Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple ylsi iPhonellaan 1,1 prosentin markkinaosuuteen

6
Markus Lehtiniitty

Apple ylsi iPhonellaan 1,1 prosentin markkinaosuuteen
Applen markkinaosuus matkapuhelinmarkkinoista koko vuoden 2008 aikana oli 1,1 prosenttia, kertoo ABI Research markkinatutkimukseensa perustuen. Apple saavutti näin ollen tavoitteensa, joka oli yhden prosentin markkinaosuuden saavuttaminen vuonna 2008.

Vuonna 2007 Apple ylsi ensimmäisen sukupolven iPhonellaan 0,3 prosentin markkinaosuuteen. Applen markkinaosuus siis kasvoi merkittävästi, mutta osuushan on yhä pienehkö ja vuoden 2007 iPhone-myynti syntyi puolen vuoden aikana ja iPhone oli tuolloin saatavilla vain muutamissa maissa. Vuoden 2008 aikana Apple korvasi alkuperäisen iPhonen uudella iPhone 3G -mallilla, jonka myötä saatavuus laajeni monille uusille markkinoille.
Applen markkinaosuus oli vuonna 2008 suunnilleen yhtä suuri kuin taiwanilaisen HTC:n, joka valmistaa laajasti erilaisia Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia ja on myös ensimmäisen Googlen Android -alustalla varustetun puhelimen, T-Mobile G1:n, valmistaja. Apple on noussut yhtä suureksi peluriksi kuin HTC oltuaan puhelinmarkkinoilla mukana vain puolentoista vuoden ajan.

iPhonen menestys on myös merkittävää sen takia, että kyse on melko korkean hintaluokan puhelimesta. Puhelinmarkkinoiden arvosta Applen osuus onkin merkittävästi suurempi kuin kappalemääräisestä myynnistä. Puhelinyynnin markkinaosuuksista myynnin arvon mukaan ei kuitenkaan ole luotettavia vertailuja. Ainoa keino on verrata puhelinliiketoimintojen synnyttämää liikevaihtoa, jolla mitattuna Apple kehuskeli aiemmin olleensa kolmannella neljänneksellä jo maailman kolmanneksi suurin puhelinvalmistaja.

ABI Researchin mukaan vuonna 2008 Nokian markkinaosuus oli 38,6 prosenttia, Samsungin 16,2 prosenttia, Motorolan ja LG:n molempien 8,3 prosenttia ja Sony Ericssonin 8 prosenttia. Puhelinmarkkinoiden kuudenneksi suurin valmistaja on nykyisin kanadalainen RIM 1,9 prosentin osuudellaan. RIM kasvatti osuuttaan merkittävästi vuoden 2007 1,1 prosentista.

Vuonna 2009 ABI Research odottaa Applen ja RIM:n jatkavan nopeimpina myynnin kasvattajina. Myös HTC:n vuoden 2009 odotetaan muodostuvan hyväksi monipuolisemman Android-puhelinmalliston vetämänä. Kokonaisuutena vuodesta 2009 odotetaan muodostuvan erittäin vaikean puhelinmarkkinoille yleisen heikon taloudellisen tilanteen vuoksi.

Kommentit (6)

Jere Hakala (vahvistamaton)

2

Laittakaapa sellainen filtteri että voi filtteröidä kaikki uutiset joissa on sana apple, kuten Gizmodolla.
Sitten nuo köyhät/trollit lakkaavat valittelemasta, ja jos vielä joku valittelee niin sitten se on todella huomionhakuinen persoona.

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

3

"1% markkinoista ja 50% uutisista..."

Kannattanee harkita uusia silmälaseja. Vaikka Applen osuus uutisista on vähän turhan korkea on edellisen kuukauden uutisannista vain noin 13% koskenut Applea.

Nokia 38%, Apple 13%, Sony 8%, Android 7%, Palm 7%, HTC 5%, LG 5%, Samsung 5% jne.

Laskin aika nopeasti manuaalisesti, joten voi olla pientä heittoa luvuissa, mutta lienee aika oikean suuntainen.

Vastaa
Frequency (vahvistamaton)

4

No mutta tuossahan sen näkee, Apple herättää tunteita jos jää mieleen uutiset näin hyvin :)

Vastaa
ei-mäknisti (vahvistamaton)

5

Lainaus:

köyhät/trollit lakkaavat valittelemasta

Tässähän tuo mäknistien asenne taas nähtiin, ei ihme jos kaikkia muita vituttaa Äpple-uskovaisten paasaus joka puolella.

Vastaa
Jere Hakala (vahvistamaton)

6

Lolwut? Ikinä omistanut mäkkiä, ainoastaan pari iPodia ja iPuhelimen :E.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja