Tulevasta iPhonesta viitteitä uudessa ohjelmistossa?

5
Markus Lehtiniitty

Tulevasta iPhonesta viitteitä uudessa ohjelmistossa?
Applen aiemmin tällä viikolla julkaisemasta uudesta 2.2.1-ohjelmistosta iPhonelle ja iPod touchille on löytynyt mahdollisia viitteitä seuraavan sukupolven iPhonesta. Asiasta kertoo MacRumors-sivusto.

iPhonen ohjelmistosta löytyy viittaus iPhone 2,1:een. Alkuperäisen iPhonen vastaava mallinumero on iPhone 1,1 ja iPhone 3G:n iPhone 1,2. MacRumorsin mukaan nämä numerot eivät liity muistimääriin vaan toiminnallisesti erilaisiin laitteisiin. iPhone 2,1 -viittaus löytyy salakirjoittamattoman ohjelmiston USBDeviceConfiguration.plist-tiedostosta.

Lisäksi myös PinchMedia-mainontayhtiön mainosraporteissa iPhone 2,1 on jo näkynyt.



Applelta odotetaan jonkinlaista päivitystä nykyiseen iPhone 3G -malliin tulevan kesän aikana. Toistaiseksi tulevasta seuraavan sukupolven iPhonesta ei ole mitään tietoa. Apple on vaikeamman tehtävän edessä kuin iPhone 3G:n kohdalla. Alkuperäiseen iPhoneen kaivattiin selkeästi 3G-yhteyksiä ja GPS-paikannusta, mutta iPhone 3G:hen kaivataan lähinnä tarkempaa näyttöä tai kameraa. Muut toiveet liittyvät enemmän ohjelmistopuolelle.



Toistaiseksi ainoat huhut koskien seuraavan sukupolven iPhonea ovat liittyneet sen prosessoriarkkitehtuuriin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

1

Onkos tuo nyt sitten muka jokin uutinen, että apple suunnittelee uutta iphonea? Niillä on varmaan suunnittelupöydällä alustavasti jo iphone 3.0:kin..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

2

kun myynti hyytyi kolmanneksen esittelykvartaalista joulukvartaaliin, on selvää että iphone tarvitsee joko isomman muutoksen tai reippaan hinnanalennuksen myynnin pitämiseksi edes nykyisellä tasolla.

prosessoriarkkitehtuurin detaljit ovat ostavalle yleisölle harvinaisen yhdentekevää teknomussutusta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jonathan (vahvistamaton)

3

iPhonen myyntimäärät ovat tällä hetkellä oikein hyvällä tasolla, sitä myytiin enemmän kuin nokian E-sarjalaisia yhteensä. Siis vaikka hinta, markkinapeitto (ei saatavilla läheskään kaikissa maissa, esimerkiksi Kiinassa) ja operaattorisidonnaisuus ovat heikompia kuin E-sarjalaisilla. Ja tarjolla oli vain yksi malli kahdella eri muistimäärällä ja kahdella värillä.

Etenkin koska Applen näkökulmasta tärkein asia, softa-alusta, on sama kuin iPod Touchissa ei mihinkään hötkyilyyn ei ole tarvetta vaikka myyntimäärät nykyisestä laskisivat huomattavastikin.

Sekä iPhone että iPod Touch ovat erittäin kannattavia tuotteita ja niiden softakauppa on osoittautunut erittäin suosituksi. Onko Applen osuus myydyistä puhelimista prosentti vai kymmenen on aika irrelevanttia, kunhan toiminta on kannattavaa. Samanhan se on jo näyttänyt tietokonemarkkinalla.

Apple ei pyri markkinajohtajaksi, Apple pyrkii tekemään hyviä puhelimia ja vähän voittoa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
TemeTee (vahvistamaton)

4

"Apple ei pyri markkinajohtajaksi, Apple pyrkii tekemään hyviä puhelimia ja vähän voittoa."

Hah tuo viimenen juttu oli ihan tuubaa. Apple pystyisi myymään iphonea 99$, mutta ei myy. Lisäksi se myy luureja vain kytkyllä (paitsi pari maata). Että eihän se voittoa yritä :rolleyes:

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jonathan (vahvistamaton)

5

@TemeTee:

Ymmärsit nyt ihan väärin, nimenomaan yritin sanoa sitä että Apple ei pyri nostamaan markkinaosuuttaan katteen kustannuksella. Sen ensisijaisena tavoitteena ei ole suuri markkinaosuus vaan hyvät puhelimet ja kannattavuus. Hinnoittelu ja kytkysopimukset ovat erittäin hyvin linjassa tämän tavoitteen kanssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.