Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kogan työstää uudistettua Google-puhelinta Agoran tilalle

Markus Lehtiniitty

Kogan työstää uudistettua Google-puhelinta Agoran tilalle
Australialainen Kogan työskentelee uudistetun Agora-version parissa. Kogan Agora oli aikoinaan kaikkien aikojen toinen julkistettu puhelin, jossa käytettiin Googlen Android-alustaa. Kogan Agoran kehitys kuitenkin jouduttiin lopettamaan ja myyntiintulo perumaan, koska laitteen näytön tarkkuuden epäiltiin muodostuvan tulevaisuudessa ongelmaksi.

Kogan-yhtiön perustaja Ruslan Kogan on nyt kuitenkin vahvistanut Koganin työskentelevän uudistetun Android-puhelimen parissa ja kehityksen olevan jo melko hyvässä vauhdissakin.
Ruslan Kogan ei ole kuitenkaan antanut edes karkeaa arviota tulevan puhelimen myyntiintuloajankohdasta. Hän kuitenkin uskoo Koganin tulevankin Android-puhelimen kuuluvan ensimmäisten markkinoille tulevien Android-puhelinten joukkoon ja on kertonut uuden puhelimen kuuluvan samaan hintaluokkaan Agoran kanssa.

Alkuperäisen Agoran hinta Koganin verkkokaupassa oli 299 Australian dollaria eli noin 150 euroa ja lisäominaisuuksilla, eli kameralla, GPS-paikannuksella ja WLAN-yhteydellä, varustetun Agora Pron 399 Australian dollaria eli noin 200 euroa. Hinnat olivat puhelinten ominaisuuksiin nähden hyvinkin kohtuullisia.

Googlen Android-alusta on kerännyt valtavasti tukijoita taakseen, mutta toistaiseksi markkinoille asti on ehtinyt vasta harvoja Android-alustalla varustettuja puhelimia. Seuraavan puolen vuoden aikana Android-puhelimia on kuitenkin saapumassa kauppoihin useita, mahdollisesti jopa yli kymmenenkin erilaista mallia. Agoran peruuntuminen ja uuden mallin kehittäminen saattavatkin käydä lopulta erittäin kalliiksi Koganille sillä kilpailu Android-puhelimissa tulee kovenemaan.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja