Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonelle pieni ohjelmistopäivitys

21
Markus Lehtiniitty

iPhonelle pieni ohjelmistopäivitys
Apple on julkaissut uuden 2.2.1-ohjelmistoversion iPhone ja iPhone 3G -puhelimilleen sekä iPod touch -medialaitteilleen.

Uusi 2.2.1-ohjelmistoversio ei tuo mukanaan suuria muutoksia aiempaan 2.2-versioon nähden. Päivitys sisältää tämän hetken tietojen mukaan vain bugikorjauksia ja pieniä parannuksia
Safari-selaimen vakautta kerrotaan yleisesti parannetun ja lisäksi on korjattu kaksi aiemmin esiintynyttä ongelmaa. Aiemmissa versioissa jotkin sähköposteista tallennetut kuvat eivät näkyneet kunnolla muiden kuvien yhteydessä ja jotkin Apple Lossless (ALAC) -musiikkitiedostot hypättiin yli musiikkia kuunneltaessa.

Edellä mainittujen korjausten lisäksi muita muutoksia ei ainakaan toistaiseksi ole tiedossa. On mahdollista, että 2.2.1-versiossa on myös yritetty hankaloittaa iPhonensa lukitukset murtaneiden (jailbreak) tai operaattorilukituksen purkaneiden elämää. Tämän vuoksi Dev-Team on bloginsa välityksellä toistaiseksi kehottanut olemaan päivittämättä uusimpaan versioon. Dev-Team kertoo tutkivansa asiaa ja kertovansa löydöksistään mahdollisimman pian.

iPhonen ja iPod touchin päivittäminen suoritetaan iTunesin kautta, ja se on hyvin yksinkertaista: iTunesista vain haetaan päivityksiä, ja päivityksen löytyessä valitaan se asennettavaksi.

Applelta on jo pitkään kaivattu kovasti iPhoneen esimerkiksi kopioi ja liitä -ominaisuutta, multimediaviestitukea tai aiemmin julkistetun push notification -palvelun tuomista oikeasti käyttäjille asti, mutta ainakaan tämä uusi ohjelmistoversio ei näihin toiveisiin vastannut.

Kommentit (21)

wtf? (vahvistamaton)

1

Missäs on uutiset esim. Nokian puhelinten ohjelmistopäivityksistä? Täällä sitä vaan hellitään Applea oikein urakalla!

Vastaa
wtf? (vahvistamaton)

2

Missäs on uutiset esim. Nokian puhelinten ohjelmistopäivityksistä? Täällä sitä vaan hellitään Applea oikein urakalla! ("Kaikki julkisuus on hyvästä")

Vastaa
Kristian (vahvistamaton)

3

Naurattaa, kun jokaisessa iPhone uutisessa on näitä "katkeria sanoi kettu pihlajanmarjoista" ihmisiä vinkumassa, että minä en ainakaan osta ikinä iPhonea! Taas siitä uutisoidaan!. :D

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

4

Haha! Tuo oli päivän paras, oli se sitten totta tai vaan sarkasmia. On usein hauskaa nähdä kuinka paljon ihmisen kokemusmaailma voikaan värittyä mielipiteiden myötä. Se on ihan luonnollista, jokaiselle käy niin enemmän tai vähemmän.

Mutta sitten siihen kritiikkin: esimerkiksi eilen täällä oli uutinen Nokian ohjelmistopäivityksestä N78 ja N82 malleille. Ja seuraava varmaan sitten kun Nokia seuraavan julkistaa. Tänään ei tainnut vaan tulla mitään :)

Vastaa
Sammeli (vahvistamaton)

5

@Kristian
Meniköhän se vanhan kansan sanonta aivan noin? :)

Vastaa
mikko70 (vahvistamaton)

6

Kannattaa ajatella että Applen kehittyminen pakottaa Nokiaa tekemää parempia puhelimia ja Nokian kehittyminen pakottaa Applea kehittämään omia tuotteita.

Vastaa
Jartsuli (vahvistamaton)

7

Olisi mielenkiintoista tietää montako iphone sopparia sonera on myynyt.. ainakin otsikoissa laite mainitaan niin usein että suhteutettuna ylipäätänsä kännykkäuutisiin tuon laitteen olisi jo pitänyt syrjäyttää kaikki nokialaiset.

Ihan vain tiedoksi jollekulle joka asioista päättää, oma tuntemus tästä 'äple mainostamisesta' on että yli menee että viuhuu. Rajansa kaikella, jopa ylimainostamisella & hypettämisellä.. Laitehan on jo vanha, ei se enää ole uuden kiinnostava.. nyt se on vain iiphone, jota saa kahden vuoden kalliilla kytkyllä ja soneran minuuttihinnoilla.. että jeejee

Vastaa
Htc (vahvistamaton)

8

No nyt saa sit kirjottaa: mun Iphone sitä, mun Iphone tätä (Huom! vaan tähän uutiseen Iphone kommentit. Loput Homppuun)

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

9

@Jartsuli

Se olisi kieltämättä mielenkiintoista. Niitä lukuja tarkastellessa pitäisi muistaa että pääasia ei ole sopimusten määrä vaan rahan määrä keskipitkällä aikavälillä. Se taasen ei ole ihan yksinkertaista selvittää. Näppituntuma kuitenkin on että tältä kannalta iPhone vastaa Soneralle aika montaa Nokialaista jo yksinoikeuden takia, muitakin syitä on.

Itse en ole yhtään pettynyt juttujen määrään, mutta joidenkin juttujen sisällöllinen anti on ollut hieman köyhä.

Vastaa
Tuntematon käyttäjä

17

Itse tilasin oman 16G mallini muutama viikko sitten ja nyt muutaman päivän käyttäneenä olen ollut erittäin tyytyväinen. Vanhempi Nokian e61i malli sai väistyä iphonen tieltä ja mukana kulkee nyt vakituiseen iLuuri + Nokian e90. Täytyy kyllä sen verran sanoa että saisi nokia ottaa mallia kuinka hienosti jotkut asiat vaan toimii iPhonella ja Apple taas voisi ottaa mallia mitä kaikkea iPhonella taasen pitäisi voida tehdä (copypastet, bluetoothlähetykset jne).

Eli lyhyesti: E90 tekee kaikkea mutta ei suinkaan aina helposti tai nopeasti, iPhone ei tee kaikkea mutta sen mitä tekee niin tekee hienosti ja sulavasti ja ennen kaikkea käytettävästi. Molempiin puhelimiin olen erittäin tyytyväinen :)

Vastaa
tkkaisla (vahvistamaton)

19

Freqyncyn kanssa samalla aaltopituudella e90 tosiaan tekee sitä sun tätä mitä iphone ei mutta ei aina niin hyvin. Tiedän tämän sillä vaihdoin vajaa kuukausi sitten e990 iphoneen ja tyytyväinen olen ollut.

Ps. Frequency suosittelen latamaan cydiannista clippy betan siinä toimiva copy paste iphoneen

Vastaa
Rami (vahvistamaton)

20

Milloin iPhonen uusi versio tulee myyntiin jossa nämä puuttuvat toiminnot olisi kaikki kerralla? copypaste, kunnon kamera jne...

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

21

iPhonen uusi versio tulee sitten kun se on valmis. Veikkaisin ensi kesää tai syksyä, mutta nykysessä maailmantalouden tilassa voi hyvin mennä pidempäänkin. Tietty jotain minimaalista päivitystä, kuten lisää muistia tai uusia värejä voi tulla tässä välilläkin.

Mutta tulevatko "kaikki puuttuvat toiminnot" siihen uuteen, tuskinpa vain.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja