Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Maps laajeni sosiaaliseksi palveluksi

13
Matti Vähäkainu

Google Maps laajeni sosiaaliseksi palveluksi
Google esitteli uuden ominaisuuden mobiilikarttapalvelu Google Mapsille. Uusi Latitude-ominaisuus mahdollistaa paikka- ja tilatietojen jakamisen karttapalvelun avulla. Sosiaalisen lisän Mapsille antava Latitude tulee mukana uudessa Google Maps -mobiilisovelluksessa.

Latituden käyttöä varten ei tarvitse muuta kuin Google-tunnuksen, eli esimerkiksi Gmail-tunnus riittää. Mobiilipalvelun lisäksi Google Latitudea voi käyttää tietokoneelta iGoogle-gadgetin välityksellä.
Paikkatiedot Latitude kerää verkkoperustaisesti tai GPS:llä mikäli kännykkäsi tukee sitä. Kaverilistasta löytyville ystäville voi soittaa, lähettää tekstiviestejä ja pikaviestejä.

Latituden saa käyttöön 27 maassa, joista Suomi on yksi. Maps-sovelluksen voi asentaa suurimmalle osalle Symbian S60-, Blackberry- ja Windows Mobile 5 -laitteista sekä luonnollisesti Android-puhelimille. Kehitteillä on myös tuki iPhonelle ja iPod Touchille.

Kommentit (13)

keke (vahvistamaton)

1

Nokia kehittää ja kehittää, eikä silti saa kuitenkaan mitään hyvin toimivaa aikaiseksi. Google on kuullut mitä nokia on kehittämässä ja tekee sen.

Vastaa
Goomah (vahvistamaton)

2

Ilmeisesti pitää olla datapaketti puhelimessa, että kannattaa käyttää?

Vastaa
Joopa (vahvistamaton)

3

"Paikkatiedot Latitude kerää verkkoperustaisesti tai GPS:llä mikäli kännykkäsi tukee sitä."

Eli ei ole pakko olla datapakettia, jos puhelimesta löytyy GPS

Vastaa
Thieffy (vahvistamaton)

4

Goomah,
kyllä, koska Google Maps vetää välillä aika reilustikki dataa puhelimeen, ja uskoisin että toi Latitude palvelu päivittää verkon yli sun sijaintias aika usein, eli ilman datapakettia tulee hemmetin kalliiks.

Joopa,
verkkoperusteisesti tarkottaa sitä että softa tutkii mihin tukiasemaan puhelin on sillä hetkellä yhteydessä ja sen perusteella arvioi sijaintisi, ei se softa nettiin saa sun sijaintias laitettua ihan pelkän GPS:n avulla ;)

Vastaa
MKAntero (vahvistamaton)

5

"Nokia kehittää ja kehittää, eikä silti saa kuitenkaan mitään hyvin toimivaa aikaiseksi. Google kuullut mitä nokia on kehittämässä ja tekee sen."

Nyt ollaan taas mustamaalaamassa Nokiaa ihan suotta. Kyllä Nokia on esim. tässä ollut edellä ja toimivalla paketilla kun kehittivät Friendview sovelluksen. Mielestäni jopa omalla tavallaan parempi palvelu ja se tulee vielä siitkin kehittymään!

Mutta itse kyllä tykkään tästä Latitudesta, koska siinä pääse helposti näkemään missä kaverit oleskelee. Kaverin kuvaa klikkaamalla saat vaikka ajo-ohjeet kaverin luokse. Tällaisia on kaivattu mobiilimarkkinoille.

Ja ei se datapaketin hinta mikään mahdoton ole, jos otat 384:sen ja maksat siitä sen 9,80. Tuo on ok hinta kun mietitään mihin kaikkeen mobiililaitteet tänäpäivänä pystyvätkään (nyt ei tietysti puhuta näistä halvimmista luureista).

Vastaa
Keke (vahvistamaton)

6

@5:

En minä mitään mustamaalaa. Nokiahan on OLLUT edelläkävijä, niinkuin melkein kaikessa. Kuitenkin melkein kaikki valmistajat tuppaavat kooimoimaan Nokian mahtavat ideat ja menevät rynnäköllä joka puolelta ohi. Ja näissä sosiaalisissa palveluissa mitä nokia julkaisee, on yksi kompastuskivi: Nokia ei osaa markkinoida tarpeeksi tehokkaasti, että se saisi tälläisille palveluille käyttäjiä. Sosiaaliset palvelut menestyvät sitä paremmin, mitä paremmin ne menestyvät, sillä suosituinta palvelua käyttää aika varmasti myös kaverikin. Itse esim. en edes tiennyt, että Nokia on vielä saanut mitään varsinaista aikaan, vaikka tiesin että puheet on nokialla kovat tämän suhteen.

Vastaa
to-mafia (vahvistamaton)

7

Pistin päälle tossa kun se eilen julkaistiin ja ei se datan kulutus kovin isoa ole. muutama kt silloin tällöin. Yhteensä joku 600kt päivän aikana. Liikkunut oon jonkin verran.

Vastaa
Ei dataa? (vahvistamaton)

8

Noh jos toi toimii google mapsissa niin datapaketin varmasti tarvitsee koska sehän hakee ne kartat netistä?

Vastaa
Jep (vahvistamaton)

9

Valitettavaa että Nokian reitinhakupalvelu maksaa, mutta Google on ilmainen, kun taas Nokian Karttoihin voi ladata kartat muistikortille, Googlella ei.

PERKELE

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

10

Niin Nokian karttapalvelu on täysin ilmainen käyttää jos ei ole A-GPS päällä (joka nyt kannattaa pitää jokatapauksessa kaikissa GPS palveluissa päällä)ja lataa kartat netistä.

Ääniohjaus jota ei edes saa Googleen maksaa sitten lisää...

Googlen haku on parempi mutta kannattaa huomioida että kun tallennat suosikki kohteesi Gmapissä näkyy ne myös Nokian karttojen suosikeissa...

Ensikokeilujen jälkeen en suosittele lataamaan tuota vielä kartat toimivat edellistäversiota huonommin...

Vastaa
T.U.V (vahvistamaton)

12

Kannattaa tsekata myös Lifematta, jonka betaversio tuli ulos viime vuoden helmikuussa: http://lifematta.com/

Jos joku ei halua tsekata, niin yhteenvetona:
+periaatteessa kaikki samat asiat kuin Latitudessa
+Googlen kartat
+kuvat, videot, niitten paikat ja kommentointi
+kaverit ja heidän paikannus
+rakennettu open source -palikoista
+Facebook -sovellus
+Oman sijainnin saa vaikka omaan blogiin

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja