Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta virallinen korjaustyökalu tekstiviestiongelmaan

Markus Lehtiniitty

Nokialta virallinen korjaustyökalu tekstiviestiongelmaan
Nokia on julkaissut virallisen korjausohjelman, joka korjaa ns. "Curse of Silence" -haavoittuvuuden myötä aiheutuneet mahdolliset vahingot. Nokian korjausohjelma on saanut nimen SMS Cleaner.

Olemme kertoneet Nokian S60 3rd Edition ja S60 3rd Edition Feature Pack 1 -alustoja koskevasta tekstiviestihaavoittuvuudesta aiemmin viime vuoden puolella, kun haavoittuvuus tuli julki. Haavoittuvuus avaa mahdollisuuden estää tekstiviestien vastaanottaminen edellä mainituilla alustoilla varustetuilla puhelimilla. Tämä tapahtuu lähettämällä puhelimeen tietyllä tavalla muotoiltu tekstiviesti, joka sisältää ylipitkän sähköpostiosoitteen. Tarvittavien viestien määrä vaihtelee alustaversiosta riippuen, mutta lopulta tulos on aina sama: puhelimella ei voi enää vastaanottaa lainkaan teksti- tai multimediaviestejä.
Aiemmin hyökkäykselle altistuneen puhelimen korjaus on onnistunut kolmansien osapuolten tietoturvaohjelmilla, mutta nyt Nokia on siis julkaissut oman korjaustyökalunsa.

Käyttäjän asennettua SMS Cleaner -ohjelman, kysyy ohjelma lupaa toimiakseen, jonka jälkeen se siivoaa puhelimen hyökkäysviesteistä. Tämän jälkeen ohjelma poistaa itsensä ja puhelin käynnistyy uudelleen.

SMS Cleanerin voi ladata joko puhelimen selaimella tai tietokoneen kautta osoitteesta www.europe.nokia.com/smscleaner.

Haavoittuvuudelle altistuminen ei ole kovinkaan todennäköistä sillä operaattorit ovat estäneet laajasti haavoittavuutta hyödyntävien hyökkäysviestien kulun verkoissaan.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja