apple oikeusjuttua Palmin Pretä vastaan sen tullessa markkinoille ensi kesän aikana. Kanteen oikeutuksesta tai mahdollisesta lopputuloksesta on ulkopuolisten tahojen toistaiseksi mahdoton sanoa mitään.

Kommentit (9)

lololol (vahvistamaton)

1

Heti, kun tulee jokin uusi kilpailija iPhonelle, niin heti ollaan ajamassa sitä pois markkinoilta. HUOH APPLE! -.-

Vastaa
Eki (vahvistamaton)

2

Sitä vartenhan ne patentit on hommattu, että keksinnön keksijällä on myös mahdollisuus hyötyä keksinnöstään (kaikille se ei vain tunnu kaaliin menevän). Onneksi tämänkin kiistan saa ratkaista oikeuslaitos, eikä puhelinvertailu.comin kommentoijat. Ei varmasti tuohonkaan kiistaan tulisi koskaan täällä minkäänsortin ratkaisua...

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

3

Apple on sanonut pitävänsä patenteistaan kiinni, kuten jokainen järkevä firma tekee. Loppu on pelkkää mediapeliä, kun erinäiset tahot yrittävät lukea rivien välistä asioita joita siellä ei ole.

Palataan asiaan *jos* haastaminen tapahtuu, silloin sentään olisi jotain faktoja joista keskustella.

Vastaa
Miika (vahvistamaton)

4

Tässähän tämä taas nähdään, että aineettomien keksintöjen patentit ovat aivan yhtä tyhjän kanssa, ja ne voitaisiin pyyhkiä listoilta kokonaan. Mihin vedetään raja, että mikä on hyväksyttävää patentoida ja mikä ei? Tekniikoita luonnollisesti saa patentoida ja niistä saa pitää kiinni, mutta jos aletaan haastaa oikeuteen, koska "tällä on sama innovaatio kuin meillä", niin ollaan pahasti hakoteillä.

Vastaa
iPeter- (vahvistamaton)

5

No johan on. Tuo alkaa olee hieman naurettavaa applelta, miten edes tommoista voi patentoida, että kun käytät tiettyä sormen liikettä puhelimen näytössä niin tapahtuu jotain, nyt meni yli ymmärryksen että tuosta edes pitää kränätä. Mielestäni Pre voisi olla erittäin hyvä kilpailija iPhonen kanssa, ja olen itsekkin miettinyt sen ostoa.

Nimim. iPhonen omistaja.

Vastaa
huoh (vahvistamaton)

6

eihän apple ole vielä puhunut mitään kenenkään haastamisesta oikeuteen. Ilmoitti vain että pitää Palmia tarkasti silmällä ettei riko Applen patentteja puhelimessaan, ja näin sen kuulu ollakin

Vastaa
ei näin (vahvistamaton)

7

Hmm, applen kannattaa huomata että olisi Palmille iso mainos vetää Palm oikeuteen... Itse kyllä tässä asiassa Palmin puolella ja Mikkisoftan puolella asiassa jossa väitetään sen rikkovan ties mitä sisällyttämällä käyttöjärjesetelmään internet selaimen, naurettavaa kaikki yhtä lailla.

Vastaa
joo (vahvistamaton)

8

Osa näistä huhutuista patenteista on ihan naurettavia. Kuhan joku firma keksii yrittää patentoida munankäytön niin kaikki tajuaa...

Vastaa
robsku

9

Lainaus:

"Sitä vartenhan ne patentit on hommattu, että keksinnön keksijällä on myös mahdollisuus hyötyä keksinnöstään (kaikille se ei vain tunnu kaaliin menevän)."

Niin kai sitten nykyään on. Tarkoitushan oli oikeasti estää keksintöjen kuolema kun keksijä vie ideansa hautaan ettei kukaan varastaisi ideaa ja näin lisätä innovaatiota. Pääpaino lienee ollut koko yhteiskunnan edussa.

Softapatentit toimivat toisin: Pääpaino on firmojen (huom, isojen, pikku keksijät eivät juuri hyödy) edussa ja se johtaa kehityksen hidastumiseen.

Nythän on näin:
"Some of the harm from software patents is obvious. Do they provide any compensating benefit? There was little, if any, evidence that they encourage innovation. Although the number of software patents has exploded in recent years, one panelist expressed doubt that success in the technology area was associated with patent ownership. He observed that had the young Bill Gates been confronted at the outset with the litigation risks of tens of thousands of software patents, he might have chosen to exercise his entrepreneurial skills in a field other than software. The point, of course, is that the current system to some extent discourages innovation and entrepreneurship – a travesty of its intended purpose."

Voi vain miettiä ihan vakavissaan että millä tasolla softakehitys olisi tänään jos patenttisotaa olisi käyty esim. 1980 luvulta asti.

Kannattaa lukea tuo artikkeli josta otin lainauksen, löytyy täältä:
http://www.press.redhat.com/2009/01/19/b...eed-for-reform/

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja