Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung ja LG petrasivat, Motorola suurin menettäjä

1
Markus Lehtiniitty

Samsung ja LG petrasivat, Motorola suurin menettäjä
Samsung ja LG petrasivat viime vuoden aikana omia asemiaan merkittävästi maailman puhelinmarkkinoilla. Suurimpana häviäjänä jatkoi Motorola ja myös Sony Ericssonin tilanne alkoi heikkenemään. Nokian kehitys vuoden 2008 aikana oli melko vakaata.

Strategy Analytics -tutkimustalon mukaan vuoden 2008 aikana toimitettiin markkinoille yhteensä 1178,1 miljoonaa puhelinta. Myynti kasvoi hieman yli 50 miljoonaa puhelinta edellisvuodesta. Vuoden viimeisellä neljänneksellä markkinoihin vaikutti suuresti maailmanlaajuisesti heikentynyt taloudellinen tilanna ja kuluttajaluottamus, mikä johti 10 prosentin kokonaismyynnin laskuun verrattuna viime vuoden loppuun.
Koko vuoden markkinaosuuksissa Nokian osuus nousi 38,9 prosentista 39,8 prosenttiin, Samsungin osuus 14,4 prosentista 16,7 prosenttiin ja LG:n osuus 7,2 prosentista 8,6 prosenttiin. Motorolan osuus romahti 14,2 prosentista 8,5 prosenttiin ja myös Sony Ericssonin osuus putosi 9,2 prosentista 8,2 prosenttiin. LG nousi siis Sony Ericssonin ja Motorolan ohi maailman kolmanneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi. Nokia myi yhä enemmän puhelimia kuin sen kolme suurinta kilpailijaa yhteensä.

Vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä Samsungin osuus kohosi jo 17,9 prosenttiin ja Motorolan painui vain 6,4 prosenttiin. Motorolan myynti putosi viimeisellä neljänneksellä 54 prosenttia vuodentakaisesta. Nokian osuus viimeisellä neljänneksellä oli Strategy Analyticsin mukaan 38,4 prosenttia. Nokian markkinaosuuden lasku on saattanut johtua haluttomuudesta osallistua kovimpaan hintakilpailuun sekä Nokialle vahvojen Aasian markkinoiden suuremmasta heikentymisestä esimerkiksi Yhdysvaltain markkinoihin verrattuna.

Viime vuoden puhelinmarkkinoilla suurin voittaja on siis kaikilla mittareilla ollut Samsung. Se on nyt erittäin selkeästi puhelinmarkkinoiden kakkonen. Samsungin menestyksen takana voidaan nähdä hyvä tuoteportfolio sekä jakelukanavien laajentuminen, mutta toisaalta on esitetty väitteitä, että Samsung olisi vuoden viimeisellä neljänneksellä hinnanlaskujen kera myynyt jakelukanavan täyteen puhelimiaan, joka voisi vastaavasti vaikuttaa negatiivisesti vuoden 2009 alkupuolen toimituslukuihin.

Apple myi vuoden viimeisellä neljänneksellä 4,4 miljoonaa puhelinta ja myynninkasvu viime vuodesta oli 88 prosenttia. Applen myynti kasvaa siis yhä merkittävästi markkinoita nopeammin, mutta Applekaan ei ole taantumalta suojassa. Strategy Analyticsin mukaan Applen tulisi laajentaa iPhone-mallistoaan.

Vuoden 2009 puhelinmyynnin Strategy Analytics ennustaa putoavan viime vuoteen verrattuna yhdeksän prosenttia eli 1,08 miljardiin puhelimeen.Juttumme kuvana on Samsungin Omnia SGH-i900.

Kommentit (1)

henkka (vahvistamaton)

1

Kyllä Samsungin -tai LG:n pitäisivät myöskin myymään tuon yli 400 miljoonan verran matkapuhelimia!.
Toivottavasti PIAN!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja