Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

"Buginen älypuhelinohjelmisto on uutta todellisuutta"

6
Markus Lehtiniitty

Buginen älypuhelinohjelmisto on uutta todellisuutta
Ohjelmointivirheiden ja heikon vakauden tarjoavat älypuhelinten ohjelmistot ovat RIM:n pääjohtajan Jim Balsillien mukaan tulleet jäädäkseen - ne edustavat hänen mielestään uutta todellisuutta.

Jim Balsillie esitti kantansa Wall Street Journalin haastattelussa. WSJ:n juttu käsitteli RIM:n uuden, kosketusnäytöllä varustetun BlackBerry Storm -mallin markkinoilletuloa. BlackBerry Storm on kärsinyt merkittävistä ohjelmisto-ongelmista, ja lisäksi se ei ole saavuttanut arvosteluissa kovinkaan suurta menestystä. RIM on sittemmin parantanut jo päivityksillä merkittävästi Stormin ohjelmiston toimivuutta.
Balsillie myönsi WSJ:n haastattelussa Stormin tulleen markkinoille vikojen kanssa, mutta kertoi niiden olevan arkipäivää nykyisissä monimutkaisissa puhelimissa. Tilanne voidaan hänen mukaansa aina korjata päivityksin. Balsillie kertoi BlackBerry Stormin kanssa kiirehdityn, koska se haluttiin myyntiin ennen niin sanottua Black Friday -perjantaita, joka Yhdysvalloissa on yksi vuoden tärkeimmistä kauppapäivistä.

Ohjelmisto-ongelmistaan huolimatta BlackBerry Stormin myynti on sujunut varsin mallikkaasti. WSJ:n mukaan ensimmäisen kuukauden aikana kaupaksi meni noin 500 000 BlackBerry Stormia ja nyt laitetta Yhdysvalloissa myyvä Verizon-operaattori on kertonut Stormin myyntimäärän ylittäneen miljoonan kappaleen rajan. BlackBerry Storm on ollut Verizonin parhaiten myyvä puhelin.

Mielenkiintoinen sivujuonne edellä mainittuun on, että Hollannissa T-Mobile on keskeyttänyt RIM:n BlackBerry Curve ja BlackBerry Bold -mallien myynnin. Syynä oli se, että BlackBerry Curve -käyttäjiltä laskutettiin virheen takia liikaa datayhteyden käytöstä. Tämä ongelma kuitenkin liittynee RIM:in sijaan lähinnä operaattorin toimintaan.

Eilen kerroimme RIM:n saapuneen Verkkokauppa.comin tuomana pienimuotoisesti Suomenkin markkinoille.

Kommentit (6)

sdasd (vahvistamaton)

1

Hyvä esimerkki bugisesta luurista.. Omassa luurissa kun kirjoittaa tekstiviestiä, viimeisin kirjoitettu sana häviää jos erehtyy kääntämään luurin kyljelleen (jolloin näyttökin kääntyy). Myös C-napin painaminen silloin tällöin (noin kerta sadasta) sulkee kirjoitusikkunan ja poistaa koko viestin

Vastaa
Ingenjör (vahvistamaton)

2

Tulevaisuudessa (äly-)puhelimien softa on pakko olla päivitettävissä erillisillä päivityksellä puhelimesta suoraan, kuten Windows nykypäivänä. Koska koko puhelimen ohjelmisto koko on kasvanut niin julmetun suureksi ja malleja tulee kuitenkin koko ajan uusia ja mikä pahinta, ohjelmisto myös muuttuu joka puhelimessa, toisin kuin Win XP on ollut jo vuosikausia...

Vastaa
Nippe (vahvistamaton)

3

Joo tällaistahan tää on ollut jo pitkän aikaa. N95 alkaa nyt vasta oleen suhteellisen bugi vapaa ja kohta pitäisi vaihtaa jo luuria. Saas nähdä millanen kökkäre N97 on, vai joutuuko siihenkin odottamaan kuukausia, että tulee edes jokseenkin toimiva softa. Karu tosiasia on se, että kilpailun varjolla tuodaan yhä vain keskeneräisempiä tekeleitä kuluttajille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja