Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MWC: Nokialta N86 8MP -kamerapuhelin

18
Matti Vähäkainu

MWC: Nokialta N86 8MP -kamerapuhelin
Kuten eilen kerroimme, tänään Nokia julkisti N86 8MP -kamerapuhelimen. Eilen vuotanut N86 8MP on kuitenkin tavanomainen liukukansipuhelin, eikä QWERTY-puhelin. Kahdeksan megapikselin kameralla varustettu puhelin on nimenomaan valokuvaajalle suunnattu puhelin.

N86 8MP -puhelimessa on Carl Zeiss Tessar -laajakulmalinssi, kaksois-LED-salama, 8 gigaa sisäistä muistia, microSD-korttipaikka, 2,6 tuuman OLED-näyttö ja A-GPS, jolla kuvat voidaan geotägätä.
Lisäksi puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat FM-lähetin, 3G-yhteydet, WLAN, 3,5mm kuulokeliitin ja TV-ulostulo. Puhelin tulee myyntiin toisella vuosineljänneksellä 375 euron verottomaan hintaan.

Kommentit (18)

Kaakatus (vahvistamaton)

3

Jaa että oikein valokuvaajille ja tupla-led-salama. Oisivat voineet lippulaivakameraluuriin xenonin laittaa.

Vastaa
Haha (vahvistamaton)

5

Eiköhän valokuvaajat käytä mielummin kameraa kuin puhelinta. Noin alhaisella hinnalla ei varmaan löydy fm-lähetintä, kun ei ole oikeaa gps-paikannintakaan.

Vastaa
Markus (vahvistamaton)

6

"Lisäksi puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat FM-lähetin...

A-GPS on muuten ihan oikea GPS + kyky ladata tarvittaessa verkkoyhteyden kautta GPS järjestelmädataa nopeuttamaan fixin saamista.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

12

On taas Nokialla tiedossa markkinoiden odotukset. Muilta valmistajilta tulee paljon kosketusnäyttöjä eri käyttötarkoituksiin ja eri hintaluokissa, mutta Nokia tunkee myyntiin vaan kopioita aikasemmista malleistaan. Olisivat ennemmin keskittyneet saamaan N97 valmiiksi äkkiä, eivätkä hautoneet jotain tuollaista. Tosin on varmaan ollut "paljon" suunnittelua siinä, että kääntää yhden napin vinoon. Ja 8 megapixelin kamerassakaan ei ole mitään uutta.

Ja sitten ihmetellään, kun markkinaosuus jatkaa putoamistaan. Nokiahan on sanonut olevansa vahva huonoissa taloustilanteissa, mutta nyt on kyllä ihan väärä tekniikka. Nokian toiminta on housuun pissimistä talvipakkasilla.

Harmi, että en omista Nokian osakkeita, niin en voi myydä niitä pois!

Vastaa
Jonttu (vahvistamaton)

13

Eiköhän siä nyt ole muutama oma sisäinen kehitysyksikkö, jotka keskittyvät omiin puhelimiin. Eikä se N97 mikään sateentekijä ole ja tuskinpa saataisiin mahdottomasti nopeutettua vaikka sinne muutama tyyppi lisää satsattaisiin.

Tuo megapikselimania on kyllä aivan typerää. 3-5 Mpix on kännykään aivan tarpeeksi ja voisivat kehittää sitä optiikkaa. Mutta juu eihän Pertti Peruskäyttäjä noista mitään tajua. Xenon salamaa tuo kyllä kaipaisi ja nuo valikkonapit on taas ihanan pienet. Noh sentäs yksi uusi edustaja Noksun OLED-puhelimiiin...niitä lisää.

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

14

@Jonttu

Itse asiassa N86:ssa pitäisi olla myös tuota optiikkaa parannettu aika paljon. Suljin nopeus pitäisi yltää 1/1000 sekuntia ja linssi olisi maksimiaukolla f2.4, mikä antaa jo aika semi-perkuleen-hyvän valotuksen...
...tosiaan olisi mielenkiintoista tietää, mitä nuo noista "uuden sukupolven" ledeistä saa irti...

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

15

Varmasti on parannettu optiikkaakin, mutta tuntuu siltä että mennään perse edellä puuhun.

Ensin optiikka kuntoon. Sitten isompaa kennoa. Tämän jälkeen voi miettiä pikselien lisäystä. Suuri pikselimäärä tuottaa vaan kohinaa, elleivät muut jutut ole kunnossa. Ja eivät varmasti ole.

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

16

Sen näkee, kun joku tekee tuosta testin, että miten siihen puuhun on kiivetty.
Tietenkään parannuksia molemmilla saroilla ei voi tapahtua yhtäaikaa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja